Lise Finckenhagens saftige sjokoladekake

En god sjokoladekake overgår det meste.

LEKKER DOBBELDEKKER: Denne doble sjokoladekaken fra Lise Finckenhagen overgår det meste.
Publisert

Dette trenger du:

  • 2 kakeformer, 20–22 cm 
  • 200 g meierismør, romtemperert
  • 1½ dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 egg
  • 2½ dl mel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakao
  • 1 ts espresso instant pulverkaffe, kan sløyfes
  • 1 dl fløte, rømme, kefir eller melk

Sjokoladekrem:

  • 200 g mørk sjokolade
  • 1½ pl. gelatin
  • 4 dl fløte
  • blåbær og bjørnebær til fyll og pynt

Dette gjør du:

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. 

Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. 

Den kjente kokken Lise Finckenhagen står bak oppskriften.

Sikt sammen alt det tørre. Rør det tørre og væsken vekselvis inn i røren. 

Fordel røren i smurte og bakepapirkledde former og stek bunnene midt i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter, sjekk gjerne med en kakepinne (det er bedre at kaken er litt myk i midten enn for mye stekt). 

Avkjøl kakene først i formene og så videre på rist. Finhakk sjokoladen til kremen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5–7 minutter. Varm fløten opp til kokepunktet. 

Klem vannet godt ut av gelatinen og løs den opp i den varme fløten. Hell fløten over sjokoladen og rør til all sjokolade har smeltet. 

Dekk til og la blandingen stå i kjøleskapet i minst 4–6 timer, gjerne natten over. 

Pisk sjokoladeblandingen til myk og tykk krem. 

Legg en sjokoladebunn på en passende tallerken eller serveringsfat. 

Bre over halvparten av kremen og dryss over et jevnt lag med bær. 

Legg på den andre bunnen, topp med resten av kremen og rikelig med pene bær.

På forhånd:

Sjokoladebunnene og sjokolade­kremen kan forberedes dagen før servering. Sjokoladekremen kan lages med lys sjokolade/melkesjokolade, eller en ­blanding av lys og mørk.