Oppskrift på formkake med kokos og kremost
Kokoskake med lime og kremost: Denne har en frisk og tropisk smak
Her får du oppskrift på formkake med kokos og lime.

Frisk og tropisk smak gjør susen. Prøv denne smaksrike formkaken:
Ingredienser og hva du trenger:
- Brødform 1½ liter
- 50 g revet kokos
- 230 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 1 lime, finrevet skall
- 3 egg, romtempererte
- Ikke noen markup/edit-modus definert for desktop
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1½ dl kokoskrem, romtemperert
- Ostekakekrem med lime:
- 300 g kremost
- 3 ss melis
- 1 lime, finrevet skall
- 2 ss limesaft
- 1 ss kokoskrem
Topping:
- kokosflak eller revet kokos
- finrevet limeskall, hvis du vil
Fremgangsmåte: Slik lager du kaken
Rist kokos i tørr, varm panne, til lett gyllen. Sett til side. Ha smør, sukker og limeskall i en bolle og kjør til lyst og luftig, 2–3 minutter. Ha i egg, ett om gangen, kjør til godt blandet. Tilsett kokos, mel, bakepulver, natron og kokoskrem og kjør på lav hastighet til jevn og tykk røre.
Hell røren i godt smurt form og jevn ut toppen med en slikkepott.
Stek ved 170° i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken i 5 minutter før den velves ut og avkjøles videre på rist.
Pisk kremost jevn og tilsett melis, limeskall- og saft og kokoskrem. Bland godt og bre utover kaken. Topp eventuelt med mer kokos og litt revet limeskall.
Kokoskrem: Kjøpes i velassorterte matbutikker eller sjekk helsekostbutikker.