OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRI FORMKAKE:

Enkel, glutenfri formkake med bananer og gresk yoghurt

Overmodne bananer og gresk yoghurt gir kaken et løft.

<b>GLUTENFRI FORMKAKE: </b>Overmodne bananer og gresk yoghurt gir kaken et løft.
GLUTENFRI FORMKAKE: Overmodne bananer og gresk yoghurt gir kaken et løft. Foto: Hanne Buxrud
Først publisert Sist oppdatert

Denne glutenfri formkaken med ostekrem og granateplekjerner er både saftig og søt takket være bananene.

Dette trenger du:

  • Brødform 1½ liter
  • 110 g meierismør
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 50 g sukker
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 brune bananer
  • 200 g mandelmel
  • 50 g havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • Ostekrem:
  • 200 g kremost
  • 100 g Mascarpone
  • 50 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft

Pynt:

  • granateplekjerner

Dette gjør du:

Smelt smør og bland med sukker og yoghurt. Tilsett egg, ett om gangen. Ha i vanilje og bananer i biter. Kjør til en jevn røre. Tilsett mandelmel, havremel, bakepulver og natron.

Rør til akkurat blandet og hell i godt smurt form. Stek ved 170° i ca. 40–50 minutter. Sjekk med en kakenål. Avkjøl helt i formen på rist før den vendes ut.

Pisk alle ingrediensene til ostekremen til en jevn krem. Smør på kaken og pynt med granateple­kjerner.

Mer snadder? Litt hakket sjokolade i røren blir ikke feil.

Nyt kaken. Vel bekomme!