FORMKAKE MED APPELSIN:
Oppskrift på formkake med appelsinsirup
La appelsinene sette en deilig, solfylt smak på kaken.

FORMKAKE MED APPELSINSIRUP: La appelsinene sette en deilig, solfylt smak på kaken. Foto: Click to add photographer
Foto: Hanne BuxrudHvis du vil lage kake med appelsinsmak, er denne enkle og fruktige formkaken et godt alternativ.
Ingredienser og hva du trenger:
- Brødform 1½ liter
- 230 g meierismør, romtemperert
- 200 g sukker
- 3 egg, romtempererte
- 3 appelsiner, finrevet skall
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1½ dl helmelk
Appelsinsirup:
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 100 g sukker
Dette gjør du
Pisk smør og sukker lyst og luftig, 2–3 minutter. Ha i egg, ett om gangen, og kjør til godt blandet. Tilsett appelsinskall, mel, bakepulver, natron og melk. Kjør på lav hastighet, til jevn og tykk røre. Hell røren i godt smurt form, jevn ut toppen med en slikkepott.
Stek ved 170° i ca. 60 minutter. Sjekk med en trepinne. Sett på rist for avkjøling i 8–10 minutter.
Ha appelsinsaft og sukker i en kjele, kok opp og hell over kaken mens den er i formen. La stå til avkjøling 10–12 minutter til før du tar den ut.
Slik lykkes du
- Det er viktig å piske smør og sukker godt nok for at formkaken skal bli luftig.
- Etter at mel og bakepulver er i, skal røren kun vispes til akkurat blandet – altså ikke røres mer enn den må.