FORMKAKE MED APPELSIN:

Oppskrift på formkake med appelsinsirup

La appelsinene sette en deilig, solfylt smak på kaken.

<p class="No_formatting"><b>FORMKAKE MED APPELSINSIRUP: </b>La appelsinene sette en deilig, solfylt smak på kaken.
 Foto: <span class="photographer-caption">Click to add photographer</span>
 </p>

FORMKAKE MED APPELSINSIRUP: La appelsinene sette en deilig, solfylt smak på kaken. Foto: Click to add photographer

Foto: Hanne Buxrud
Først publisert

Hvis du vil lage kake med appelsinsmak, er denne enkle og fruktige formkaken et godt alternativ.

Ingredienser og hva du trenger:

  • Brødform 1½ liter
  • 230 g meierismør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 egg, romtempererte
  • 3 appelsiner, finrevet skall
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1½ dl helmelk

Appelsinsirup:

  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g sukker

Dette gjør du

Pisk smør og sukker lyst og luftig, 2–3 minutter. Ha i egg, ett om gangen, og kjør til godt blandet. Tilsett appelsinskall, mel, bakepulver, natron og melk. Kjør på lav hastighet, til jevn og tykk røre. Hell røren i godt smurt form, jevn ut toppen med en slikkepott.

Stek ved 170° i ca. 60 minutter. Sjekk med en trepinne. Sett på rist for av­kjøling i 8–10 minutter.

Ha appelsinsaft og sukker i en kjele, kok opp og hell over kaken mens den er i ­formen. La stå til avkjøling 10–12 minutter til før du tar den ut.

Slik lykkes du

  • Det er viktig å piske smør og sukker godt nok for at formkaken skal bli luftig.
  • Etter at mel og bakepulver er i, skal røren kun vispes til akkurat blandet – altså ikke røres mer enn den må.