Oppskrift på ostekake med rømmelokk og jordbær

Det er ikke noe å lure på om denne blir midtpunkt på kakebordet.

OPPSKRIFT PÅ GLUTENFRI KAKE MED RØMMELOKK: Det er ikke noe å lure på om denne blir midtpunkt på kakebordet.
Publisert Sist oppdatert

Dette trenger du:

  • Form 20–22 cm
  • 150 g glutenfrie kjeks om du ønsker glutenfri kake eller Digestive
  • 4 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 70 g smeltet smør
  • Ostekrem:
  • 600 g kremost naturell,romtemperert
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ sitron, saften
  • 4 egg, mellomstore

Rømmelokk:

  • 3 dl rømme
  • 3 ss sukker
  • 2 ss finrevet sitronskall

Jordbærtopping:

  • 1 stor kurv jordbær
  • sukker

Fremgangsmåte

Knus kjeksen til smuler. Bland kjekssmuler, kanel og smør. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bakepapirkledd form og stek bunnen ved 180° i 10 minutter. 

Senk varmen til 150°. Rør kremosten glatt og kremet i en kjøkkenmaskin. Visp gradvis inn sukker ved lav hastighet og tilsett frøene fra vaniljestangen og sitronsaft. 

Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt. 

Hell ostemassen over bunnen og stek kaken videre ved 150° i ca. 45 minutter. Ostemassen skal bli fast, men være litt dissete.

Visp sammen rømme, sukker og revet sitronskall. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5–10 minutter. 

La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering, gjerne over natten.

Rens og del jordbær i to eller fire. 

Kjør 1/3 av bærene til saus med en stavmikser, og smak til med sukker. Vend resten av bærene i sausen. 

Ta kaken ut av formen og sett den over på et serveringsfat. Dekk toppen med jordbærtoppingen og server.

Tips: Ta deg tid! Bakte ostekaker trenger gjerne litt tid i ovnen, samt tid til å sette seg etter varmebehandlingen, så vær tålmodig før du skjærer i den. La den gjerne stå natten over.