Oppskrift på ostekake med appelsin

Fløyelsmyk ostekake med det lekreste gelélokk.

OSTEKAKE: Med kjeks i bunn og et friskt, fløyelsmykt fyll, blir denne en sammensatt smaksopplevelse.
Publisert Sist oppdatert

Dette trenger du

Langpanne, ca. 30x35 cm

400 g kjeks, Digestive eller Kornmo

200 g meierismør

2 ss sukker

Ostekrem:

8 pl. gelatin

400 g kremost

3 dl rømme

1 dl presset appelsinsaft

1 appelsin, finrevet skall

3 dl kremfløte

100 g melis

Gelélokk:

1 pk. appelsingelé

Pynt:

1 appelsin

mynte eller sitronmelisse

Fremgangsmåte:

Kjør kjeks til veldig fine smuler, nesten som sand. Smelt smør på middels varme, til det skummer skikkelig, blir nøttebrunt og lukter deilig. Ta raskt av platen før det brenner seg. Bland inn i smulene og trykk massen ut i bunnen av en bakepapirkledd form. Sett i fryser eller kjøleskap.

Legg gelatin i kaldt vann. Pisk kremost, rømme, ½ dl appelsinsaft og skall, til jevn masse. Pisk fløte til myke topper. Vend inn i ostekremen. 

Kok opp resten av appelsinsaften, klem ut så mye vann du klarer fra gelatinen, bland inn i ostekremen. Fordel så jevnt som mulig over kjeksbunnen, sett kaldt, gjerne over natten. 

Bland gelepulver med resten av appelsinsaften og 3 dl kokende vann. Rør et par minutter, la stå til romtemperert. Hell geleen over baksiden på en skje som du holder rett over kaken, da blir geleen forsiktig fordelt. Sett kaldt til geleen er stivnet, ca. 2–3 timer.

Pynt kaken med tynne appelsinbåter og sitronmelisse.

Mer sitrus? Ha litt finrevet sitronskall i ostekremen.