Oppskrift på ostekake med appelsin
Fløyelsmyk ostekake med det lekreste gelélokk.

Dette trenger du
Langpanne, ca. 30x35 cm
400 g kjeks, Digestive eller Kornmo
200 g meierismør
2 ss sukker
Ostekrem:
8 pl. gelatin
400 g kremost
3 dl rømme
1 dl presset appelsinsaft
1 appelsin, finrevet skall
3 dl kremfløte
100 g melis
Gelélokk:
1 pk. appelsingelé
Pynt:
1 appelsin
mynte eller sitronmelisse
Fremgangsmåte:
Kjør kjeks til veldig fine smuler, nesten som sand. Smelt smør på middels varme, til det skummer skikkelig, blir nøttebrunt og lukter deilig. Ta raskt av platen før det brenner seg. Bland inn i smulene og trykk massen ut i bunnen av en bakepapirkledd form. Sett i fryser eller kjøleskap.
Legg gelatin i kaldt vann. Pisk kremost, rømme, ½ dl appelsinsaft og skall, til jevn masse. Pisk fløte til myke topper. Vend inn i ostekremen.
Kok opp resten av appelsinsaften, klem ut så mye vann du klarer fra gelatinen, bland inn i ostekremen. Fordel så jevnt som mulig over kjeksbunnen, sett kaldt, gjerne over natten.
Bland gelepulver med resten av appelsinsaften og 3 dl kokende vann. Rør et par minutter, la stå til romtemperert. Hell geleen over baksiden på en skje som du holder rett over kaken, da blir geleen forsiktig fordelt. Sett kaldt til geleen er stivnet, ca. 2–3 timer.
Pynt kaken med tynne appelsinbåter og sitronmelisse.
Mer sitrus? Ha litt finrevet sitronskall i ostekremen.