OPPSKRIFT PÅ GOD GULROTKAKE

Lise Finckenhagens oppskrift på saftig gulrotkake med krem

Under det rause kremlaget skjuler det seg en saftig gulrotkake full av krydder.

<p class="Recipe-Title"><b>LISE FINCKENHAGENS GULROTKAKE: </b>Med fluffy krem og lekker pynt blir det bare smuler igjene.
 Foto: <span class="photographer-caption">Lise Finckenhagen</span></p><p class="Tips-Title"></p>

LISE FINCKENHAGENS GULROTKAKE: Med fluffy krem og lekker pynt blir det bare smuler igjene. Foto: Lise Finckenhagen

Foto: Lise Finckenhagen
Først publisert

Med fluffy krem og lekker pynt blir det bare smuler igjen.

Her er oppskriften på den gode og krydrede gulrotkaken:

Ingredienser og hva du trenger:

  • En liten langpanne (20 x 30 cm)
  • 4 mellomstore/store egg
  • 100 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • ¼ ts malt allehånde eller nellik
  • 2 dl nøytral olje eller smeltet smør
  • 6 dl fint revne gulrøtter

Ostekrem:

  • 250 g kremost naturell
  • 100 g smør, romtemperert
  • ½ vaniljestang eller 1 ts ekte vaniljesukker
  • 350 g melis
  • 1 ss lime- eller sitronsaft
  • Masse friske bær til pynt

Dette gjør du

Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smør og gulrøtter. Hell røren over i en bakepapirkledd form. Stek kaken midt i ovnen ved 170° i ca. 45 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Avkjøl på rist.

Les også: Tre enkle sjokoladekaker – den ene har en hemmelig ingrediens

Visp sammen ost, smør og vanilje til blandingen blir glatt og klumpfri. Bland inn melis og lime- eller sitronsaft. Visp ostekremen tykk og luftig. Bre kremen jevnt utover kaken. Oppbevar kaken i kjøleskap og pynt med friske bær rett før servering.

Og voila! Du har en nydelig gulrotkake!