Oppskrift på sjokolade-rulade:

Liker du sjokolade, vil du elske vår rulade!

Hvordan lage rulade? Se oppskrift på en deilig rullekake med sjokolade med nøtter.

RULADE TIL KAFFEN: Prøv vår oppskrift på denne deilige sjokolade-rulade.
Publisert Sist oppdatert

Liker du sjokolade og nøtter, vil du elske denne myke ruladen med det sprø trekket.

 Oppskriften gir 8 porsjoner 

Dette trenger du:

Bunn: 

  • 3 egg 
  • 125 g sukker 
  • 1 ts vaniljesukker 
  • 50 g potetmel 
  • 30 g bakekakao 
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 knivspiss salt 
  • 1 ss smaksnøytral olje 
  • 2 ss sukker til dryss 
  • Smørkrem: 

    • 130 g mykt smør 
    • 130 g melis 
    • 3 ss sjokoladepålegg (f.eks. Nutella eller Nugatti) 
    • 1 knivspiss salt 
    • Sjokoladetrekk: 

      • 40 g hasselnøtter 
      • 150 g melkesjokolade 
      • 1 ss solsikkeolje 
      • Bunn: Dette gjør du

        • Legg et smurt bakepapir på en stekeplate. 
        • Pisk egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. 
        • Bland potetmel, kakao, bakepulver og salt og sikt det i deigen.
        • Tilsett olje og bland forsiktig til en jevn deig. 
        • Smør deigen utover bakepapiret i et jevnt lag til et stort rektangel på ca. 35X40 cm. 
        • Stek i 8 minutter på 225° til gyllen. 
        • Hvelv bunnen over på et nytt bakepapir som er drysset med sukker. 
        • jern det første bakepapiret mens bunnen fortsatt er lunken. 
        • Rull bunnen sammen med det sukkerdryssede papiret og avkjøl. 

        Smørkrem: Dette gjør du

        • Pisk smør og melis luftig. 
        • Tilsett sjokoladepålegg og salt og pisk til lett og luftig krem.
        • Rull ut bunnen og smør kremen på i et jevnt lag. 
        • Rull sammen igjen sett ruladen kjølig med skjøten ned i minst 1 time. 

        Sjokoladetrekk: Dette gjør du

        • Grovhakk hasselnøtter. 
        • Finhakk melkesjokolade og smelt over vannbad. 
        • Ta kjelen av varmen og rør olje inn i sjokoladen. 
        • Rør deretter inn nøttene. 
        • La blandingen avkjøles i 2 minutter. 
        • Pensle sjokoladeblandingen på den kalde ruladen i et jevnt lag og sett den på kjøl til sjokoladetrekket har størknet.

        Rulletips: 

        Ikke smør fyllet helt ut i kantene. Løft på bakepapiret mens du bretter ytterkanten av bunnen inn over fyllet med hendene.

Fortsett «dytte» rullen fremover med papiret, samtidig som du hjelper til med hendene.