Oppskrift på sjokolade-rulade:
Liker du sjokolade, vil du elske vår rulade!
Hvordan lage rulade? Se oppskrift på en deilig rullekake med sjokolade med nøtter.

Liker du sjokolade og nøtter, vil du elske denne myke ruladen med det sprø trekket.
Oppskriften gir 8 porsjoner
Dette trenger du:
Bunn:
- 3 egg
- 125 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 50 g potetmel
- 30 g bakekakao
- 1 ts bakepulver
- 1 knivspiss salt
- 1 ss smaksnøytral olje
- 2 ss sukker til dryss
- 130 g mykt smør
- 130 g melis
- 3 ss sjokoladepålegg (f.eks. Nutella eller Nugatti)
- 1 knivspiss salt
- 40 g hasselnøtter
- 150 g melkesjokolade
- 1 ss solsikkeolje
- Legg et smurt bakepapir på en stekeplate.
- Pisk egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig.
- Bland potetmel, kakao, bakepulver og salt og sikt det i deigen.
- Tilsett olje og bland forsiktig til en jevn deig.
- Smør deigen utover bakepapiret i et jevnt lag til et stort rektangel på ca. 35X40 cm.
- Stek i 8 minutter på 225° til gyllen.
- Hvelv bunnen over på et nytt bakepapir som er drysset med sukker.
- jern det første bakepapiret mens bunnen fortsatt er lunken.
- Rull bunnen sammen med det sukkerdryssede papiret og avkjøl.
- Pisk smør og melis luftig.
- Tilsett sjokoladepålegg og salt og pisk til lett og luftig krem.
- Rull ut bunnen og smør kremen på i et jevnt lag.
- Rull sammen igjen sett ruladen kjølig med skjøten ned i minst 1 time.
- Grovhakk hasselnøtter.
- Finhakk melkesjokolade og smelt over vannbad.
- Ta kjelen av varmen og rør olje inn i sjokoladen.
- Rør deretter inn nøttene.
- La blandingen avkjøles i 2 minutter.
- Pensle sjokoladeblandingen på den kalde ruladen i et jevnt lag og sett den på kjøl til sjokoladetrekket har størknet.
Smørkrem:
Sjokoladetrekk:
Bunn: Dette gjør du
Smørkrem: Dette gjør du
Sjokoladetrekk: Dette gjør du
Rulletips:
Ikke smør fyllet helt ut i kantene. Løft på bakepapiret mens du bretter ytterkanten av bunnen inn over fyllet med hendene.
Fortsett «dytte» rullen fremover med papiret, samtidig som du hjelper til med hendene.