RULLEKake oppskrift
Oppskrift på lekker rullekake med jordbær og sitronkrem
Fargerik rullekake med en kremet og fruktig smak av sommer!
![<p class="Recipe-Title"><b>RULLEKAKE:</b> Rød rulade med jordbær: Her har både fyllet og deigen fått fargen av sommerens søte jordbær. </p><p class="Recipe-Description"></p><p class="Recipe-Portions"></p> <p class="Recipe-Title"><b>RULLEKAKE:</b> Rød rulade med jordbær: Her har både fyllet og deigen fått fargen av sommerens søte jordbær. </p><p class="Recipe-Description"></p><p class="Recipe-Portions"></p>](https://image.klikk.no/7488068.jpg?imageId=7488068&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=956&height=1434)
RULLEKAKE: Rød rulade med jordbær: Her har både fyllet og deigen fått fargen av sommerens søte jordbær.
Foto: Tia BorgsmidtHer får du oppskriften på en lekker, rød rullekake med jordbær. Her har både fyllet og deigen fått fargen av sommerens søte jordbær.
Ingredienser til en rullekake i 16 skiver
Deig:
- 3 egg
- 90 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 90 g hvetemel
- ½ ts bakepulver
- 75 g smeltet smør
- rød konditorfarge
Sitronkrem med hvit sjokolade:
- 100 gram hvit sjokolade
- 1 eggeplomme
- 2 ss melis
- 3 ts finrevet sitronskall
- 2 ss sitronsaft
- 2½ dl kremfløte
Dessuten:
- 1–2 ss sukker
- 250 g jordbær
Slik lager du deigen:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til luftig eggedosis. Tilsett hvetemel og bakepulver og rør i ca. 1 minutt.
Rør inn smeltet smør og konditorfarge. Smør deigen utover et bakepapir på en stekeplate i et rektangel som måler 28x35 cm. Stek ved 200° i ca 7–8 minutter.
Dryss 1–2 ss sukker over et annet stykke bakepapir, legg bunnen oppå dette med oversiden ned og fjern det første bakepapiret.
Legg et lett fuktet kjøkkenhåndkle over.
Slik lager du Sitronkrem:
Hakk sjokolade og smelt over vannbad. Pisk eggeplommer og melis til kremet konsistens. Rør inn litt av den smeltede sjokoladen og tilsett resten mens du fortsetter å røre til alt er ensartet.
Bland inn sitronskall og -saft. Pisk fløten til stiv krem. Vend litt av kremen inn i sjokoladeblandingen, og vend så inn resten. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i en time.
Jordbær: Skyll og rens jordbær og kutt i små terninger (ca. 5x5 mm).
Montering:
Smør det meste av kremen utover bunnen i et ca. 1 cm tykt lag. Fordel jordbærene oppå. Løft litt på bakepapiret, ta tak i den ene langsiden av bunnen og rull den over fyllet til du har en fast rull.
La kaken stå tildekket for å sette seg i 2–3 timer eller over natten. Server med resten av kremen og jordbærene ved siden av.
Tips: Bruk kremen! Den syrlige kremen smaker også godt som en lett dessert sammen med sommerens bær og frukt. Eller server den med pannekaker og vafler toppet med jordbær.