OPPSKRIFT PÅ FORMKAKE MARMORKAKE:
Oppskrift på marmorkake med melkesjokoladeglasur
Topp den tradisjonelle kaken med melkesjokoladeglasur.

MARMORKAKE: Topp den tradisjonelle kaken med melke sjokoladeglasur. Foto: Click to add photographer
Foto: Hanne BuxrudFormkaken marmorkake er tradisjonsrik. Her får du en enkel oppskrift på den populære kaken.
Ingredienser og hva du trenger:
- Brødform 1½ liter/randform 20–22 cm,
- 200 g meierismør, romtemperert
- 200 g sukker
- 4 egg, romtempererte
- 2 ts vaniljeekstrakt
- ½ ts salt
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 dl skummet kulturmelk
- 30 g kakao
Topping:
- 2 ss melis
- Sjokoladesaus:
- 200 g melkesjokolade
- ½ dl kremfløte
- Pisk smør og sukker lyst og luftig, 2–3 minutter.
Dette gjør du
Ha i egg, ett om gangen, og kjør til godt blandet. Tilsett vaniljeekstrakt, salt, mel, bakepulver, natron og skummet kulturmelk. Ha ca. 1/3 av røren i en annen bolle. Sikt inn kakao i bollen med minst røre. Smør formen godt eller legg i bakepapir. Ha i røren lagvis, 3–5 lag.
Bruk en skje eller gaffel og beveg den forsiktig rundt for å lage marmorering, men ikke rør for mye.
Stek ved 170° i 50–60 minutter. Sjekk med en trepinne. Avkjøl i ca. 5 minutter på rist før den snus ut av formen. Avkjøl helt før eventuell topping has på.
Sikt over melis. Lager du sjokoladesaus, smelt ruter av sjokolade i en kjele med kremfløte, til jevn saus.
Les også (+): Seminaret ble avlyst på kort varsel. Jeg vil aldri glemme synet som møtte meg hjemme
Gode råd
- Velg middels til store egg. Er de veldig små, legg på et ekstra.
- Finner du finkornet sukker i butikken, velg dette.
- Bruk romtempererte ingredienser.
Formkaketips!
Formfett er tingen hvis du ikke har former som slipper lett eller bruker bakepapir.
Alle ovner er forskjellige, begynner kaken å bli for godt stekt på utsiden før den er ferdig, dekk løst med aluminiumsfolie eller bakepapir.