OPPSKRIFT PÅ FORMKAKE MARMORKAKE:

Oppskrift på marmorkake med melkesjokoladeglasur

Topp den tradisjonelle kaken med melkesjokoladeglasur.

<p class="No_formatting"><b>MARMORKAKE: </b>Topp den tradisjonelle kaken med melke sjokoladeglasur.
   Foto: <span class="photographer-caption">Click to add photographer</span>
  </p>

MARMORKAKE: Topp den tradisjonelle kaken med melke sjokoladeglasur. Foto: Click to add photographer

Foto: Hanne Buxrud
Først publisert Sist oppdatert

Formkaken marmorkake er tradisjonsrik. Her får du en enkel oppskrift på den populære kaken.

Ingredienser og hva du trenger:

  • Brødform 1½ liter/randform 20–22 cm,
  • 200 g meierismør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 egg, romtempererte
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts salt
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 30 g kakao

Topping:

  • 2 ss melis
  • Sjokoladesaus:
  • 200 g melkesjokolade
  • ½ dl kremfløte
  • Pisk smør og sukker lyst og luftig, 2–3 minutter.

Dette gjør du

Ha i egg, ett om gangen, og kjør til godt blandet. Tilsett vaniljeekstrakt, salt, mel, bakepulver, natron og skummet kulturmelk. Ha ca. 1/3 av røren i en annen bolle. Sikt inn kakao i bollen med minst røre. Smør formen godt eller legg i bakepapir. Ha i røren lagvis, 3–5 lag.

Bruk en skje eller gaffel og beveg den forsiktig rundt for å lage marmorering, men ikke rør for mye.

Stek ved 170° i 50–60 minutter. Sjekk med en trepinne. Avkjøl i ca. 5 minutter på rist før den snus ut av formen. Avkjøl helt før eventuell topping has på.

Sikt over melis. Lager du sjokoladesaus, smelt ruter av sjokolade i en kjele med kremfløte, til jevn saus.

Les også (+): Seminaret ble avlyst på kort varsel. Jeg vil aldri glemme synet som møtte meg hjemme

Gode råd

  • Velg middels til store egg. Er de veldig små, legg på et ­ekstra.
  • Finner du finkornet sukker i butikken, velg dette.
  • Bruk romtempererte ingredienser.

Formkaketips!

Formfett er tingen hvis du ikke har former som slipper lett eller bruker bakepapir.

Alle ovner er forskjellige, begynner kaken å bli for godt stekt på utsiden før den er ferdig, dekk løst med aluminiumsfolie eller bakepapir.