Lekker iskake med bringebærostekrem
Oppskrift: Spre dessertglede med en frisk osteiskake.

Dette trenger du:
- Form 22 cm
- 150 g kjeks
- 100 g meierismør
- Iskrem:
- 5 dl kremfløte
- 250 g kremost
- 2 dl melis
- 5 dl friske bringebær
- 1 ts sitronsaft
- ½ ts vaniljeekstrakt
- Puré:
- 100 g bringebær (kan gjerne bruke fryste)
- 3 ss sukker
Pynt:
- friske bringebær
Dette gjør du
Smelt smør og ha det i en kjøkkenmaskin sammen med kjeks. Kjør til smuler. Kok opp bringebær med sukker.
La det putre et par minutter og sil pureen.
Sett til side og avkjøl. Trykk smulene godt ned i bakepapirkledd form.
Pisk fløte til krem og sett til side. Pisk kremost og melis til en jevn og myk krem. Tilsett bringebær, sitronsaft og vanilje og kjør til det er godt blandet. Vend inn krem og fordel den over kjeksbunnen.
Bruk en skje og lagg på klatter av puré rundt omkring på kaken. Bruk en tannpirker og lag mønster ut fra hver klatt.
Frys i 3–4 timer, eller over natten.
La stå i romtemperatur 10–20 minutter før servering.
Sjokolade-is
Hakk opp favorittsjokoladen din i rikelig mengde og erstatt med bringebær både inni og som topping.