Tidligere «The Voice»-vinnere

Slik har det gått med vinnerne av «The Voice»

Nå skal den niende vinneren av populære «The Voice» kåres. Vi har tatt en mimreprat med de tidligere vinnerne om hvordan opplevelsen var og hva de driver med nå.

<b>MARTIN HALLA:</b> Martin Halla var den første «The Voice»-vinneren tilbake i 2012.
MARTIN HALLA: Martin Halla var den første «The Voice»-vinneren tilbake i 2012. Foto: TV 2
Sist oppdatert

Slik har det gått med de tidligere vinnerne av «The Voice»:

1. Martin Halla

Martin Halla (35) ble den aller første vinneren av «The Voice» i Norge. Han hadde Magne Furuholmen (61) som mentor.

– Jeg husker det som en stor og surrealistisk opplevelse. Det var veldig uventet, og det å gjøre en Tom Waits-låt med kirkeorgel inviterte jo ikke akkurat til stemmeskred, så det var veldig overraskende og gøy. Det var et stort øyeblikk for en på den tiden ung fyr.

Mannen fra Aurskog forteller at deltagerne ble en fin gjeng og at noen av dem bodde på samme hotell i finaleperioden og hadde det veldig hyggelig sammen.

<b>2012:</b> Martin Halla hadde Magne Furuholmen som mentor, og før finalen øvde de på å spille firehendig på piano.
2012: Martin Halla hadde Magne Furuholmen som mentor, og før finalen øvde de på å spille firehendig på piano. Foto: Roger Neumann

I vinter har 35-åringen vært på turné som oppvarmer for Minor Majority. Han er også opptatt med å ta en master på Jazzvokal på Griegakademiet på Universitetet i Bergen. Nå er Martin klar med et nytt album, og har allerede sluppet tre singler.

– Det er et album som jeg har hatt veldig behov for å gjøre, og jeg synes selv det har blitt veldig fint. Livet har jo skjedd, og jeg har blitt 35 år, fått to unger, og spørsmålene og følelsene kan kanskje tårne seg litt opp. Da er det godt å få dem ut i en slags musikalsk avreagering.

35-åringen innrømmer at han i perioder har fundert på å slutte med alt som heter musikk.

– Men de gangene jeg har satt det ut i livet, blir jeg mørk og sur. Da er det vel rett og slett et behov å få uttrykke seg musikalsk, så det må jeg nesten bare fortsette med!

Les også: Emelie Hollow: – Har ikke unnet meg selv lykke og kjærlighet

2. Knut Marius Djupvik

Knut Marius Djupvik (35) valgte Aqua-stjernen Lene Nystrøm (50) som sin mentor og gikk helt til topps i den andre sesongen.

– Å vinne «The Voice» var egentlig ganske sprøtt. Jeg prøvde å ha en mentalitet som gjorde at jeg bare tenkte på neste sending hele tiden, og det gjorde at jeg reflekterte veldig lite over at jeg var i finalen. Og plutselig ble navnet mitt ropt opp!

Da han fikk se bildet av bilen som var premie og fikk statuetten i hendene, gikk det opp for ham at han at faktisk hadde vunnet.

– Alle følelser skulle ut på én gang, og jeg følte at verden sto stille. En fantastisk dag!

<b>2013:</b> Etter seieren ble Knut Marius gratulert av kjæresten Maria Valseth og mentoren Lene Nystrøm. I 2015 giftet han seg med sin Maria.
2013: Etter seieren ble Knut Marius gratulert av kjæresten Maria Valseth og mentoren Lene Nystrøm. I 2015 giftet han seg med sin Maria. Foto: Trond Solberg

35-åringens aller beste minne fra TV-innspillingen var da han møtte blikkene til kjæresten Maria og den nærmeste familien etter at han hadde gått av med seieren.

– Da sto jeg egentlig bare og brølte som om jeg hadde vunnet en fotballkamp, og jeg så at de nærmeste var så glade og hadde tårer i øynene. Det gjorde at jeg knakk sammen selv, og jeg tok mer innover meg hva dette egentlig betydde for det som har vært kallet mitt i livet: Å stå på scenen og synge.

Siden seieren for litt over 10 år siden har mannen fra Tomrefjord livnært seg av musikk. Han har gitt ut egen musikk, spilt i musikalene «Jesus Christ Superstar» og «Chess», vært med i ABBA-showet «Thank You for the Music» og reist rundt på juleturneer i flere år.

<b>KNUT MARIUS DJUPVIK:</b> Knut Marius Djupvik har vunnet både The Voice, Stjernekamp og Kompani Lauritzen.
KNUT MARIUS DJUPVIK: Knut Marius Djupvik har vunnet både The Voice, Stjernekamp og Kompani Lauritzen. Foto: TV 2

I 2020 gikk Knut Marius nok en gang til topps i en musikkonkurranse da han vant «Stjernekamp» på NRK.

– I mars var jeg på akustisk turné rundt om i Norge. Da gjorde jeg akustiske versjoner av låtene fra albumet mitt «6393», som kom i fjor. I tillegg deltok jeg jo i årets «Kompani Lauritzen»!

Les også: Knut Marius ringte gråtende hjem: Fikk klar melding fra Maria

3. Yvonne Nordvik Sivertsen

Yvonne Nordvik Sivertsen (27) var bare 18 år gammel da hun som første kvinne vant den tredje sesongen av «The Voice» med Espen Lind (52) som mentor. Nå føler hun at det er en liten evighet siden hun vant, men husker det som både overveldende og overraskende.

– Det var en hel haug fantastiske sangere med i min sesong, og jeg følte meg som en skikkelig underdog. Det gjorde at jeg fikk en ny selvtillit, og gjorde at jeg fikk lov til å jobbe 100 prosent med musikken i flere år. En opplevelse jeg aldri ville ha vært foruten!

<b>2015:</b> Da Yvonne Nordvik Sivertsen gikk til topps i den tredje sesongen, var det første gang at Espen Lind vant som mentor. Han er den eneste mentoren som har vunnet to ganger.
2015: Da Yvonne Nordvik Sivertsen gikk til topps i den tredje sesongen, var det første gang at Espen Lind vant som mentor. Han er den eneste mentoren som har vunnet to ganger. Foto: Trond Solberg

Jenta fra Lysefjorden forteller at de andre deltagerne gjorde hele opplevelsen for henne, alt fra å spise pizza sammen i hotellobbyen til gode samtaler og utveksling av tips og råd.

– Jeg husker også veldig godt at Yosef kom bort til meg etter knockout og bare ga meg en klem. Jeg hadde aldri snakket med ham, og det eneste han sa var «Wow». Det kommer jeg aldri til å glemme!

For tiden jobber Yvonne for kosmetikkmerket NARS, en jobb som har ført henne over hele Norge og Sverige og som minner henne om tiden hun reiste rundt som frilanser.

<b>YVONNE NORDVIK SIVERTSEN: </b>Yvonne Nordvik Sivertsen jobber i kosmetikkmerket NARS og har blant annet medvirket i flere stykker ved Den Nationale Scene i Bergen.
YVONNE NORDVIK SIVERTSEN: Yvonne Nordvik Sivertsen jobber i kosmetikkmerket NARS og har blant annet medvirket i flere stykker ved Den Nationale Scene i Bergen. Foto: TV 2

– Siden «The Voice» har jeg medvirket i flere stykker ved Den Nationale Scene i Bergen. Det har vært fantastiske opplevelser og noe jeg ikke er fremmed for å gjøre mer av. Nå spiller og synger jeg så mye jeg kan ved siden av jobb, og jeg elsker å kombinere dette. Jeg er veldig glad i at det skjer mye hele tiden!

Les også: Ulrikke Brandstorp: – På første date tenkte jeg: Han er mannen i mitt liv

4. Thomas Løseth

Thomas Løseth (36) vant den fjerde sesongen av «The Voice». Det ble også seier i første sesong som mentor for Lene Marlin (43).

Trønderen imponerte med «The Boys Of Summer» på blind auditon, og sang «Heal» og «With or Without You» i finalen. Han ble veldig overrasket da han vant hele konkurransen.

<b>2017:</b> I desember 2017 sang Thomas Løseth seg helt til topps i TV-konkurransen godt hjulpet av sin mentor Lene Marlin, som var med i «The Voice» i 2017 og 2019.
2017: I desember 2017 sang Thomas Løseth seg helt til topps i TV-konkurransen godt hjulpet av sin mentor Lene Marlin, som var med i «The Voice» i 2017 og 2019. Foto: TV 2

– Under «The Voice» gikk alt på autopilot, så det var veldig lett å glemme hverdagen. Det ble virkelig en wow-opplevelse å kunne tenke tilbake på det som hadde vært en veldig heftig, men fin høst, forklarte han til TV 2 noen måneder etter seieren.

<b>THOMAS LØSETH: </b>Thomas Løseth sang «The Boys Of Summer» på blind auditon, og «Heal» og «With or Without You» i finalen
THOMAS LØSETH: Thomas Løseth sang «The Boys Of Summer» på blind auditon, og «Heal» og «With or Without You» i finalen Foto: TV 2

I mars 2018 ga han ut debutlåten «Talk to Me», og i 2020 deltok han i «Melodi Grand Prix» med låten «Vertigo». Thomas Løseth har dessverre ikke besvart Her og Nås gjentatte henvendelser om intervju.

Les også: «The Voice» -Thomas er blind og nybakt pappa. Han er forberedt på det som én dag vil skje

5. Maria Engås Halsne

Maria Engås Halsne (27) vant den femte sesongen av «The Voice» godt hjulpet av sin mentor Morten Harket (64). Jenta fra Ålesund syntes det var helt surrealistisk å vinne TV-konkurransen.

– Det var ikke noe jeg hadde forventet, og det var heller ikke planlagt for at kunne skje. Plutselig måtte jeg vurdere om dette var noe jeg kunne gjøre mer profesjonelt. Jeg hadde jo meldt meg på for å utfordre meg selv, lære, formidle og synge til folk – som jo er noe av det kjekkeste jeg vet.

<b>2019:</b> I sin andre og siste sesong som mentor gikk Morten Harket helt til topps i «The Voice» sammen med Maria Engås Halsne.
2019: I sin andre og siste sesong som mentor gikk Morten Harket helt til topps i «The Voice» sammen med Maria Engås Halsne. Foto: TV 2

Når Maria tenker tilbake, minnes hun først og fremst de andre deltagerne og gjengen rundt.

– Det var veldig spennende å lære av andre. Det klassiske beste minnet er vel kanskje følelsen da jeg skjønte jeg gikk videre fra blind audition, da den første mentoren snudde seg. Det var mye lettelse og ren glede i samme øyeblikk!

På dagtid jobber 27-åringen som lege, men hun skriver også musikk og har noen sporadiske spillejobber.

– Jeg har akkurat flyttet hjemover til Sunnmøre og har begynt etablering på alle områder i livet. Jeg planlegger og håper på å kunne kombinere musikken og legelivet fremover, men det krever litt planlegging og utprøving.

<b>MARIA ENGÅS HALSNE:</b> Maria Engås Halsne har flyttet tilbake til Sunnmøre og jobber i dag som lege.
MARIA ENGÅS HALSNE: Maria Engås Halsne har flyttet tilbake til Sunnmøre og jobber i dag som lege. Foto: TV 2

Hun opplever det som givende å ha forskjellige roller og arenaer, og hun tror at erfaringene kan gi styrke og inspirere henne.

– Både til å skrive nærere tekster og være et godt medmenneske som bryr seg og vil lytte til historien til dem jeg møter som lege.

Les også: (+) Ingebjørg Bratland holder samboeren hemmelig: – Han er litt eldre enn meg, og jeg tror det er en fordel

6. Erlend Gunstveit

Erlend Gunstveit (28) meldte seg ikke på «The Voice» selv, og var i utgangspunktet skeptisk til opplegget.

– Jeg driver jo med countrymusikk, og det blir sjelden tatt alvorlig på norsk TV. Da jeg skjønte at noen kanskje kunne like det jeg gjorde, ble jeg veldig glad – og å vinne var kanskje det minst forventede. Det var så mange gode med det året, og jeg kunne ikke se for meg at jeg skulle komme foran noen av dem. Det var helt vilt!

<b>2021:</b> I sin første sesong som mentor gikk Tom Stræte Lagergren til topps sammen med Erlend Gunstveit.
2021: I sin første sesong som mentor gikk Tom Stræte Lagergren til topps sammen med Erlend Gunstveit. Foto: TV 2

Grimstad-mannen hadde Tom Stræte Lagergren (32) som mentor, bedre kjent som Matoma. Den sjette sesongen ble spilt inn midt i pandemien, og Oslo var nedstengt.

– Så vi spilte for det meste inn uten folk i salen, noe som var en rar følelse når man vet at man egentlig synger på TV foran mange hundre tusen. Jeg tror det beste minnet mitt må være rett etter finalen. Alle måtte holde avstand, og vi hadde svært få folk i salen. Da jeg kom ut av studioet og på parkeringsplassen, hadde det samlet seg masse folk for å feire meg. Med god avstand fikk vi feiret, og det var stas. Litt absurd å se tilbake på nå!

<b>ERLEND GUNSTVEIT: </b>I dag bor Erlend Gunstiveit i byen Nashville for å jobbe med musikken.
ERLEND GUNSTVEIT: I dag bor Erlend Gunstiveit i byen Nashville for å jobbe med musikken. Foto: TV 2

Erlend jobber for fullt med musikken, drar på turné i Norge noen ganger i året, spiller på festivaler og gir ut et album i året. I mai kommer en ny plate.

– Nå har jeg akkurat flyttet til Nashville for en lang periode for å jobbe med låtskriving og innspilling. Det er en by som inspirerer meg hver dag, og jeg får jobbet godt med min egen musikk med hjelp av de beste man finner.

Les også: Ramón: – Det er ikke alltid enkelt å være den som skiller seg ut

7. Jørgen Dahl Moe

Jørgen Dahl Moe (27) startet tidlig med musikk, og allerede som 13-åring vant han «MGPjr» med låten «Din egen vei». Han fulgte sin egen vei videre og gikk helt til topps i den syvende sesongen av «The Voice».

Ina Wroldsen (39) var mentoren hans og kunne innkassere sin første seier i musikkonkurransen.

– Det var først og fremst veldig uventet, men selvfølgelig utrolig stas! Jeg hadde fullt fokus på det kreative underveis i forløpet av programmet, så det var ekstra stas at folk likte det, forteller Jørgen nå to år senere.

<b>2022</b>: Ina Wroldsen kunne juble for sin første seier som mentor i «The Voice» da Jørgen Dahl Moe gikk helt til topps.
2022: Ina Wroldsen kunne juble for sin første seier som mentor i «The Voice» da Jørgen Dahl Moe gikk helt til topps. Foto: TV 2

Artisten fra Andebu i Vestfold har mange gode minner fra TV-innspillingen.

– De folkene man får være tett på og sammen med i flere uker er jo avgjørende for trivsel. Vi var en veldig gøyal og fin gjeng som fant på mye artig. I tillegg likte jeg veldig godt å jobbe sammen med en stylist og tenke «outfits» og klesdesign. Det syntes jeg var sinnssykt gøy!

27-åringen har nylig fullført én turne med konserter rundt om i hele Norge, og en barndomsdrøm gikk i oppfyllelse da han spilte på Rockefeller i Oslo i januar.

– Nå er det fullt fokus på låtskriving og studioarbeid, og jeg gleder meg masse til å fortsette å gi ut musikken min i fremtiden.

Les også: Mari Boine hadde to personligheter. Nå står bare den modige igjen

8. Kira Elisabeth Dalan-Eriksen

Kira Elisabeth Dalan-Eriksen (20) vant den åttende sesongen i mai i fjor og ble gratulert av programlederen Siri Nilminie Avlesen-Østli (39). Jenta fra Fredrikstad valgte Espen Lind (52) som mentor. I finalen hadde hun med seg pappa Gard Eriksen på saksofon på scenen.

– Det å vinne «The Voice» var utrolig gøy! Det er en opplevelse jeg virkelig setter pris på, og som jeg kommer til å sette pris på resten av livet.

<b>2023:</b> I mai i fjor kunne Kira Dalan-Eriksen juble for seier sammen med sin mentor Espen Lind, som gikk til topps i konkurransen for andre gang.
2023: I mai i fjor kunne Kira Dalan-Eriksen juble for seier sammen med sin mentor Espen Lind, som gikk til topps i konkurransen for andre gang. Foto: TV 2

20-åringen har mange gode minner fra innspillingen i fjor.

– De beste stundene var når vi deltagerne satt bak scenen og ble kjent med hverandre. Jeg ble kjent med så mange fantastiske mennesker.

<b>KIRA DALAN-ERIKSEN</b>: I dag utforsker Kira Dalan-Eriksen hva slags musikk hun vil satse videre på.
KIRA DALAN-ERIKSEN: I dag utforsker Kira Dalan-Eriksen hva slags musikk hun vil satse videre på. Foto: Thomas Andersen / TV 2

En drøy måned etter seieren i «The Voice» ga Kira ut sin aller første single. «Sommermørke» kom ut i juli i fjor. Nå er planen å utforske hvem hun er i musikken.

– Altså hva slags musikk jeg vil satse på. Jeg tror tiden fremover vil bli veldig spennende og lærerik, og det er noe jeg gleder meg veldig til.

«The Voice» sendes på TV 2 fredager kl. 20.00. Finalen sendes fredag 31. mai.

Denne saken ble første gang publisert 31/05 2024, og sist oppdatert 31/05 2024.

Les også