«Mesternes mester»-huset
Slik er «Mesternes mester»-huset 2025
Der hvor sørlandsidyll møter italiensk sjarm, har ti tidligere toppidrettsutøvere knyttet nære bånd på rekordtid.
Eksotiske klatreplanter omkranser det innbydende inngangspartiet til villaen på Hånestangen i Kristiansand.
Her i omgivelser som skaper en følelse av å entre et lite stykke Italia midt i den sørlandske hovedstaden, har årets «Mesternes mester»-deltagere knyttet varige bånd gjennom intensive innspillingsuker.
– Konkurransene er egentlig en liten del av opplevelsen. Det er jo alt det vi opplever sammen som gruppe, fra vi står opp om morgenen, spiser frokost sammen og legger oss om kvelden – det er det som er den største delen. Det er menneskemøtene som gjør sterkest inntrykk, smiler tidligere proffdanser Gyda Bloch Thorsen (43).
Et lite stykke Italia
Solen varmer behagelig denne junidagen, og den frodige bakhagen mellom den flotte villaen og det rustikke annekset lever opp til kallenavnet «lille Toscana».
Omgitt av spesialimportert kunst fra lokale italienske kunstnere, tar «Mesternes mester»-deltagerne seg en velfortjent pust i bakken.
– Første dagen vi kom hit, var vi helt sånn «wow – for et sted!» Det er så luftig og deilig her. Stedet er over all forventning, stråler tidligere freestylekjører Johanne Killi (27).
Eiendommen på 1,5 mål er delt opp i gjennomførte soner som deltagerne har benyttet seg flittig av.
– Det gjorde det mulig å trekke seg litt bort om det er behov for det. Dermed unner flere av oss seg litt egentid uten at folk egentlig legger merke til det. Du må ikke gjemme deg på rommet for å få litt tid for deg selv, fortsetter Johanne.
«Mesternes mester»-huset
Det er tannlege Anders Stokkelien som har leid ut sin flotte villa til NRK-programmet.
Huset, på rause 236 kvadratmeter, ligger majestetisk til i en skråning ned mot fjorden.
Eiendommen byr blant annet på et lekkert, nybygget svømmebasseng med fjordutsikt og et sjarmerende sjøhus med et velutstyrt treningsstudio.
– Jeg tror ingen har rørt det treningsstudioet, som er litt rart for oss som er vant til å trene mye. Men siden vi ikke har visst hva som ventet av konkurranser, har vi ikke våget å bruke energien på studio. I tillegg har det strengt heller ikke vært tid, deler Johanne.
Allerede på togturen ned til Kristiansand, forsto årets gjeng at dette var en helt unik gruppe mennesker.
Fotballtrikseren Tobias Becks (32) forteller at de ivrige samtalene startet allerede der, og at den gode stemningen holdt seg gjennom hele oppholdet.
– Jeg hadde møtt Tarik et par ganger før, men ellers kjente jeg ingen. Jeg ble umiddelbart positivt overrasket over kjemien i gruppen og vi klaffet så godt sammen fra første stund. Med tanke på hvor tett vi skulle leve på hverandre, kunne det fort blitt slitsomt om dynamikken ikke var der, innrømmer Tobias.
Det lille ekstra
Muay thai-profilen Fátima Pinto nikker enig.
– Jeg er veldig overrasket over hvor tette vi har blitt på kort tid. Jeg vet ikke om det er sånn hvert år, men vi kjente alle på hvor godt vi klikket sammen allerede på toget.
Da Her og Nå får en omvisning på den spektakulære eiendommen, er flere av deltagerne godt i gang med å tilberede kveldens festmåltid.
Erlend Mamelund (40), som i det daglige har vært eggerøre-ansvarlig, har denne kvelden tatt stand foran grillen.
Kristin Harila (38), Gyda og Johanne sørger for at festbordet dekkes inne i det mursteins-kledde annekset. Flere kamerateam løper rundt og filmer deltagernes daglige gjøremål.
– Når det kommer til matlagingen har vi alle bidratt: Jeg liker å ha litt kontroll der, og har alltid vært veldig glad i å lage mat. Så har Tarik vært veldig flink på oppvasken. Han er et ordensmenneske av rang, beskriver Johanne.
Og om Johanne har vært «kokka», er det ingen tvil om hvilken rolle Gyda har inntatt i huset. For Gyda, som har to tenåringsgutter hjemme i Stavanger, faller det naturlig å vise omsorg for de andre deltagerne.
– Jeg savnet å stelle for og ta vare på noen, derfor falt det naturlig for meg å ta den rollen. Jeg setter på vaskemaskinen, bretter klærne til Tarik og minner Tobias på at han må vaske, ler Gyda, og fortsetter:
– For meg er det viktig at alle rundt meg har det bra, da gir jeg også det lille ekstra. Jeg er veldig kosete og deler raust med klemmer til alle sammen. Jeg passer alltid på at alle får en klem, både for deres og min egen del.
– Gyda lager liv og leven
Johanne har blitt nær venn med Gyda i løpet av oppholdet, og årets yngste deltager er svært takknemlig for at den tidligere «Skal vi danse»-profilen ble en del av årets «Mesternes mester»-miks.
– Gyda lager liv og leven hele tiden. Da jeg sto opp, var hun alltid våken før meg. Jeg ble møtt med det største smilet hver morgen. Gyda bidrar til god stemning gjennom hele dagen! skryter Johanne.
Og en av deltagerne som nyter godt av Gydas omsorgs-egenskaper, er sjakkprofilen Simen Agdestein. Årets eldste deltager har nemlig tidlig etablert seg som noe distré.
– Simen dukket opp med skjorta bak frem i dag, så da måtte jeg inn og gjøre ham oppmerksom på det, ler Gyda hjertelig.
De to svingte seg sammen under «Skal vi danse» for nærmere 20 år siden og har holdt sporadisk kontakt siden.
– Jeg vet at Gyda er en person som passer på. Det er greit å ha henne her, så jeg får rettet opp på kragen på skjorten min og husker både sekk og solkrem når vi skal ut på konkurranse. Men jeg er slett ikke distré. Det nekter jeg for, flirer Simen.
Utvidet familie
Årets deltagere viser en raushet overfor hverandre, og er ikke fremmed for litt kjærlig erting – i likhet med hvilken som helst familie.
– Jeg har det så gøy sammen med denne gjengen her og jeg anser dem i dag som mine nære venner – og det gikk overraskende fort! Det er en helt unik opplevelse, smiler Fatima bredt.
En annen som har latt seg glede og overraske over den joviale stemningen i gruppa, er Kai Robin Havnaa (35).
Han hadde så vidt rukket å smake på pensjonisttilværelsen før han satte kursen mot det glade Sørlandet.
– Jeg hadde ikke store forventninger om at klisjeen om samholdet i gruppa, skulle stemme. Men det har toppet alt. Jeg som i utgangspunktet er skeptisk til å bo sammen med så mange voksne mennesker jeg ikke kjenner, har fått en god connection med hver og én. Det har vært en fantastisk opplevelse!
Like før den energiske gjengen tar plassene sine ved langbordet, beskriver tidligere fotballproff Tarik Elyounoussi (36) en gjeng som har unt hverandre å lykkes.
– Uansett hvem som vinner, så blir det en verdig vinner. Vi har alle blitt glade i hverandre her, og jeg visste ikke at man kunne bli glad i så mange fine mennesker på tre uker. Det har vært en utrolig kul opplevelse. Nå gleder jeg meg til å se resultatet på TV sammen med barna mine, smiler Tarik.