Friidrettsstjernen Amalie Iuel

Amalie Iuel: Drømmer om fem barn og minibuss

Amalie Iuel konkurrerte internasjonalt bare syv måneder etter fødselen, men det koster å være på reise. – Jeg savner sønnen min fælt, sier hun til Her og Nå.

<b>BARNEKJÆR: </b>– Jeg er kjempeglad for at vi har fått Storm. Nå er vi gang, så får vi se hvor mange barn vi får til slutt, sier Amalie Iuel som drømmer om fem barn og minibuss.
BARNEKJÆR: – Jeg er kjempeglad for at vi har fått Storm. Nå er vi gang, så får vi se hvor mange barn vi får til slutt, sier Amalie Iuel som drømmer om fem barn og minibuss. Foto: Astrid Waller
Publisert

– Hvordan det er å konkurrere når man har en liten hjemme?! Er du gæren, det kan jeg fortelle at ikke er bare enkelt, sier hekkeløperen Amalie Iuel (30) og ler før hun fortsetter:

– Jeg kjenner at jeg har dårlig samvittighet overfor Storm, men jeg vet at han er i de beste hender hjemme med pappaen sin. Han har det strålende og tipp-topp sammen med ham. Jeg tror nok det er verre for meg som mor enn for Storm, men jeg savner ham fælt. Det er tøft å ta avskjed når jeg drar, men veldig koselig å komme hjem igjen. Og gjensynsgleden er alltid stor, sier Amalie og smiler varmt.

Les også: Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal avslører: Derfor ble det Storm

OL i Paris 2024

Vi møtte friidrettsesset på «Jordbærfesten» i forbindelse med Bislett Games. I fjor var hun konferansier og høygravid under samme arrangement, men i år var hun tilbake som utøver.

Kanskje er det derfor hun ser så glad ut. Ikke bare er hun på hjemmebane, men sønnen og forloveden, den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal (41), er innenfor rekkevidde.

<b>OPTIMIST:</b> Her og Nå møtte den alltid blide og imøtekommende Amalie på den tradisjonelle «Jordbærfesten» i forbindelse med Bislett Games. 
OPTIMIST: Her og Nå møtte den alltid blide og imøtekommende Amalie på den tradisjonelle «Jordbærfesten» i forbindelse med Bislett Games.  Foto: Svein Brimi

Når Amalie er på konkurranser og trening, er det naturlig at Aksel tar seg av hverdagslivet hjemme.

– Aksel har vært toppidrettsutøver selv. Han vet han hva det går i og hva slags prioriteringer man må gjøre. Han har vært en enorm støtte for meg i denne perioden. Det betyr mye, og det har fungert skikkelig bra. Jeg setter veldig pris på at vi klarer å samarbeide så godt, forteller 30-åringen åpenhjertig.

Nå ser hun frem mot OL. Hun ble først kvalifisert som en av deltagerne på det norske stafettlaget på 4 x 400 meter flatt som gjorde det meget godt blant annet i stafett-VM.

Men den store drømmen var å kvalifisere seg i favorittgrenen 400 meter hekk. I sommerens EM måtte Amalie gi tapt i semifinalen, men løp likevel inn til en tangering av sin egen årsbeste. Selv om hun ikke klarte OL-kravet, fikk hun OL-billett basert på sin gode ranking.

<b>TØFT EM: </b>Her er Amalie under EM i Roma i juni. Da kvalifiserte hun seg dessverre ikke til finalen.
TØFT EM: Her er Amalie under EM i Roma i juni. Da kvalifiserte hun seg dessverre ikke til finalen. Foto: Manon Cruz

– OL har vært målet hele veien. Jeg har satt et ganske hårete mål for meg selv etter fødselen. I svangerskapet var jeg innstilt på at jeg skulle komme tilbake, men jeg visste at det ville bli en lang vei etter et keisersnitt.

Les også: (+) Maren Lundbys nye liv: – Jeg skifter nesten personlighet

Storm i Paris?

Kun syv og en halv måned etter fødselen løp hun inn til seier i comeback-løpet sitt i Nairobi i Kenya, bare fire hundredeler bak OL-kravet.

<b>IMPONERT: </b>Amalie er stolt over hvor raskt hun har kommet i form til tross for en tøff graviditet og keisersnitt da sønnen Storm kom til verden. Samboer Aksel Lund Svindal er ikke mindre imponert.
IMPONERT: Amalie er stolt over hvor raskt hun har kommet i form til tross for en tøff graviditet og keisersnitt da sønnen Storm kom til verden. Samboer Aksel Lund Svindal er ikke mindre imponert. Foto: Geir Olsen

– Jeg vil egentlig si at det har gått bedre enn forventet, og jeg tror ansiktsuttrykket mitt da jeg krysset målstreken i Kenya snakket for seg selv. Jeg var tydelig overrasket over tiden. Det var moro – jeg er veldig imponert over hva kvinnekroppen er kapabel til, sier Amalie, som altså greide det mange trodde ikke skulle være mulig.

<b>GOD STØTTE:</b> Amalie lar som kjent ikke en fødsel stoppe henne fra å satse videre på friidretten, men det ville vært umulig uten støtten fra forloveden Aksel Lund Svindal. Her er hele familien samlet: Storm, Amalie, hunden Molly og Aksel.
GOD STØTTE: Amalie lar som kjent ikke en fødsel stoppe henne fra å satse videre på friidretten, men det ville vært umulig uten støtten fra forloveden Aksel Lund Svindal. Her er hele familien samlet: Storm, Amalie, hunden Molly og Aksel. Foto: Privat/Instagram

Nå er spørsmålet hvor stor heia- gjengen på tribunen blir. Hun er usikker på om sønnen blir med til Paris.

– Vi må se litt på hva som er best for Storm. Vi har snakket om at det kunne vært moro å få til et eller annet, om så det er bare én eller to dager. Men det blir nok ingen lange dager på en tribune for ham.

Denne saken ble første gang publisert 25/07 2024.

Les også