Åpenhjertig Simon Nitsche

– Jeg gleder meg til et liv med Andrea

Han har byttet ut sportsstudio med idyllisk natur i TV 2-programmet «Fjellhytta». På privaten er det stand up-scenen som er Simon Nitsches domene, en lidenskap han deler med komikerkjæresten.

<b>PAR I HJERTER:</b> Simon falt pladask for komiker Andrea Løvland i mars i år. For kort tid siden ble de samboere.
PAR I HJERTER: Simon falt pladask for komiker Andrea Løvland i mars i år. For kort tid siden ble de samboere. Foto: Privat
Sist oppdatert

– Jeg ringte mamma i bilen. Hun er fan av «Sommerhytta» og sa at dette måtte jeg bare takke ja til, forteller Simon Nitsche (32) med et smil.

Han husker tilbake til dagen da han ble tilbudt programlederrollen i «Fjellhytta». «En drømmemulighet» karakteriserer han det selv som.

Vi møter ham i vakre fjellomgivelser under innspillingen av sesong to av oppussingsprogrammet – en klar indikasjon på at TV 2 er godt fornøyd med Simons prestasjon som programleder.

– Det er en veldig stor tillitserklæring, som jeg er takknemlig for. Det var jo raust av TV 2 å satse på meg i denne jobben. Jeg var veldig motivert, forberedte meg godt og tok med min energi inn i rollen som programleder.

– Jeg hadde veldig lyst til å gjøre et program der man jobber med mennesker. Se hvordan de reagerer under stress, og alle emosjonene som kommer underveis. Jeg mener at «Fjellhytta» er et program om relasjoner, fordekt som et oppussingsprogram. Et sånt program hadde jeg aldri gjort før, og det er veldig spennende, sier Simon.

<b>TRAVEL MANN:</b> Simon Nitsche er midt i innspillingen av andre sesong av «Fjellhytta», som kommer på TV til neste år. – I starten var jeg litt nervøs fordi jeg var selvbevisst, men nå er jeg blitt tryggere i programlederrollen, sier han.
TRAVEL MANN: Simon Nitsche er midt i innspillingen av andre sesong av «Fjellhytta», som kommer på TV til neste år. – I starten var jeg litt nervøs fordi jeg var selvbevisst, men nå er jeg blitt tryggere i programlederrollen, sier han. Foto: Svein Brimi

Startet i sporten

TV-seerne ble først kjent med 32-åringen i 2014 da han var reporter i NRK sporten. Fra 2018 til 2022 var han sportsanker i TV 2. Han sa opp den faste stillingen i sportsredaksjonen i Bergen for å friste en frilanstilværelse i Oslo i stedet.

<b>DEN GANG DA:</b> Simon ble først kjent som sportsanker i TV 2, en jobb han hadde frem til 2022.
DEN GANG DA: Simon ble først kjent som sportsanker i TV 2, en jobb han hadde frem til 2022. Foto: TV 2

I den første jobben som selvstendig næringsdrivende ledet han humorprogrammet «I fyr og flamme». Men det var med seieren i «Skal vi danse» i 2021 at Simon nesten ble allemannseie. Overgangen fra sporten til ren underholdning synes han har gått bra.

– Det handler om å spille den du snakker med god, uavhengig om det er sport eller underholdning. En god reporter er opptatt av å få frem den gode historien.

– Men det er klart, i sporten er det fokus på idretten, treningen og arrangementet. I underholdningen er det litt mer lekenhet, og man må bringe mer av sin personlighet inn. Men egentlig er ikke forskjellene så store. Årene som sportsreporter, der jeg møtte ulike mennesker og miljøer, har vært gull verdt. Så jeg synes de har overlappet fint, sier han.

Les også: Her er «Fjellhytta» spilt inn

Programleder i «Fjellhytta»

Jobben i «Fjellhytta» har han fått for ferdighetene som programleder, og ikke fordi han er byggkyndig, innrømmer Simon.

– Jeg må være den programlederen i et oppussingsprogram som er minst handy, jeg har null å komme med, ler han.

<b>DANSEFOT:</b> Simon ble rikskjendis da han sammen med Helene Spilling gikk helt til topps i «Skal vi danse» i 2021. 
DANSEFOT: Simon ble rikskjendis da han sammen med Helene Spilling gikk helt til topps i «Skal vi danse» i 2021.  Foto: Thomas Andersen / TV 2

Egentlig burde han vært med som deltager, mener han selv.

– Når ekspertene gir deltagerne råd, så strekker jeg også hals. Nå har jeg samboer, og hvis vi en gang i fremtiden skal pusse opp noe sammen, så er det greit å vite hva «to-tom-fire» er. Nå vet jeg at det er en planketype.

Les også: (+) Svigermor vil gi hytta til barnebarna. Kan hun gjøre dette?

Samboeren Andrea Løvland

Samboeren er komiker Andrea Løvland (25), og det ferske samboerparet flyttet sammen denne høsten. «3. mars», svarer han resolutt på spørsmålet om når de ble kjærester.

– Vi møtte hverandre på en fest og fant fort ut at vi begge er interessert i stand up. Så vi hadde nok møtt hverandre i komikermiljøet uansett, tror Simon.

Lenge før han ble sportsjournalist var det nemlig stand up som var hans store lidenskap. I starten av 20-årene var Simon en del av «Reis Deg Komikerklubb» i Oslo. Etter at han ble selvstendig næringsdrivende, har han gått tilbake til komikerrøttene og holder jevnlig show.

– Jeg er veldig glad for å ha tatt det opp igjen. Jeg elsker det! Kjæresten min er jo også stand up-komiker, og vi har begge glede av dette.

– For henne er det en fulltidsjobb, og jeg har som mål at det skal bli mer av det. Jeg har stor respekt for stand up som kunstform, og ønsker å bli bedre og bedre, smiler han.

<b>FORNØYD MED LIVET:</b> Simon har gått tilbake til komikerrøttene, en lidenskap han deler med kjæresten. – Vi heier masse på hverandre, og backer hverandre opp, sier han. 
FORNØYD MED LIVET: Simon har gått tilbake til komikerrøttene, en lidenskap han deler med kjæresten. – Vi heier masse på hverandre, og backer hverandre opp, sier han.  Foto: Svein Brimi

Da er Andrea god å ha. Samboerparet er nattugler, og i de sene nattetimer kan de sitte sammen og teste vitser på hverandre. Lydopptak fra showene blir møysommelig dissekert. «Her rushet du», «her var du litt utydelig», «der svelget du ordene». Paret er alltid dønn ærlige med hverandre.

– Jeg er hennes største fan og tenker at hun kommer til å bli en av de beste stand up-komikerne vi har her i landet. Andrea er rågod! Det er veldig fint å få være med på hennes reise, og samtidig få utøve dette selv.

– I sommer var vi i Frankrike og gjorde stand up på engelsk. Det er veldig spennende for oss som par, og vi liker å utfordre oss selv. Det fine er at dette er noe man kan holde på med hele livet. Det er en felles lidenskap vi har, understreker han.

Les også: «Sommerhytta»-Lars Fossum og kona Tonje: – Lars betyr alt for meg

Varm og inkluderende

Paret leder også komiker-showet «Hver gang vi Nieutes» sammen, en spin off av «Hver gang vi møtes» der komikere tolker hverandre. Slike duo-show håper Simon det skal bli mer av.

– Jeg og Andrea heier på hverandre. Hun er min beste støtte i karrieren, både som komiker og med «Fjellhytta». Hun er veldig flink til å hjelpe meg med å se humoren i det vi holder på med. Målet vårt er å bli så flinke som mulig, og kose oss med det.

<b>HUMOR I HVER-DAGEN:</b> – Jeg bruker meg selv mye i humoren, så vitsene går ofte på bekostning av meg selv, forteller han om stand up-showene.
HUMOR I HVER-DAGEN: – Jeg bruker meg selv mye i humoren, så vitsene går ofte på bekostning av meg selv, forteller han om stand up-showene. Foto: Svein Brimi

– Var det humoren hennes du falt for?

– Ja, det vil jeg si. Humoren og snillheten. Andrea er veldig varm og inkluderende med alle hun møter, medgir han.

Selv om Simon innrømmer at han er en novise når det kommer til oppussing, så ble ungkarsleiligheten klart forbedret etter at Andrea flyttet inn.

– Den er blitt freshere. Hun er ganske flink faktisk, og fikk inn noen planter blant annet. Leiligheten har fått en «female touch», beskriver han og deler videre at han selv er minimalistisk i interiørstilen.

– Jeg er ikke interiørkyndig, men jeg føler veldig på stemninger. Jeg kan bli rørt av å se resultatene på «Fjellhytta». Både av det estetiske, men også fordi jeg vet at det ligger hardt arbeid bak, forklarer han.

Les også: Aina Sollie Steen: – Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle forelske meg i 40-årene

Drømmer om barn og ekteskap

– Har du andre ambisjoner i karrieren?

Simon tenker seg om.

– Jeg er nok litt realistisk og logisk av meg som type, veien blir litt til mens man går. Nye drømmer kan oppstå rundt neste sving, sier Simon.

Han forteller at han er mest opptatt av å være allsidig, og være klar når muligheten dukker opp.

– Samtidig vet jeg at trender kan snu. Man kan legge så mange planer man vil, men livet blir aldri helt slik. Jeg er opptatt av å gjøre det bra her og nå, og er takknemlig for alle mulighetene jeg får, sier han og medgir at dette kanskje ble et litt sportsaktig svar.

<b>TV-SUKSESS:</b> Simon har ledet «Fjellhytta» denne høsten, der fire par kjemper om å vinne en hytte på Turufjell. Her sammen med eksperttrioen Einar Nilsson, Astrid Maria Sætren og Lars Fossum. 
TV-SUKSESS: Simon har ledet «Fjellhytta» denne høsten, der fire par kjemper om å vinne en hytte på Turufjell. Her sammen med eksperttrioen Einar Nilsson, Astrid Maria Sætren og Lars Fossum.  Foto: TV 2

– Hva med ambisjoner på privaten da?

– Jeg drømmer om barn og ekteskap. Og at jeg har spennende hobbyer og får tid og mulighet til å reise sammen med kjæresten min. Jeg gleder meg til et liv med Andrea. Det tror jeg blir spennende. Jeg er rett og slett på et veldig godt sted i livet, sier en smilende Simon Nitsche.

Denne saken ble første gang publisert 08/10 2024, og sist oppdatert 09/10 2024.

Les også