SJEKK DITT Høst-HOROSKOP

Prinsesse Dianas astrolog: Slik blir høsten 2024

Her er horoskopet for høsten 2024 for alle 12 stjernetegnene.

Pluss ikon
<b>ASTROLOGEN:</b> Penny Thornton gleder seg til å lage horoskop for Norsk Ukeblads lesere. Hun var tidligere astrolog for prinsesse Diana.
ASTROLOGEN: Penny Thornton gleder seg til å lage horoskop for Norsk Ukeblads lesere. Hun var tidligere astrolog for prinsesse Diana. Foto: Privat
Publisert

Hallo, alle sammen!

Jeg er så glad for å kunne skrive horoskop for Norsk Ukeblad igjen! Ikke bare står vakre Norge mitt hjerte nært, jeg tror også at stjernene kan hjelpe oss med å navigere gjennom en tid med ganske mye usikkerhet om fremtiden.

Dette året har jo vært preget av til dels store omveltninger, ikke bare på verdensarenaen, men også i privatlivet for mange av oss.

Dette henger først og fremst sammen med at vi har lagt Fiskenes tidsalder bak oss og nå befinner oss i begynnelsen av Vannmannens tidsalder, som offisielt startet da Pluto beveget seg inn i Vannmannens tegn i mars 2023.

Når en astrologisk tidsalder slutter og en annen begynner, kan det sammenlignes med at to mektige oseaner møtes. Da kan det skapes et ganske opprørt hav med høye bølger, og det kan ta litt tid før bølgene legger seg igjen.

Uranus, planeten for endringer, vil også sette sitt preg på Norge og føre til en ny æra, en prosess som vil pågå helt frem til 2026. I tillegg vil mektige, gavmilde Jupiters passasje gjennom Tvillingene – Norges stjernetegn – frem til juni 2025 føre med seg økonomisk vekst og styrket internasjonal prestisje.

Og siden Pluto nærmer seg Venus på stjernehimmelen, er det mye mulig vi vil få se store forandringer i forbindelse med landets lederskap.

Denne høsten har vi også to formørkelser, den første i Fiskenes tegn 18. september, og den andre i Vekten 2. oktober. Avgjørende og viktige hendelser har en tendens til å skje på eller i dagene rundt formørkelser, enten det handler om ting som foregår på verdensarenaen eller i våre private liv.

Disse formørkelsene omtaler jeg nærmere i horoskopene for hvert enkelt stjernetegn, sammen med de avgjørende rollene som Pluto, Saturn, Uranus, Neptun og Jupiter vil spille i livet ditt i tiden som kommer.

Det er med andre ord mange situasjoner som vil nå kokepunktet denne høsten, men det kan faktisk være en veldig positiv ting for deg og føre med seg mye godt! Kanskje er det rett og slett på høy tid med visse endringer og omveltninger i livet ditt?

Væren

Du er en person som foretrekker å gå din egne veier i livet. Det betyr slett ikke at du ikke trenger andre mennesker, bare at du som oftest foretrekker å stole på din egen dømmekraft og gjøre ting på din egen måte. Denne høsten handler først og fremst om samarbeid og det å være åpen for andre menneskers synspunkter og respektere deres behov. Dersom du insisterer på å få trumfet gjennom viljen din hele tiden, risikerer du faktisk at en romanse eller et forretningssamarbeid går opp i røyk.

Resten av dette året befinner du deg i en fase med avgjørende utvikling. Det er andre mennesker som bringer med seg endringer, enten noen hjelper deg opp og frem i din karriere eller en spesiell person ønsker å inngå partnerskap med deg. Samtidig kan ett eller flere mennesker skape hindringer for din fremgang, eller så kan en avtale eller et bånd bli brutt.

Solformørkelsen 2. oktober skjer i området for relasjoner, og en ny person kan komme inn i livet ditt da, eller så starter et nytt kapittel i en eksisterende relasjon. To uker senere vil fullmånen inspirere til avslutninger og fullbyrdelse, og enten formaliserer du et romantisk eller forretningsmessige partnerskap, eller setter strek for en forbindelse. Du kan også oppleve at noe som skjedde i begynnelsen av april i år påvirker utviklingen fra slutten av september og frem til midten av oktober. Det var nemlig et viktig frø som ble sådd i april.

Også økonomien din vil i høst være avhengig av andre. I tillegg til å forhandle frem bedre avtaler med banker og låneinstitusjoner, eller kanskje inngå et nytt forretningssamarbeid, er dette også tiden for å ta ekstra godt vare på forholdet til sjefer og kolleger. Og dersom det oppstår en konflikt vedrørende penger, kan det ende dårlig hvis du er for hardnakket. Så det er klokere å godta det du blir tilbudt. Du kan også oppleve at folk er villige til å investere i deg, og det er mulig at du innkasserer en økonomisk gevinst på grunn av et eiendomssalg, et forlik eller en arv. Midten av november er spesielt avgjørende for dine finanser.

Saturn og Neptun befinner seg for tiden i området for hemmeligheter og det skjulte. Det kan forklare hvorfor du iblant blir hjemsøkt av tvil eller frykt. Begge disse planetene vil entre Værens tegn for en kort periode neste år, så denne høsten er en god tid for å komme ting i forkjøpet og se nærmere på hva din tvil eller frykt kan skyldes. Ta det på alvor hvis du bekymrer deg for helsen, og dersom du opplever at du ikke har det godt i en relasjon eller situasjon, skal du ikke legge lokk på det. Snakk ut om problemene i stedet for å la noe vanskelig utvikle seg til en stor og vond verkebyll.

Dersom du opplever at du støter på utvikling og utfordringer som du egentlig ikke har noen skyld i, er det Saturn og Neptun du kan takke for det. Det kan faktisk være noe uoppgjort fra så mange år tilbake at du knapt husker det, trenger å få en avslutning. Gjør ditt beste for å nøste opp løse tråder allerede nå slik at du kan høste fruktene av det når Saturn og Neptun entrer ditt tegn i 2025. I så fall kan du nemlig få realisert en drøm og oppleve at din innsats i årenes løp gir helt fantastiske resultater!

Stjernenes råd for høsten:

Fokuser på de menneskene i livet ditt som teller mest.

Les ukeshoroskopet til Væren her.

Tyren

Det høres kanskje ikke så morsomt ut å leve med litt usikkerhet, men du kan faktisk finne en ny indre styrke og oppdage nye og spennende utløp for dine talenter og evner i prosessen. Uranus er planeten for forandring og står ved roret. Spesielt du som er født 13.–17. mai eller kom til verden i 1980 eller 1981, står overfor avgjørende utvikling i kjærlighetslivet og dine relasjoner generelt. Uranus reder grunnen for plutselig og intens tiltrekning eller et like plutselig og uventet brudd.

Du kan også regne med å treffe mennesker som åpner døren til nye, herlige muligheter, eller i det minste noe nytt og totalt annerledes. Midten av oktober og midten av november er perioder med oppvåkninger eller uventede hindringer.

Fullmånen 15. november er den eneste i ditt tegn i år, og da vil du fullføre en syklus som startet høsten 2023 eller i vår. Noe som skjedde da kan nærme seg en fullføring, eller så kommer du til et slags vendepunkt. Uansett har denne fullmånen en aura av frigjøring og avslutning, enten du bestemmer deg for å være avventende og bare se hva som skjer, eller du velger å gjøre slutt på en situasjon som bremser din personlige vekst og hindrer deg i å finne lykke. Midten av november er en tid med endring og innsikt.

Pluto er en annen innflytelsesrik planet, spesielt for deg som er født 20.–24. april og sørger for å løfte bort det som har tilslørt ett eller flere aspekter av din tilværelse. Det kan bety at du må gi avkall på noe som oppleves trygt og velkjent, selv om det i virkeligheten har vært negativt for deg. Dette kan kanskje høres litt skummelt ut, men faktum er at det er frigjørende. Tenk på deg selv som en puppe som i prosessen forvandles til en praktfull sommerfugl!

Din karriere og rolle i livet står generelt i fokus for Plutos innflytelse, og noen i tegnet kan bli tilbudt en toppstilling, mens andre må takle en autoritetsfigur som føler seg truet av dine evner og store kompetanse. Maktkamper er vanlige i Plutos univers, og husk at dersom det blir satt strek for en jobb eller en inntektskilde, kan det bety at du får sjansen til å gå inn i noe helt nytt og minst like givende. Begynnelsen av desember er spesielt lovende for deg i den sammenheng. Da kan din innsats få full uttelling.

Jupiter beveget seg inn i området for egenverdi i juni. Mange i tegnet kan allerede ha opplevd inntektsøkning eller gevinst fra investeringer eller eiendomssalg. Jupiter fortsetter å velsigne deg med sin gavmildhet frem til juni 2025, så nå skal du absolutt ikke sette ditt lys under en skjeppe. Dette kan faktisk være den perfekte tiden for å starte eller utvide din egen forretningsvirksomhet.

Imidlertid handler ikke din egenverdi kun om penger og materielle eiendeler, men faktisk aller mest om deg som person. Du vil merke at selvtilliten øker under Jupiter. Enten det skjer på den ene eller den andre måten vil du oppleve at andre mennesker endelig viser at de setter pris på alt det du har å tilby.

Stjernenes råd for høsten:

Sett strek for lite givende situasjoner.

Les ukeshoroskopet til Tyren her.

Tvillingene

Jupiter entret ditt tegn i juni og vil bli værende der frem til juni 2025. Dette betyr at du står overfor en periode med mer vekst enn du har opplevd på 12 år. Verden åpner seg for deg enten du reiser mye, tilegner deg nye kunnskaper og ferdigheter, eller opplever lykke i forbindelse med et nytt forhold eller en familieforøkelse.

Samtidig skal du passe deg for alle slags overdrivelser og utskeielser, og du må unngå å la et mindre problem vokse seg helt ut av kontroll. Heldigvis fungerer nøkterne Saturn i området for karriere og livsretning som motvekt til en tendens med overoptimisme og forhastede beslutninger. Det hjelper deg til å gjøre solid, varig fremgang.

Kombinasjonen av Jupiter og Saturn gjør seg gjeldende i hele høst, men den er aller mest innflytelsesrik rundt julen. Det betyr at du faktisk kan ta noen av årets viktigste beslutninger i nettopp i julehøytiden. Samtidig skal du være oppmerksom på at selv om dette tospannet av planeter åpner opp for store muligheter, kan utfordringene med å realisere dem også bli store.

Som Tvilling er du svært tilpasningsdyktig og foretrekker å ha mange baller i luften samtidig, men denne høsten blir valgmulighetene litt mer begrenset. I stedet for å la deg distrahere av stadig nye fristelser og prosjekter, må du kanskje bli værende i en ikke helt optimal situasjon eller godta andre menneskers betingelser i en sak. Denne trenden er mest fremtredende i midten av november og begynnelsen av desember og gjelder spesielt deg som er født 2.–9. juni eller kom til verden i 1965, 1979 eller 1995.

Måneformørkelsen 18. september befinner seg på aksen for livsretning. Formørkelser residerer over hendelser som føles skjebnebestemte, og rundt denne datoen kan du stå overfor situasjoner som tvinger deg til å ta vanskelige valg selv om hendelsene i seg selv er herlige. Og hvis du har havnet i en lite gunstig posisjon i en sak, skal du huske at du kan løse problemene dersom du er villig til å ta en tøff beslutning. Kanskje handler det om en relasjon, eller så er det andre menneskers handlinger som fører til et veiskille for deg.

Venus kommer til å velsigne sonen for kjærlighet og relasjoner fra midten av oktober og frem til midten av november. Det fører gode mennesker inn i livet ditt og inspirerer til ny kjærlighet. Venus vil også være som olje på opprørt hav. Dersom en vanskelig relasjon ikke lar seg redde, vil hun hjelpe deg til å gå ut av forholdet med både verdighet og storsinn. Spesielt i helgen 3. og 4. november kan tiden være inne til å enten knytte et varig kjærlighetsbånd eller finne frem saksen og klippe av båndet!

Stjernenes råd for høsten:

Stol på at hellet vil stå deg bi selv om alt synes tapt.

Les ukeshoroskopet til Tvillingene her.

Krepsen

Høsten ankommer med Mars i ditt tegn, og du vil være på offensiven. Nå har du tre måneder på deg til å innfri et eller flere av dine nyttårsløfter til deg selv! Saturn er dessuten i en perfekt posisjon for å hjelpe deg med å legge et solid fundament når det gjelder dine langsiktige ambisjoner. Spør deg selv hvor du ønsker å være i livet om fem, 10 eller til og med 20 år, og om du er på rett spor. Dette er tiden for å ta viktige avgjørelser som vil føre deg til dine mål. Kanskje betyr det at du setter deg på skolebenken igjen eller tilegner deg ekstra kunnskaper og ferdigheter i jobben. Neste år vil Saturn befinne seg i området for karriere og livsmål, og da tjener du mye på å påta deg mer ansvar på jobben. Du risikerer i alle fall å angre dersom du ikke nå benytter deg av de mulighetene du har til å styrke din posisjon i fremtiden.

Saturn i Fiskenes tegn og Jupiter i det tolvte huset oppmuntrer dessuten til avslutning og fullbyrdelse. Kanskje foretar du en slags vareopptelling av hendelser og erfaringer du har gjort deg de siste årene og gjør deg mentalt klar for en ny start ved årsskiftet. Det er også klokt om du nøster opp løse tråder, forsøker å løse uavklarte situasjoner eller tar ansvar for handlinger i fortiden som du angrer på. Mennesker som du ikke har sett på mange år kan nemlig dukke opp i livet ditt igjen, og deres tilstedeværelse gir deg et budskap du bør lytte til.

Sjenerøse Jupiter entrer ditt tegn i juni 2025, og allerede nå legger du grunnen for fremtidig suksess og vekst. Men ikke forvent applaus og belønning riktig ennå – det ligger litt frem i tid. Du kan heller ikke komme deg i fysisk toppform over natten, men gjør en jevnlig innsats, så vil du få uttelling for det i året som kommer. Vær også oppmerksom på eventuelle helsebekymringer, for Jupiter fører ikke bare til vekst når det gjelder de gode tingene i livet. Det er derfor bedre å ta tak i problemer straks i stedet for å la ting utvikle seg negativt.

Tilsynelatende skjebnesvangre hendelser de siste 15 månedene skyldes syklusen med formørkelser. Både din karriere, rolle i livet og ditt privatliv fortsetter å stå i fokus for formørkelser. Vær spesielt oppmerksom på dagene på eller rundt 18. september og 2. oktober. Da foretar du avgjørende trekk, eller så byr livet deg på overraskelser.

Du kan iblant gi etter for indre frykt, men husk at det ikke finnes et helt perfekt øyeblikk for å ta et dristig valg. Hvis du nøler for lenge, kan du gå glipp av fantastiske muligheter, og i høst oppmuntrer stjernene deg til slå til mens du har sjansen. Ta den modige avgjørelsen du har gått og tenkt på. Spesielt i tiden rundt 2. oktober og under nymånen 30. desember vil lykken stå deg bi.

Venus befinner seg dessuten i ditt tegn fra 11. november til 7. desember, og hun gjør det til en av de mest positive periodene i hele år. Da vil du tiltrekke deg både gode ting og gode mennesker, så da skal du utnytte stjernenes velvilje og støtte til det fulle.

Stjernenes råd for høsten:

Grip sjansen!

Les ukeshoroskopet til Krepsen her.

Løven

For et år dette har vært! Spesielt i august kan det ha skjedd noe som kanskje endret alt. Selv om det ikke foregikk noe spesielt, er det blitt plantet et frø som vil føre til store forandringer i midten av 2025. Det er kombinasjonen av Pluto og Uranus som residerer over avgjørende utvikling i livet ditt, enten du tar noen viktige beslutninger selv, eller noe overraskende skjer som tvinger deg til å justere kursen i en sak. Siste halvdel av oktober og midten av november er to perioder som har potensial til å avslutte ett eller flere kapitler i livet ditt og selvfølgelig også starte noen helt nye.

Relasjoner står i fokus i høst. Spesielt du som ble født på eller nær 22. juli eller 13.–19. august kan bli hodestups og inderlig forelsket, eller så bestemmer du deg tvert imot for å sette strek for en allianse som faktisk er ødeleggende for dere begge. Både fullmånen 15. november og julehøytiden kan spille en sentral rolle når det gjelder ditt fremtidige kjærlighetsliv, enten du gjør alt for din utkårede eller innser at nok er nok. Denne trenden gjelder også forretningspartnere og yrkesmessige relasjoner. Du kan dessuten oppdage at det finnes en forbindelse mellom det som skjedde i første halvdel av mai og det som foregår i slutten av oktober og begynnelsen av november, enten en situasjon når veis ende eller kommer inn på en ny og bedre kurs etter å ha støtt på utfordringer.

Stjernene setter også søkelyset på familie. Noen Løver ser frem til en spesiell feiring, mens andre må hjelpe og støtte et familiemedlem som går gjennom en vanskelig periode. Enda en gang er det fullmånen 15. november som kan bringe ting til kokepunktet i familiesaker, og det kan også bli aktuelt å flytte. Hvis du skal kjøpe eller selge en bolig, er i alle fall måneformørkelsen 18. september et utmerket tidspunkt for å signere salgskontraktene.

Måneformørkelsen påvirker også økonomien og kan føre med seg overraskende utvikling. Selv om begynnelsen av høsten er en god tid for å rydde opp i finansene og kanskje reforhandle et lån, kan det også hende at du står overfor endringer når det gjelder din jobbsituasjon og inntekt. Til tross for at du kan forhandle deg frem til gode avtaler i høst, er det ikke så lurt å saksøke noen nå. Hvis det likevel ikke kan unngås, så husk at iblant kan det være klokest at du nøyer deg med mindre enn du hadde tenkt deg.

Du er ikke alltid så glad i at ting flyter litt i tilværelsen, men Pluto og Uranus vil lære deg at du kan blomstre til tross for en del usikkerhet. Faktisk bør du ta det på alvor dersom du plutselig får lyst til å si opp jobben eller snu ryggen til en langvarig situasjon som plager deg. Med Jupiter i sonen for samarbeid og nye prosjekter er dette i alle fall tiden for å slippe løs din indre entreprenør og kanskje også satse på en mer selvstendig måte å livnære deg på. Det er bare å brette opp ermene og sette i gang!

Stjernenes råd i høst:

Vær villig til å gi slipp på ting.

Les ukeshoroskopet til Løven her.

Jomfruen

Høsten ankommer med en måneformørkelse 18. september. Formørkelsen befinner seg i nært selskap med gåtefulle Neptun. Kanskje blir du inspirert, eller kanskje føler du deg litt forvirret – eller til og med begge deler! Under stjerner som dette kan i alle fall drømmer bli til virkelighet, samtidig som håp også kan bli knust. Og siden aksen for relasjoner er med i miksen, kan det hende at du står på terskelen til en lidenskapelig kjærlighetsaffære eller opplever å bli skuffet over en person du stoler på. Noen Jomfruer har i alle fall ekteskap eller forlovelse i vente, mens andre setter strek for et forhold.

Finansene står også i søkelyset de neste tre månedene. Solformørkelsen 2. oktober varsler en ny inntektskilde, et forlik eller annen utvikling som vil endre din økonomiske situasjon. Til og med et større eller mindre finansielt tilbakeslag vil åpne opp for et nytt og bedre kapittel i livet ditt.

Fullmånen 15. november symboliserer slutten på en reise. Kanskje reiser du virkelig et sted i november, og i så fall kan du gjøre oppdagelser som får deg til å se helt annerledes på ting. Men slutten på reiser handler også om å fullføre en prosess eller innse at du har nådd veis ende i forbindelse med et foretak. Det du har lært underveis kan du deretter sette ut i livet med stort hell.

Jupiter entret området for livsretning i juni og vil fortsette å velsigne deg med fremgang de neste ni månedene. Noen Jomfruer opplever stor suksess og anerkjennelse fra omverdenen i løpet av denne perioden, mens andre trives bedre i jobben enn før og kan glede seg over ros fra både kolleger og overordnede. Dagene på eller rundt 7. desember blir viktige i den sammenheng, enten noe uventet og fantastisk skjer, eller du tar mot til deg og foretar et dristig og lønnsomt trekk.

De utfordringene du støter på i høst skyldes først og fremst Saturn og Neptun. Du som er født 6.–9. september blir spesielt påvirket av nøkterne Saturn, mens du som har fødselsdag 18.–21. september merker mest til Neptuns innflytelse og vil være mer sensitiv og emosjonell enn vanlig. Du kan bli fullstendig bergtatt av en spesiell person, samtidig som du også kan bli offer for et slags svik.

Hvis du fyller 29, 45 eller 59 år i 2024, befinner du deg i alle fall ved et veiskille og må bestemme deg for hva som er verdt å ta vare på livet ditt, hva som ikke lenger fungerer, og hva du bør bruke tid og krefter på for å gjøre fremgang. Det er rett og slett tid for en vareopptelling i tilværelsen! Du har kanskje mange gode planer og ideer, samtidig som du iblant føler at du ikke får helt grep om en situasjon eller at du har stoppet opp i din utvikling. Men du har absolutt ikke stagnert – du befinner deg rett og slett bare i en fase med spennende forvandling, så la de astrologiske strømningene føre deg dit de vil.

Stjernenes råd for høsten:

Få ting gjort og gå videre.

Les ukeshoroskopet til Jomfruen her.

Vekten

Nå legger du sommeren bak deg, og det er bare å brette opp ermene. Frem til 4. november oppfordrer nemlig kamplystne Mars deg til å fokusere på din karriere og din rolle i livet. Det er mulig du må håndtere uenigheter med en autoritetsfigur eller opplever ganske tøff konkurranse i jobben. Men du kan være trygg på at du har alt som skal til for å takle utfordringene og ende opp som en vinner! Det er ikke sikkert du ser resultater av din innsats før i slutten av oktober, men fra midten av september skal du i alle fall ikke være redd for å vise frem dine evner og store kompetanse. Hold fokus på dine mål og ikke la deg distrahere av folk som kanskje er misunnelige eller til og med ønsker at du skal mislykkes.

Solformørkelsen 2. oktober åpner opp for et nytt kapittel i livet. Kanskje bestemmer du deg for å skifte stil utseendemessig, og hvis du driver ditt eget firma, er dette en god tid for å forbedre selskapets image utad eller utvide virksomheten til nye områder. Det som skjer på denne tiden har i alle fall potensialet til å forbedre din sosiale status, og stjernene oppmuntrer deg til å finne nye måter å utnytte dine evner og talenter på.

Jupiter fortsetter sin ferd gjennom det niende huset for fjerne horisonter. Kanskje reiser du langt, samarbeider med utenlandske foretak eller styrker din posisjon på den internasjonale arenaen. Du kan i den forbindelse lære deg et nytt språk eller utforske fremmede kulturer. Den akademiske verden og loven kan også spille en rolle i de neste ni månedene. Det handler mye om åndelig vekst og tilegnelse av nye kunnskaper. Noen ganger har du en tendens til å være litt for passiv slik at du går glipp av muligheter. Nå skal du ikke nøle med å tilegne deg ekstra ferdigheter hvis du ønsker deg større og bedre ting i fremtiden.

Med Saturn som reiser gjennom sonen for arbeid og velvære, og Uranus som befinner seg i området for finanser, er det mulig at du føler deg overarbeidet, underbetalt og ikke satt pris på. Men nå skal du ikke være for opptatt av å oppnå anerkjennelse fra kolleger og overordnede, og i stedet gjøre jobben din og la dine gode resultater tale for seg selv. Dette er en periode da du på sikt vil få stor uttelling for det hvis du er pliktoppfyllende og gjør ditt beste. Dersom du opplever en slags avvisning eller ikke oppnår den forfremmelsen du drømmer om, skal du vite at det rett og slett kan skyldes at noen er sjalu på deg og saboterer deg. Hev deg i så fall over det og stå på videre.

Denne høsten er det en aura av skjebne over relasjoner generelt, og spesielt ditt kjærlighetsliv. Du kan ha truffet en ny partner i løpet av de siste 15 månedene, eller så formaliseres en langvarig relasjon i form av ekteskap eller forlovelse. Det er særlig relasjoner som ble inngått i 2014 eller 2015 som nå befinner seg ved et veiskille, og du er nødt til å ta en beslutning om forholdets fremtid. Skal du bli, eller skal du bryte ut..? Du har mye å tenke på i høst!

Stjernenes råd for høsten:

Tiden er inne for handling.

Les ukeshoroskopet til Vekten her.

Skorpionen

I høst vil du styrke din posisjon, enten en relasjon går inn i en mer seriøs og forpliktende fase eller midlertidige avtaler blir permanente. Noen Skorpioner opplever dessuten å få svar i viktige spørsmål angående fremtiden. Ideelt sett bør du ta deg litt fri iblant mot slutten av september og i oktober, enten du bevilger deg noen langhelger eller bare prøver å komme deg tidlig til sengs så ofte som mulig. På den måten får du nemlig ladet batteriene og er uthvilt og klar til aksjon når ting for alvor begynner å skje i slutten av oktober.

Uranus og Pluto er de store drivkreftene for Skorpionen. Du som har fødselsdag 15.–18. november vil oppleve at Uranus residerer over plutselig og uventet utvikling, spesielt i kjærlighetslivet. Ble du født 23 eller 24. oktober, er det først og fremst Pluto som er travelt opptatt med å rydde bort det gamle og utdaterte, slik at det skapes rom for noe nytt.

Alle i tegnet skal også være oppmerksomme på datoene 22. oktober, 3. november og 6. desember. Da vil Pluto avsløre noe som har foregått under overflaten og vise deg skjulte skatter. I disse periodene kan du med stort hell legge grunnlaget for nye veier til lykke og suksess. Hvis det er noe du angrer på, skal du skyve mismotet til side, rette ryggen og vise besluttsomhet.

Fullmånen 15. november er koblet til Uranus i området for relasjoner. Du kan motta et overraskende frieri eller tilbud, eller tvert imot oppleve at et kjærlighetsforhold eller forretningssamarbeid går opp i røyk. På samme tid endrer dessuten Saturn kurs. Det betyr at det som foregår rett og slett føles skjebnebestemt. I løpet av de neste fem månedene kan du likevel ombestemme deg i en sak, eller så fører ytre omstendigheter til at du må revurdere noe.

Mars beveger seg gjennom sonen for karriere og livsretning fra 4. november og ut året, så da kan du regne med ekstra mye aktivitet i tilværelsen – i tillegg til noen irritasjonsmomenter. Mennesker vil kanskje søke seg til deg på grunn av dine talenter og vil hjelpe deg til å oppfylle dine ambisjoner, eller så kan du støte på ganske tøff motstand som får det til å virke som om du befinner deg i en krigssone. Lykken står som kjent den djerve bi, men du bør likevel unngå å bli alt for stridslysten og brenne broer i kampens hete. Selv om egoet ditt kanskje blir såret, skal du prøve å heve deg over ting.

Jupiter fortsetter å velsigne området for finanser helt frem til juni 2025, så hvis du ennå ikke har sett økonomisk fremgang eller foretatt noen viktige trekk i pengesaker, er det fremdeles tid til å gjøre det. Et forlik, en arv eller en pengegave kan også være på vei. Hvis du vurderer å starte et forretningsforetak sammen med noen, ligger alt til rette for det. Du skal likevel passe på så du ikke blir for arrogant og krever for mye i forhandlinger, og du bør heller ikke presse investorer, arbeidsgivere eller en partner for hardt. Jupiter er riktignok overflodens planet, men iblant er det klokt å vise litt moderasjon.

Stjernenes råd for høsten:

La ditt bedre jeg få sette kursen.

Les ukeshoroskopet til Skorpionen her.

Skytten

I løpet av de neste 20 månedene vil du ha hele fem formørkelser på aksen for livsretning. Hver enkelt av dem har potensiale til å endre tilværelsen din på ulike måter. I tillegg til å fokusere på din karriere og rolle i livet, konsentrerer formørkelsene seg også om ditt hjem og din familie. Husk at det aldri er for sent å bli den personen du ønsker å være og realisere dine ambisjoner. Spesielt under måneformørkelsen 15. september som befinner seg i Fiskenes tegn, skal du ta mot til deg og foreta et viktig skritt mot ett eller flere av dine mål. Det er faktisk også mulig at det er kosmos som gjør jobben for deg!

Saturn har residert over sonen for det hjemlige helt siden mars 2023. Det forklarer hvorfor du kan ha opplevd vanskeligheter i forbindelse med din bolig, enten økonomisk eller når det gjelder vedlikehold, eller at det kan ha oppstått konflikter og misforståelser mellom familiemedlemmer. Og selv om alt kanskje er i den skjønneste orden på hjemmefronten og i familien, kan du ha vært nødt til å takle en arbeidsgiver eller rival som har motarbeidet deg. I midten av november og begynnelsen av desember venter også noen utfordringer. I stedet for å la det ødelegge selvtilliten og kampviljen din, skal du fortsette å tro på deg selv og holde dine mål i sikte.

Etter hvert som sjenerøse Jupiters innflytelse blir mer merkbar utover høsten, vil suksess være innen rekkevidde. Jupiter vil dessuten ferdes gjennom området for relasjoner helt frem til juni 2025, så det kan hende at en person hjelper og støtter deg i din karriere, enten en partners kjærlighet inspirerer deg til å gjøre fremgang eller en maktfigur åpner dører for deg. Husk at de rette bekjentskapene kan være avgjørende i karrieren, så ikke vær redd for å komme deg på banen og knytte kontakter som kan gi stor uttelling senere.

Kjærlighet og relasjoner er også et viktig tema i høst. Venus entrer ditt tegn 17. oktober, og i helgen rundt 2. og 3. november slår kjærlighetsgudinnen seg sammen med Jupiter. Da vil dette fantastiske tospannet residere over helt spesiell utvikling i hjertets affærer, og selv om Pluto også er med i miksen, kan til og med et slags tilbakeslag vise seg å føre til noe herlig. Spesielt dagene 7. og 15. desember kan føre med seg viktige hendelser i forbindelser med kjærlighet og romantikk.

Du som har fødselsdag i midten av desember eller ble født i 1965, 1979 eller 1995, befinner deg i en avgjørende fase av livet. Du har kommet til et slags veiskille og må enten anstrenge deg med fornyet styrke eller revurdere noen av dine planer. Nå skal du i alle fall være bevisst på at dersom du skal komme deg dit du vil i tilværelsen og få oppfylt dine drømmer, må du følge ditt hjerte og dine lidenskaper.

Er du en Skytte som har fødselsdag 18.–20. desember, er du i høst under gåtefulle Neptuns innflytelse og kan iblant føle deg nokså forvirret og til og med miste selvtilliten. Men i stedet for å kjempe imot stjernenes påvirkning skal du prøve å slippe taket litt, følge med strømmen og stole på at hendelsene vil føre deg nøyaktig dit du trenger å være. Tenk på denne høsten som en slags forvandlingsprosess som faktisk er svært bra for deg og dine ambisjoner.

Stjernenes råd for høsten:

Sett noe vakkert ut i livet.

Les ukeshoroskopet til Skytten her.

Steinbukken

Livet blir langsomt bedre, og i høst er det spesielt økonomien som får et løft. Dine personlige planeter har samlet seg over horisonten og oppfordrer deg dessuten til å gjøre deg både sett og hørt! Det kan også hende at det er du selv som får se mer av verden, enten du legger ut på en reise eller utvider ditt sosiale eller yrkesmessige nettverk. September er i alle fall en perfekt tid for å ta et kurs eller en videreutdannelse som gir deg ekstra kvalifikasjoner og vil hjelpe deg til å klatre på karrierestigen.

Måneformørkelsen 18. september kan sammenfalle med slutten av en reise og en ny start. Kanskje betyr det at du er uthvilt og klar til innsats og suksess etter en deilig ferietur, eller så får du få et svar på noe som gjør at du beveger deg inn på en ny kurs. Men det er solformørkelsen 2. oktober som har den absolutt største effekten på deg, og spesielt du som er født i begynnelsen av januar kan få en jobbmulighet i løpet av høsten som vil bidra til å øke både din status og din inntekt. Men det er også mulig at en jobb plutselig tar slutt, slik at du har muligheten til å finne helt nye måter å bruke dine mange talenter på.

Er du født 17.–19. januar, er det først og fremst Pluto som får ting til å skje. Du befinner deg i en fase med langsom forvandling og beveger deg inn i et nytt kapittel av livet, og Pluto fører til at noen aspekter tilværelsen tar slutt slik at noe nytt og bedre erstatter dem. I den sammenheng er siste halvdel av oktober, begynnelsen av november og begynnelsen av desember viktige perioder da ytre omstendigheter kan forandre status quo radikalt, slik at du blir tvunget til å tenke helt nytt om noe.

Kreative foretak og samarbeid står også i stjernenes fokus i høst. Noen Steinbukker ønsker et nytt familiemedlem velkommen, mens andre opplever at et prosjekt du nylig startet tar omtrent all din tid og oppmerksomhet. Romantikken er også et viktig tema, og hvis du gikk inn i et nytt forhold i mai i år, varsler fullmånen 15. november at tiden er inne for at du og din elskede inngår en dypere forpliktelse, kanskje i form av forlovelse eller kjøp av felles bolig – eller så kan forholdet deres tvert imot ha nådd veis ende.

Det samme temaet gjelder også andre foretak og situasjoner i livet ditt. Du bør spørre deg selv om enkelte ting kanskje har utspilt sin rolle slik at du kan ta farvel med dem. Året tar i alle fall slutt med en nymåne i Steinbukkens tegn, og du kan være sikker på at 2025 kommer til å bli et år med både nyskapende prosjekter og en herlig, ny start i mange ulike sammenhenger!

Stjernenes råd i høst:

Våg deg ut av komfortsonen.

Les ukeshoroskopet til Steinbukken her.

Vannmannen

I høst blir du oppfordret til å gå hele veien, enten du legger ut på reise og møter mennesker fra andre land, eller du bestemmer deg for å satse for fullt på et nytt personlig eller yrkesmessig foretak. Solformørkelsen 2. oktober befinner seg alle fall i sonen for fjerne horisonter, og det varsler et tilbud og en mulighet til å virkelig spre dine vinger. Og dersom du får en sjanse til å kanalisere din energi og dine talenter i helt nye retninger, skal du ikke nøle. Husk at uten risiko blir det heller ingen gevinst.

Pluto entret Vannmannen i mars 2023, og selv om planeten innimellom har beveget seg tilbake til Steinbukkens tegn, fortsetter Pluto å påvirke deg, spesielt dersom du er født i januar. Forvandling er Plutos mest fremtredende egenskap, og kanskje opplever du nå at du utvikler og forandrer deg på et dypere plan, en prosess som blir inspirert av hendelser som setter strek for en situasjon og krever at du finner din indre styrke og en alternativ vei fremover. Trøst deg med at når du har taklet utfordringene, vil du fremstå som en ny og bedre utgave av deg selv med en lys fremtid foran deg. Det er først og fremst på eller rundt dagene 12. og 22. oktober, 2. november og 8. desember at Plutos innflytelse gjør seg gjeldende i den sammenheng.

Uranus er også viktig i høst og fokuserer for tiden spesielt på deg som har fødselsdag i midten av februar. Men alle i tegnet kan oppleve uventede endringer i saker som angår familien og hjemmelivet, og kanskje dreier det seg om flytting, behov for renovering av boligen eller litt urovekkende utvikling i livet til et familiemedlem. Dersom du føler at du ikke helt passer inn et sted eller at din livsstil og dine meninger ikke blir godtatt, kan du takke Uranus for det. Det samme gjelder hvis du plutselig mister jobben eller omstendigheter tvinger deg til å flytte til et nytt sted.

Det er uansett en sterk trend med å bringe noe nytt til verden i høst, enten en baby er på vei, det knyttes romantiske eller forretningsmessige bånd, eller du starter et prosjekt som har ditt høyst personlige stempel på seg. Noen Vannmenn kan dessuten havne i rampelyset og stå i bresjen for et spesielt arrangement. Selv om du foretrekker å holde en lav profil, er høsten virkelig din tid til å skinne. Vis verden alt du har å tilby!

Økonomien står i tillegg under nøkterne Saturns innflytelse. Det betyr at du kanskje må finne en rimeligere bolig eller være ekstra oppfinnsom for å få budsjettet til å gå opp. Samtidig kan du også få sjansen til å befeste din posisjon og bygge videre på ditt personlige imperium. Måneformørkelsen 18. september er i alle fall et avgjørende øyeblikk i den forbindelse, for den markerer en avslutning og en ny begynnelse i dine finanser.

Stjernenes råd i høst:

Kjenn din styrke, men bruk den med forstand.

Les ukeshoroskopet til Vannmannen her.

Fiskene

Høsten gjør en storslagen ankomst i år, for en måneformørkelse i ditt tegn 18. september betyr starten på en 12 måneder lang syklus da skjebnen spiller en viktig rolle i livet ditt. Det er faktisk hele 18 år siden sist ditt horoskop hadde et så stort potensial for gjennomgripende forandringer. Selv om det kan gjelde mange områder i livet, står dine relasjoner øverst på listen slik at det først og fremst er andre mennesker som bringer med seg endringer.

September er dessuten en viktig tid for romantisk utvikling. Under stjerner som dette blir kjærlighetsbånd enten knyttet eller brutt, og spesielt du som er født i siste halvdel av mars kan oppleve avgjørende utvikling, også i forretningsrelasjoner. Dersom du har folk på din side, kan du sikre deg oppdrag og se et foretak vokse, samtidig som det kan bli tøft dersom du mangler støtte. På samme vis er en sterk kjærlighetspartner en stor fordel for deg, akkurat som en svak partner er en belastning. I tiden rundt formørkelsen i september vil du i alle fall innse hvem som står sammen med deg og hvem som ikke gjør det, og du kommer til å ta noen viktige avgjørelser.

Saturn har vært i ditt tegn siden mars 2023 og påvirker først og fremst Fisker som har fødselsdag 4.–8. mars og du som er født i 1995, 1970 og 1965. Det er på tide å se realitetene i øynene og avgjøre hva og hvem det er verdt å bruke tid og energi på og hva som ikke kommer til å fungere i lengden. Samtidig skal du ikke påta deg offerrollen eller klandre andre mennesker hvis noe har gått galt. Husk at du uansett er ressurssterk nok til å gjøre et solid comeback og finne akkurat det du leter etter. I alle fall er det spesielt på eller nær 18. september, 26. oktober, 15. november og 4. desember at Saturn er på sitt mektigste og kan avsløre eventuelle svakheter i dine planer – eller sørge for at din innsats belønnes.

Sjenerøse Jupiter er motvekten til nøkterne Saturn. I høst står Jupiter i en ekstremt fordelaktig posisjon i ditt horoskop. I løpet av de neste ni månedene kan du skaffe deg en større og finere bolig, eller så fører ankomsten av et nytt familiemedlem med seg stor lykke. Hjemmet og familien kan være en kilde til både glede og trygghet uansett hvordan din materielle status er, men hvis livet på hjemmebanen er langt fra idyllisk og et medlem av familien skaper bekymringer eller uro, har du styrke nok til å endre på det. Benytt deg av Jupiters velvilje til å snu utviklingen i en mer positiv retning, og merk deg spesielt dagene 12. september, 9. oktober og 25. desember. Da gir Jupiter deg ekstra mye hjelp til å oppnå det du ønsker deg.

Stjernenes råd for høsten:

Ikke la andre mennesker stake ut kursen for deg.

Les ukeshoroskopet til Fiskene her.

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2024.

Les også