Astrid Maria Sætren og Einar Nilsson

Overrasket over TV 2-avgjørelsen: – Det var utrolig trist

Einar Nilsson og Astrid Maria Sætren synes det var veldig trist da TV 2-suksessen «Tid for hjem» ble lagt ned. Nå er de strålende fornøyde med å jobbe sammen igjen på «Fjellhytta».

<b>GOD STEMNING:</b> Einar Nilsson og Astrid Maria Sætren er glade for endelig å kunne jobbe sammen igjen etter at «Tid for hjem» ble lagt ned. 
GOD STEMNING: Einar Nilsson og Astrid Maria Sætren er glade for endelig å kunne jobbe sammen igjen etter at «Tid for hjem» ble lagt ned.  Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Maler Einar Nilsson (59) og interiørarkitekt Astrid Maria Sætren (51) var gode kolleger i TV 2s mangeårige oppussingsprogram «Tid for hjem».

I 2022 ble det imidlertid kjent at programmet skulle legges ned etter 22 sesonger og nærmere 200 episoder.

– Det var utrolig trist da «Tid for hjem» ble lagt ned, sier Einar til Her og Nå. Han får et bekreftende «ja» fra Astrid.

Hun kom inn som interiørarkitekt i 2017.

– Astrid var en høyt skattet samarbeidspartner, sier maleren og smiler.

La ned «Tid for hjem»

Einar forteller at han kjente på et tomrom da serien ble lagt ned.

– Det var litt hult akkurat da det skjedde. Det var overraskende, samtidig som vi hele veien ikke visste om det ble flere sesonger de første fem–seks årene, sier han og utdyper:

– Så fikk vi flere sesonger, og hver 14. dag var det innspilling. For meg var det nesten som en fast jobb.

<b>PUSSET OPP HJEM:</b> Einar Nilsson og Astrid Maria Sætren har vært gode kollegaer i «Tid for hjem». Her sammen med resten av teamet. 
PUSSET OPP HJEM: Einar Nilsson og Astrid Maria Sætren har vært gode kollegaer i «Tid for hjem». Her sammen med resten av teamet.  Foto: TV 2/ Pandora Film

Han innrømmer at han etter hvert kjente på kroppen at han ikke lenger var i samme form som da serien begynte.

– Å krype rundt på gulvet langt ut i de små nattetimer for å bli ferdig med prosjektene … Jeg har blitt voksen, begynner han.

– Her må jeg skyte inn noe, sier Astrid.

– Kamerafolkene går jo og legger seg, mens vi må fortsette. Men til tross for at vi hadde jobbet i dagevis, fortsatte Einar å synge «tralala». Det var helt genuint og ikke for kameraene. Han er en solstråle, og det er så fint å jobbe sammen med mennesker med god energi, sier hun.

Les også: Slik blir TV-høsten på TV 2

Eksperter i «Fjellhytta»

Nå er duoen lykkelig over å få lov til å jobbe sammen igjen i denne høstens nysatsing på TV 2, «Fjellhytta».

– Jeg ble så glad da navnet til Astrid dukket opp. Hun er kjempegøy, sier Einar.

Han visste at de skulle jobbe sammen før hun hadde hørt noe om det.

– Det ble en skikkelig misforståelse, så vi snakket sammen uten å forstå at vi snakket om to helt forskjellige ting. Han snakket om «Fjellhytta», og jeg trodde det var snakk om en reunion for «Tid for hjem», humrer hun.

<b>STORTRIVES TIL FJELLS:</b> Simon Nitsche er programleder for det nye realityprogrammet. Einar Nilsson, Lars Fossum og Astrid Maria Sætren utgjør ekspertpanelet i «Fjellhytta». 
STORTRIVES TIL FJELLS: Simon Nitsche er programleder for det nye realityprogrammet. Einar Nilsson, Lars Fossum og Astrid Maria Sætren utgjør ekspertpanelet i «Fjellhytta».  Foto: Espen Solli

Nå er de i ekspertpanelet i serien der fire par kjemper om å pusse opp og vinne sin egen hytte på Turufjell i Flå.

– Vi er veldig glade i hverandre og har det veldig fint på jobb sammen. «Fjellhytta» har vært utrolig morsomt og givende, forteller duoen.

– Vi matcher energien til hverandre, og Einar løfter meg. Jeg tror jeg løfter deg også, sier Astrid og ser på makkeren.

Hun får et kraftig nikk til svar.

Les også: (+) Grunneier har hugget trær på tomten. Nå ligger det kvist og kvast igjen i store hauger. Må han ikke rydde opp etter seg?

<b>GOD STEMNING:</b> Interiørarkitekt Astrid Maria Sæten er veldig fornøyd med å få lov til å bidra i TV 2s nysatsing. Hun skal vurdere stil, løsninger og stemning i hyttene. 
GOD STEMNING: Interiørarkitekt Astrid Maria Sæten er veldig fornøyd med å få lov til å bidra i TV 2s nysatsing. Hun skal vurdere stil, løsninger og stemning i hyttene.  Foto: Ida Marie Pettersen/TV 2

«Nytt liv i gamle hus»

I tillegg til «Fjellhytta», blir Einar også aktuell med «Nytt liv i gamle hus» på Altibox.

– Å restaurere gamle hus, og å få folk inn i husene som står og forfaller, det ligger mitt hjerte nært, forteller han.

<b>ERFAREN EKSPERT:</b> Einar Nilsson har vært en kjent oppussings-profil på TV 2 i over 20 år. Han er takknemlig for å ha fått nye oppgaver på kanalen. 
ERFAREN EKSPERT: Einar Nilsson har vært en kjent oppussings-profil på TV 2 i over 20 år. Han er takknemlig for å ha fått nye oppgaver på kanalen.  Foto: TV 2

Det programmet har premiere i løpet av høsten.

TV 2 viser fortsatt repriser på «Tid for hjem», så Einar og Astrid og deres gode tips blir mye å se denne høsten.

TV 2: – Derfor ble Tid for hjem lagt ned

Det var like før jul i 2022 at det ble kjent at TV 2 ikke ønsket å satse videre på seersuksessen Tid for hjem. Programredaktør Kathrine Haldorsen, begrunnet nedleggelsen på følgende måte overfor Bergensavisen:

– Det er en tid for alt. Vi trenger å skape rom for nye ideer, sa hun til BA og la til:

– Jeg har likt TV-programmene så godt og sett masse av det. Så dette gjøres med et visst vemod. Det å legge det ned er noe vi har snakket om en stund, og nå er vi ved veis ende. Det er uansett godt at vi legger ned noe som er på topp.

«Fjellhytta» sendes på TV 2 mandag til torsdag kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2024, og sist oppdatert 23/09 2024.

Les også