Ragnhild Mowinckel og Mathias Tangenes

– Nå blir det en ny hverdag fremover

Ragnhild Mowinckel angrer ikke på vinterens valg om å pensjonere skiene etter å ha vært alpinist i 12 år. Nå venter både bryllup og ny karriere for den tidligere alpinstjernen.

<b>RAGNHILD OG MATHIAS:</b> Snart kan Ragnhild og Mathias kalle seg mann og kone. Her fra da de kunngjorde forlovelsen i april i fjor.
RAGNHILD OG MATHIAS: Snart kan Ragnhild og Mathias kalle seg mann og kone. Her fra da de kunngjorde forlovelsen i april i fjor. Foto: Privat/Instagram
Sist oppdatert

– Jeg spilte faktisk fotball aktivt frem til jeg var 15 år, så dette ligger nærme hjertet. Men det er første gang jeg har hatt mulighet til å være med på verdikampen på grunn av skaderisikoen. Det har vært kjempeartig, og så er det veldig viktig å stille opp for en god sak, smiler Ragnhild Mowinckel (31).

Den tidligere toppidrettsutøveren har fått en åpnere kalender etter at hun la opp som alpinist i vinter.

Under sommerens Norway Cup kunne hun dermed takke ja til deltagelse på den såkalte «kjendiskampen», som fokuserer på inkludering og gode verdier for barn og unge. Skal vi tro Ragnhild, er ikke formen helt på topp.

– Jeg kjenner jeg har en kropp som ikke er helt vant til denne type belastning, sier hun lattermildt til Her og Nå.

Les også: Karsten Warholm og Oda Djupvik: – Det var første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri

<b>SPORTY</b>: Ragnhild Mowinckel ladet opp til høstens bryllup med verdikampen under Norway Cup.
SPORTY: Ragnhild Mowinckel ladet opp til høstens bryllup med verdikampen under Norway Cup. Foto: Marius Gulliksrud

Savner miljøet

Ragnhild har nemlig tatt det med ro etter at hun fullførte sitt siste verdenscuprenn i mars i år. To OL-sølv, to VM-bronser og fire verdenscupseire kan hun skilte med etter en lang alpinkarriere. Men for idrettsstjernen fra Molde, er det ikke de gjeve medaljene som står som det største høydepunktet.

– Det har vært mange høydepunkter, men det å få oppleve de store tingene sammen med gode venner, gode støttespillere og trenere, det har nok vært det største. For veldig ofte er ting større enn deg selv, så du klarer ikke helt å prosessere det. Men når du får dele opplevelsene sammen noen, er det utrolig kult, forteller Ragnhild.

<b>PALLPLASSERING:</b> Moldenseren kan se tilbake på en lang og suksessrik alpinkarriere. Her med sølvmedaljen i storslalåm under OL 2018 i Pyeongchang. 
PALLPLASSERING: Moldenseren kan se tilbake på en lang og suksessrik alpinkarriere. Her med sølvmedaljen i storslalåm under OL 2018 i Pyeongchang.  Foto: Cornelius Poppe

Alpinisten røper at hverdagen har blitt en annen etter at hun la opp.

– Det har vært litt rart, men samtidig utrolig deilig. Jeg kjenner at jeg fortsatt er veldig fornøyd med valget mitt. Nå blir det en ny hverdag fremover, og fokus på å lande i den.

<b>KJENDISKAMP:</b> Ragnhild spilte blant annet mot artisten Myra på Ekebergsletta. 
KJENDISKAMP: Ragnhild spilte blant annet mot artisten Myra på Ekebergsletta.  Foto: Marius Gulliksrud

– Det jeg savner mest, er folkene, miljøet og kulturen, som har vært helt enestående og unikt. Alpint i seg selv tror jeg nok kommer til å være enkelt å tenke: «Nå sitter jeg i sofaen og ser på». Men folka skulle jeg gjerne vært mer sammen med, medgir Ragnhild.

Les også: (+) Maren Lundbys nye liv: – Jeg skifter nesten personlighet

Forloveden Mathias Tangenes

31-åringen avslører at hun ennå ikke vet hva hun vil satse på videre, men kulturbygging i en eller annen form virker fristende på den tidligere alpinstjernen.

– Ballene er kastet i luften, så får vi se hvor de lander. Men jeg er ikke redd for hverdagen, selv om den kommer til å bli annerledes. Det jeg synes har vært det kuleste med laget, og som jeg har stor interesse for, er å bygge og skape kultur. Det har jeg lyst til å ta med meg videre.

– Å hjelpe folk til å prestere, få god kommunikasjon i en gruppe og et samarbeid som fungerer bra, det synes jeg er veldig gøy.

Men først står bryllup for tur for Ragnhild og kjæresten, barnelegen Mathias Tangenes. Det lykkelige paret delte gladnyheten om forlovelsen i fjor vår, og i september blir de smidd i hymens lenker i Italia. Moldenseren gleder seg til bryllupet.

– Nå begynner det virkelig å nærme seg, og kjolen er klar! smiler Ragnhild Mowinckel.

Denne saken ble første gang publisert 25/08 2024, og sist oppdatert 25/08 2024.

Les også