«Forræder»-aktuelle Marte Stokstad

– Jeg prøvde å få TV 2 til å sende meg hjem

Da Marte og Mia ble kjent, merket de raskt at de hadde en helt spesiell kjemi. – Vi snakker med øynene – da vet vi akkurat hvem og hva det gjelder, sier Mia.

<b>PROGRAMLEDER</b>: Marte er blant annet programleder for de årlige «Adresse»-programmene på NRK, der låtene til Eurovision Song Contest forhåndsvises.
PROGRAMLEDER: Marte er blant annet programleder for de årlige «Adresse»-programmene på NRK, der låtene til Eurovision Song Contest forhåndsvises. Foto: Heiko Junge / NTB
Publisert

Da Marte Stokstad (46) ledet prisutdelingen «Gullballen» i 2009, var håndballspiller Mia Hundvin (47) en av prisutdelerne. Det var første gang de møttes.

Samme kveld møtte de også programlederen for «Forræder», Mads Hansen, for første gang. Da var han fremdeles fotballspiller og mottok prisen for årets mål for klubben Mjøndalen.

– Men det var meg hun ble venn med altså – ikke Mads, sier Mia på kav bergensk og ler rått.

Les også: Mads Hansens drømmedeltaker: – I år er han med

Deltar i «Forræder»

Da den breiale håndballspilleren og den blide programlederen satt side om side i hver sin sminkestol i 2009, forsto de ganske raskt at de hadde en spesiell kjemi.

– Når en bergenser møter en annen bergenser, er det en del ting man slipper å forklare. Man forstår hverandre og er litt «på nett» med en gang. Det er vel slik jeg kan forklare møtet med Marte, sier Mia om venninnen fra Rælingen.

– Men jeg har det ikke slik med alle bergensere heller – det må de slutte å tro. Det er ikke sånn at vi bergensere alltid må holde sammen. Marte og jeg er «souls». Det er det jeg mener – du møter noen, og du trenger ikke å forklare deg – du kommer kjappere til målet.

<b>BESTEVENNINNER</b>: – Vi er mye sammen, bare vi, men også med barna våre. Ingen av barna trodde vi kom til å bli mange dagene i «Forræder»-huset, forteller Marte.
BESTEVENNINNER: – Vi er mye sammen, bare vi, men også med barna våre. Ingen av barna trodde vi kom til å bli mange dagene i «Forræder»-huset, forteller Marte. Foto: Marius Gulliksrud

– Kan du si litt om hva Marte betyr for deg?

Både Mia og Marte bryter ut i latter.

– Nei, nei, det går ikke. Jeg er den minst inderlige personen du kan møte. Seriøst, det går faktisk ikke! sier Mia, mens hun fortsetter å le.

I høst er Marte og Mia to av deltagerne i den populære serien «Forræder» på TV 2. I første episode av programmet blir det klart at Marte blir én av forræderne, mens Mia er en av de lojale.

<b>NÆRE:</b> Marte og Mia tilbringer ofte tid sammen. De fant også tonen med skuespiller Geir Kvarme.
NÆRE: Marte og Mia tilbringer ofte tid sammen. De fant også tonen med skuespiller Geir Kvarme. Foto: Svein Brimi

– Var det en trygghet å ha hverandre i «Forræder»?

– Absolutt, men det var ikke så ofte vi ble plassert sammen, sier Marte.

– Men vi kan snakke sammen med øynene, avslører Mia, hvorpå begge jentene ler igjen.

– Det er sant, bekrefter Marte, mens de sender hverandre noen blikk som demonstrasjon.

– Og da vet begge hvem det gjelder og hva det gjelder, sier Mia, før de bryter ut i latter igjen.

Les også: Mia Hundvin: – Jeg skulle vise at det ikke bare var trøbbel med meg, men så klarte jeg å brenne ned hotellrommet mitt

<b>FORRÆDERE:</b> Marte synes det var helt grusomt å være forræder i «Forræder» på TV 2, men hun kjente på et øyeblikk av glede da hun fikk rekruttert bestevenninnen. 
FORRÆDERE: Marte synes det var helt grusomt å være forræder i «Forræder» på TV 2, men hun kjente på et øyeblikk av glede da hun fikk rekruttert bestevenninnen.  Foto: Espen Solli

To forrædere

Marte og Mia hadde to ulike opplevelser av «Forræder». Mia hadde det fint, mens Marte ville hjem.

– Det var rett og slett helt jævlig å bli forræder. Det var grusomt. Det så kanskje ikke slik ut, men jeg ville hjem absolutt hele tiden. Jeg prøvde å få TV 2 til å sende meg hjem. «Kan dere si at jeg har covid, kan vi lese gjennom avtalen på nytt, kan dere sende meg hjem?» minnes Marte.

Men det skjedde ikke.

I stedet røk begge hennes medforrædere; først Brynjar Meling (57), deretter Sverre Krogh Sundbø (43). Marte var med på å stemme dem ut. Mia ble, ikke overraskende, den som venninnen inviterte over til den mørke siden.

– Jeg fikk en dyp respekt for Marte da jeg oppdaget at hun hadde løyet til meg, sier Mia.

<b>UHØYTIDELIG:</b> – Marte fniste, mens jeg lå på gulvet og lo så mye at jeg nesten tisset på meg. Det som skulle være en høytidelig stund, ble absolutt ikke det, forteller Mia om øyeblikket da hun ble forræder. 
UHØYTIDELIG: – Marte fniste, mens jeg lå på gulvet og lo så mye at jeg nesten tisset på meg. Det som skulle være en høytidelig stund, ble absolutt ikke det, forteller Mia om øyeblikket da hun ble forræder.  Foto: Espen Solli

For henne var det en blanding av sjokk og beundring å oppdage at hennes gode venninne hadde lurt henne gjennom store deler av spillet.

– Alle sier sånn: «Hæ, har du løyet til vennen din?» Men vi er voksne mennesker, og dette er et spill, forteller Mia.

– Men at du klarte det, Marte – du klarte det!

– Det eneste lyspunktet for meg var å se for seg det øyeblikket med Mia, hvor vi møttes som forrædere – selv om det innebar de dumme kappene. Det var rørende å se hvor stolt du ble, Mia – hun ble som en stolt mor.

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2024.

Les også