Sverre Krogh Sundbø og Cecilie Krogh

– Jeg har giftet meg oppover. Og det er det smarteste jeg har gjort

Da Cecilie og Sverre møttes i 2010, var det Cecilies fremtidige svigermor, Hanne Krogh, som kjørte henne hjem. Men kjærligheten fant de veien til på egen hånd.

<b>SVERRE OG CECILIE:</b> I tillegg til å være stylist og frisør, er Cecilie medlem av Mensa – medlemsorganisasjonen for de to prosent smarteste menneskene i landet. – Man skal ikke undervurdere frisører, sier hun til Her og Nå.
SVERRE OG CECILIE: I tillegg til å være stylist og frisør, er Cecilie medlem av Mensa – medlemsorganisasjonen for de to prosent smarteste menneskene i landet. – Man skal ikke undervurdere frisører, sier hun til Her og Nå. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Det var en kald novemberkveld i 2010, en av de kaldeste på flere år. De hadde til og med snakket om det på nyhetene.

Likevel tok 21 år gamle Cecilie på seg det korte skjørtet og de superhøye hælene.

Hun viet ikke kulden en tanke. Hun gledet seg til showet og til å se venninnen sin, men lite ante hun om hvor betydningsfull denne kvelden skulle bli.

– Jeg syntes han var helt vanvittig søt – jeg håpet bare at han ville komme bort, forteller Cecilie Krogh om gutten hun hadde fått øye på blant publikum som stadig gløttet i hennes retning.

Den søte gutten var 29 år gamle Sverre Krogh Sundbø, som også hygget seg på show, da han la merke til det han beskriver som den mest sjarmerende jenta han noen gang hadde sett.

– Jeg beklager at jeg har sittet og sett på deg hele kvelden, sa Sverre da han hadde mannet seg opp til å snakke med Cecilie.

– Det ble den fineste samtalen, minnes Cecilie og smiler til ektemannen.

Sverres mor, den folkekjære artisten Hanne Krogh, var sjåfør for sønnen denne kvelden. Sverre fortalte at han hadde møtt verdens skjønneste jente:

«Hun står der borte sammen med venninnen sin … Kan vi ikke spørre om vi skal kjøre dem hjem?»

– Jeg hadde aldri satt meg inn i bilen hvis det ikke var Sonja fra «Reisen til julestjernen» som satt bak rattet, sier Cecilie og ler.

<b>KJENT MOR:</b> Sverres mor er artisten Hanne Krogh. – Jeg er utrolig glad i moren min, sier Sverre til Her og Nå. Her fra premieren på «Guys and Dolls» på Oslo Nye Teater i 2014.
KJENT MOR: Sverres mor er artisten Hanne Krogh. – Jeg er utrolig glad i moren min, sier Sverre til Her og Nå. Her fra premieren på «Guys and Dolls» på Oslo Nye Teater i 2014. Foto: Tom Hansen

Bor i Holmenkollen

I dag, 14 år senere, er Cecilie (34) og Sverre (43) gift, paret har hus, bil og to døtre, Saga (8) og Sunniva (4).

Sverre jobber som programleder og sportskommentator for TV 2, i høst er han også aktuell i «Forræder», som sendes på samme kanal. Cecilie er frisør, stylist og skjønnhetsekspert for magasinet KK. Hun driver også sin egen frisørsalong, Vest, på Frogner i Oslo.

For to år siden flyttet familien på fire til Sverres barndomshjem i Holmenkollen. Vi har avtalt å møte familien på hjemmebane, men idet vi svinger opp utenfor huset, ringer telefonen.

<b> FAMILIETID:</b> Sverre prioriterer alltid familien høyest. Her er han sammen med døtrene Saga og Sunniva på Tivoli i København.
FAMILIETID: Sverre prioriterer alltid familien høyest. Her er han sammen med døtrene Saga og Sunniva på Tivoli i København. Foto: Privat

– Foreldremøtet gikk på overtid, men vi setter oss i bilen nå og er der om et par minutter. Beklager så mye, sier han.

Klokken har passert syv når vi går opp trappen til stuen. Eldstedatteren Saga sitter i sofaen og sier «hei» når vi kommer inn. Hun gransker oss en liten stund, før det ser ut som hun lander på at iPaden har større underholdningsverdi. Sunniva ligger ved siden av henne, hun sover tungt.

Det er lunt og varmt, og hjemmet gir deg den gode følelse av at høsten og vinteren likevel ikke er noe å grue seg til. Man kan kose seg inne under et deilig pledd og med tente stearinlys.

– Vi holder på å pusse opp, forteller Sverre.

<b>FAMILIEKJÆR</b>: Sverre, Cecilie, datteren Saga, hunden Kari og katten Ola trives aller best når de er sammen. Lillesøster Sunniva på fire år sloknet innen bildet ble tatt.
FAMILIEKJÆR: Sverre, Cecilie, datteren Saga, hunden Kari og katten Ola trives aller best når de er sammen. Lillesøster Sunniva på fire år sloknet innen bildet ble tatt. Foto: Svein Brimi

Men hit kommer ingen håndverkere med spikerbelte og arbeidsbukse med «tusen» lommer i.

– Det er Cecilie som gjør alt – hun legger gulv, setter opp vegger, til og med tak. Hun har også bygd denne hyllen, fortsetter han og viser oss en imponerende hylleseksjon, som omkranser TV-en.

Sverre peker ut i hagen på en drøm av en lekestue.

– Den har Cecilie bygget til barna, sier Sverre, stoltere enn en hane.

– Det å komme hjem fra jobb, ta på seg arbeidsklær og lage noe, er det beste jeg vet, sier Cecilie, som om det er den mest naturlige ting i verden.

– Jeg har giftet meg oppover, skjønner dere vel? Og det er det smarteste jeg har gjort. Jeg er utrolig stolt av Cecilie. Hun er en av de mest imponerende personene jeg vet om. Det er hun som gjør alt handy-arbeidet i hjemmet vårt, men hun er dyktig i alt hun gjør. Jeg er bare heldig som får lov til å være med på reisen.

Les også: Det Hanne Krogh så på veggen i barndomshjemmet til «Bettan» sjokkerte henne

<b>PRAKTISK ANLAGT:</b>  – Min far har alltid vært hendig og lært meg at mye kan fikses, repareres og brukes på nytt. Det vil jeg også lære mine barn, sier Cecilie. 
PRAKTISK ANLAGT:  – Min far har alltid vært hendig og lært meg at mye kan fikses, repareres og brukes på nytt. Det vil jeg også lære mine barn, sier Cecilie.  Foto: Privat

Kona Cecilie Krogh

Nyforelskelsen er kanskje over, og tiden da Sverre kjørte 200 turer med sin lille bil for å hjelpe Cecilie med å flytte inn i sin første leilighet, er forbi. I stedet har de fått noe enda mer verdifullt – paret sitter igjen med utallige fine minner, en stor familie, suksessfulle karrierer og ikke minst, en dyp kjærlighet og respekt for hverandre.

– Tenk å være så heldig å være gift med sin beste venn – den du har lyst til å leke med og gjøre ting sammen med, sier Sverre og smiler til Cecilie.

– Jeg er enig – det er et fantastisk privilegium. Det å få lov til å være sammen med og dele livet med den personen du først har lyst til å snakke med når det skjer noe i livet ditt, er nok det største av alt, poengterer Cecilie, før hun legger til: – Sverre er den beste personen jeg vet om.

<b>EKTE KJÆRLIGHET:</b> Cecilie og Sverre er et godt team. – Jeg føler meg heldig som får oppleve livet sammen med min beste venn og kone, sier Sverre. 
EKTE KJÆRLIGHET: Cecilie og Sverre er et godt team. – Jeg føler meg heldig som får oppleve livet sammen med min beste venn og kone, sier Sverre.  Foto: Svein Brimi

Har Cecilie noen dårlige sider?

– Spør du etter klokka ni på morgenen, når hun har fått i seg litt kaffe og spist frokost, så er svaret nei.

Har Sverre noen dårlige sider?

– Fryktelig mange, kommer det raskt fra Sverre.

– Hans «dårlige» sider gjenspeiler kanskje mine. Når man er en person som trenger en kopp kaffe og litt mat for å komme i gang på morgenen, kan det være irriterende med en som våkner opp som en sol og synger ut «god morgen», sier Cecilie og ler.

– Jeg tror diskusjonene våre er som i de fleste hjem. Vi jobber begge «200 prosent», vi har to barn, og det er hektisk. Cecilie er flinkere enn meg til å rydde selv om hun er sliten. Jeg kan være litt mer sånn: «Nå har jeg gjort nok i dag.» Men jeg tror ikke vi har hatt noen ordentlig nedtur i forholdet vårt, slår 43-åringen fast.

Les også: Mads Hansens drømmedeltaker: – I år er han med

<b>LEKNE:</b> – Sist vi hadde ett døgn bare oss, dro vi på escape room. Før vi fikk barn, hadde vi årskort på fornøyelsesparken Tusenfryd, forteller paret. 
LEKNE: – Sist vi hadde ett døgn bare oss, dro vi på escape room. Før vi fikk barn, hadde vi årskort på fornøyelsesparken Tusenfryd, forteller paret.  Foto: Svein Brimi

Hanne Krogh som mamma

Til og med familiene deres har funnet tonen. Cecilies foreldre har flyttet fra Ålesund til Oslo.

– Vi kommer begge fra familier som er ekstremt familiekjære.

Selv om oppveksten har vært forskjellig, er det mange likhetstrekk ved familiene.

– Jeg vokste opp med at vi barna ble tatt med på det de voksne gjorde. Barna våre får bli med på det vi gjør, både handy-arbeid og jobb. Vi synes det er viktig at barna lærer at penger ikke vokser på trær. Sånn var også Sverres oppvekst. Sverre kan sikkert skrive en Michelin-guide om restauranter, sier Cecilie, før Sverre fullfører setningen:

– … om restauranter man har sovet på? Ja, jeg vokste jo opp midt i mammas Bobbysocks-periode.

Oppveksten med Hanne Krogh som mamma og avismannen Trygve Sundbø som pappa, mener Sverre likevel er ganske lik oppveksten Saga og Sunniva har. Selv om Hanne ofte var på turné, kjente aldri sønnen på at moren var fraværende.

– Jeg følte ikke at mamma var mye borte selv om hun sjelden var hjemme. Når hun var hjemme, var hun nemlig helt til stede, og var alltid der ved de store anledningene – som når jeg spilte viktige fotballkamper.

– Jeg er takknemlig for den oppveksten jeg har hatt, og det er slett ikke sikkert at jeg hadde stått foran kamera i dag hadde det ikke vært for det jeg lærte hjemme.

Les også: (+) Først i voksen alder forsto jeg hva min egen mor hadde gjort mot meg

<b>FORRÆDER:</b> Sverre er en av forræderne i «Forræder» på TV 2. Han synes det var gøy og intenst å være, men han skulle ønske han i større grad hadde klart å glemme spillet og bare ha det gøy. Her er han sammen med Håvard Lilleheie. 
FORRÆDER: Sverre er en av forræderne i «Forræder» på TV 2. Han synes det var gøy og intenst å være, men han skulle ønske han i større grad hadde klart å glemme spillet og bare ha det gøy. Her er han sammen med Håvard Lilleheie.  Foto: TV 2

Venn med svigermor

Utenfra kan det se veldig spennende ut å vokse opp med en kjent mor, men Sverre kan ikke huske at det var noe han reflekterte over som barn.

– Du tenker ikke på det. Innenfor en familiesfære er ikke det et relevant tema. Det hadde ingen innvirkning på mitt daglige liv. Mamma dro på jobb, og pappa dro på jobb. Det eneste var kanskje at jeg visste at skulle jeg på et kjøpesenter med mamma, kom det mange mennesker bort, så det ville ta litt lengre tid med mamma enn med andre.

<b>PAPPAS JENTE:</b> Her er Sverre sammen med datteren Sunniva (4).
PAPPAS JENTE: Her er Sverre sammen med datteren Sunniva (4). Foto: Privat

Synes du det er irriterende at journalister alltid stiller spørsmål om moren din?

– Jeg synes det er lettere nå enn det jeg gjorde tidligere, men det har ingenting med at å snakke om moren min er irriterende. Jeg er utrolig glad i henne, men det bunner i et grunnleggende behov jeg tror mennesker har av å stå på egne ben. De fleste har et behov for å sette sine egne spor, sier Sverre og smiler varmt.

For Cecilie har det vært en lykke å bli en del av Sverres familie.

– Jeg har kommet inn i verdens fineste familie. Sverre og jeg er så heldige at vi ofte får samlet begge familiene under samme tak – om det er julaften, tirsdagsspaghetti, eller fredagstaco er det høyt støynivå og mye latter.

<b>GODT FORHOLD:</b> Cecilie og svigermor Hanne har et nært forhold. – Jeg vant svigermor-lotteriet, sier Cecilie til Her og Nå. 
GODT FORHOLD: Cecilie og svigermor Hanne har et nært forhold. – Jeg vant svigermor-lotteriet, sier Cecilie til Her og Nå.  Foto: Cecilie Krogh

Cecilie og svigermor Hanne har også fått et helt spesielt forhold.

– Hanne er kanskje den klokeste jeg kjenner. Det jeg setter aller høyest ved henne, og som betyr mye, er at jeg alltid kan alltid ringe til henne. Det spiller ingen rolle om klokken er fire på dagen eller tre på natten. Jeg har definitivt vunnet svigermor-lotteriet, sier Cecilie.

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2024, og sist oppdatert 20/09 2024.

Les også