Marte Bratberg om fødselen

– Kjentes litt som jeg skulle dø

Da Marte Bratberg skulle føde sitt andre barn, gikk det ikke helt etter planen. Anestesilegen var opptatt med en krisesituasjon, og Marte endte opp med å føde uten smertelindring.

<b>MARTE BRATBERG</b>: – Jeg ville ha all den hjelpen jeg kunne få, forteller Marte Bratberg om da hun fødte sitt andre barn.
MARTE BRATBERG: – Jeg ville ha all den hjelpen jeg kunne få, forteller Marte Bratberg om da hun fødte sitt andre barn. Foto: Truls Qvale
Publisert

– Det kjentes litt som om jeg skulle dø der og da. Tre dager senere sto jeg og raket løv i hagen, fortalte TV-profilen Marte Bratberg (35) lattermildt til Her og Nå.

Hun refererer til fødselen i starten av april. Da lillemor meldte sin ankomst, gikk det nemlig ikke helt som hun hadde sett for seg. Det var hektisk på føden, og legen rakk aldri å sette epidural.

Les også: Marte Bratberg om den store hemmeligheten: – Jeg har vært i gledessjokk

Mamma for andre gang

– Jeg ville ha all den hjelpen jeg kunne få. Jeg ville ikke puste meg gjennom noen ting og kjente meg på ingen måte som en urkvinne der jeg lå.

– Men det hele er jo egentlig komisk. Uansett hvor traumatiserende det føltes der og da, så greide jeg å gå hjem fra Ullevål to dager etterpå. Alt gikk jo egentlig helt supert! lo Marte, og la til at hun ellers var veldig fornøyd med den hjelpen og oppfølgingen hun fikk på Ullevål.

<b>NYBAKT MAMMA:</b> I april kom lillesøster til verden. Fra før har Marte en sønn på tre år.
NYBAKT MAMMA: I april kom lillesøster til verden. Fra før har Marte en sønn på tre år. Foto: Instagram

Det var bare drøye to måneder siden Marte ble mamma for andre gang da vi møtte henne på mote-fest i Oslo. Det var første gang hun var ute og luftet seg etter at datteren kom til verden i april, og hun hadde mobilen i umiddelbar nærhet mens vi pratet.

– Det er godt å få seg en kveld som dette, men jeg er litt på alerten. Det er stor sannsynlighet for at jeg må tidlig hjem i kveld. Jeg er innstilt på å kanskje ta meg et glass og en runde, så skal jeg høre hvordan det går hjemme. Kanskje rekker jeg en runde til, smilte hun.

Les også: (+) Marte Bratberg om hvordan hun møtte kjæresten: Tok en hvit løgn på første date

<b>REALITY:</b> Den tidligere radioprogramlederen har vært med i flere TV-programmer, som «Skal vi danse», «Forræder» og «Kompani Lauritzen».
REALITY: Den tidligere radioprogramlederen har vært med i flere TV-programmer, som «Skal vi danse», «Forræder» og «Kompani Lauritzen». Foto: Espen Solli / TV 2

Samboeren «Dua»

Fra før har Marte en gutt på tre år sammen med samboeren, som hun fortsatt bare omtaler som «Dua» eller «Leirdua». Å bli mamma for andre gang, beskriver hun som fantastisk.

– Foreløpig oppleves ikke to som ti. Det er superkoselig – og kaotisk til tider. Hun er veldig snill, helt nydelig, og det er akkurat de samme følelsene som blusser opp i meg igjen. Det er fantastisk, fortalte Marte.

<b>SPREK:</b> Bare tre dager etter fødselen var Marte ute og klippet gresset i hagen.
SPREK: Bare tre dager etter fødselen var Marte ute og klippet gresset i hagen. Foto: Svein Brimi

På den annen side har også graviditeten og fødselen minnet henne på hvor unikt det er å ønske en ny verdensborger velkommen.

– På samme tid er det også litt surrealistisk. I én uke etterpå gikk jeg rundt og tenkte over hvor ekstremt rart det var at den lille bylten akkurat befant seg inne i magen min. Å bære frem et barn, er det vakreste og rareste vi gjør. Så er det rett på puppen, nærmest som et dyrisk instinkt. Jeg hadde helt glemt hvor spesiell den opplevelsen var.


Denne saken ble første gang publisert 15/09 2024.

Les også