Magnus Grønneberg

Ble både kjærester og samboere første gang de møttes: – Å møte Siv, var som å finne land

Rockeartisten Magnus Grønneberg og kona Siv er foreldre til tre og besteforeldre til fire.

<b>MAGNUS OG SIV:</b> Siv Vea Grønneberg og Magnus Grønneberg ble både kjærester og samboere første gangen de møttes. Her fra premieren på filmen "Olsenbanden – Siste skrik!" på Colloseum kino i 2022.
MAGNUS OG SIV: Siv Vea Grønneberg og Magnus Grønneberg ble både kjærester og samboere første gangen de møttes. Her fra premieren på filmen "Olsenbanden – Siste skrik!" på Colloseum kino i 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Publisert

– Å spille i en musikal er for meg å strekke seg etter noe nytt og spennende, sier musikeren Magnus Grønneberg (57) om rollen som ypperstepresten Kaifas i «Jesus Christ Superstar», som har premiere på Folketeateret i Oslo 30. august.

Han er kjent som vokalist og låtskriver i rockebandet CC cowboys. I over 30 år har han med det populære bandet turnert land og strand og gitt ut over 13 album.

I tillegg har det blitt fire soloalbum – blant dem ett i samarbeid med datteren, skuespilleren Hanna-Maria Grønneberg (33), som han nevner da vi slår av en prat med ham på Folketeateret.

– Jeg er stolt av alle de tre barna mine, understreker den joviale karen, – og det var veldig moro å lage musikk med en av dem.

<b>SPENT</b>: – Jeg er både spent og gleder meg, sier Magnus Grønneberg om å spille i en musikal for første gang. Jesus Christ Superstar settes opp på Folketeateret, av Scenekvelder.Foto: Charlotte Wiig
SPENT: – Jeg er både spent og gleder meg, sier Magnus Grønneberg om å spille i en musikal for første gang. Jesus Christ Superstar settes opp på Folketeateret, av Scenekvelder.Foto: Charlotte Wiig Foto: Charlotte Wiig

Gift med Siv Vea Grønneberg

Da han ble pappa, var han bare 19 år. Først kom Julie, to år senere Hanna-Maria og fire år etter, Magnus. Moren deres, kona hans, heter Siv Vea Grønneberg (62). I dag er ekteparet også besteforeldre til fire.

– Hva betyr familien for deg?

– Som du nettopp siterte fra en gammel VG-artikkel, er kona «havna, brygga og ankeret mitt», slår han smilende og nesten litt rørt fast.

– Jeg har alltid sagt, hvis jeg skulle ha levd en gang til, ville jeg ha valgt den samme kona, de samme barna og barnebarna, og det samme yrket. Jeg er en heldig mann.

<b>FAMILIEKJÆR:</b> Her setter Magnus og datteren Hanna-Maria ut garn til ære for VGHelg. En aktivitet de to pleide å holde på med sammen.
FAMILIEKJÆR: Her setter Magnus og datteren Hanna-Maria ut garn til ære for VGHelg. En aktivitet de to pleide å holde på med sammen. Foto: Krister Sørbø/VG

I det nevnte VG-intervjuet sa artist- og skuespillerdatteren, Hanna-Maria, at det var vanskelig, nær sagt umulig, ikke å si noe om moren hvis hun skulle fortelle om faren. Fordi Siv alltid har stått ved hans side, selv om hun visst nok liker seg best utenfor rampelyset.

Magnus ler når det nevnes og bekrefter at det er tilfelle.

De møttes på nyttårsaften 1986–87 – og tullet slett ikke bort tiden. Den natten ble de både kjærester og samboere. Han var 19, hun 25.

– Å møte Siv var som å finne land, beskriver han.

Hun var nyutdannet sykepleier, han en aspirerende musiker. Og med årene ble kjærligheten mellom de to bare sterkere.

Les også: (+) Kjæresten min hadde fridd. Da gjorde venninnen min det utenkelige

<b>NY STIL:</b> – Jeg gleder meg til å prøve en ny musikalsk vri, sier Magnus Grønneberg.
NY STIL: – Jeg gleder meg til å prøve en ny musikalsk vri, sier Magnus Grønneberg. Foto: Morten Bendiksen

Bandet CC Cowboys

Da de møttes, tjente Magnus penger som pølsemaker.

– Ja, jeg har en allsidig bakgrunn, humrer han når vi bringer det på bane.

De giftet seg seks måneder etter at de møttes, og året etter kom Julie. Familien ble den stabile basen når populariteten vokste og turneene ble stadig flere.

I 1990, da CC Cowboys ga ut sitt første album, «Blodsbrødre», solgte de hele 80 000 eksemplarer. I dag er det få som ikke kjenner til minst en av deres låter.

– Jeg er musikalsk på en emosjonell måte, sier Magnus.

– Det er noe ekte og nært mellom musikk og meg.

Les også: Wenche Myhre feirer 70 år som artist: – Jeg kommer aldri i mål

<b>CC COWBOYS:</b> Magnus og bandet CC Cowboys er kjent for de fleste her i landet. Fra høyre: Jørn Christensen (gitarist), Magnus Grønneberg (vokalist), Agne Sæther (trommeslager) og Per Vestaby (bassist).
CC COWBOYS: Magnus og bandet CC Cowboys er kjent for de fleste her i landet. Fra høyre: Jørn Christensen (gitarist), Magnus Grønneberg (vokalist), Agne Sæther (trommeslager) og Per Vestaby (bassist). Foto: Berit Roald

«Jesus Christ Superstar»

Å spille i en musikal er derimot noe helt nytt for den talentfulle musikeren.

– Da jeg ble spurt om å spille ypperstepresten, måtte jeg tenke meg godt om. Musikal som genre var for meg nokså ukjent. I tillegg visste jeg at CC Cowboys ville få en travel sommer med mange konserter. Likevel, jeg falt altså for fristelsen, smiler han.

– Jeg tror det er viktig å våge og strekke seg mot noe nytt. I dette tilfellet bokstavelig talt til himmels, sier han spøkefullt.

Vi kan ikke unngå å lure inn et spørsmål om hans forhold til religion til slutt. Tross alt spiller Magnus Grønneberg yppersteprest.

– Min mor var pinsevenn. Jeg har vel som mange andre hatt min barnetro, fri for forkynning og uten menighet, en stille, fin tro på en godhet blant oss.

Denne saken ble første gang publisert 15/08 2024.

Les også