Anne Lindmo

Lindmos verste ferieminne: – Jeg har ikke vært der siden

Anne Lindmo er klar med ny tur-serie til høsten. Minnerike turer har det også blitt på sommeren. Det forteller den populære programlederen her.

<b>EKTEMANNEN HASSE LINDMO</b>: Anne og ektemannen Hasse Lindmo trives i båt når de ikke går turer i fjellet.
EKTEMANNEN HASSE LINDMO: Anne og ektemannen Hasse Lindmo trives i båt når de ikke går turer i fjellet. Foto: Privat
Sist oppdatert

I våres gikk «Lindmo» på lufta for siste gang. Etter 12 år og 25 sesonger bestemte Anne Lindmo (54) seg for å gi seg som talk-showvertinne.

Hun var en del av gullrekka på NRK fredag etter fredag, der hun utmerket seg med å få gjestene til å åpne seg om livets opp- og nedturer.

Nå gleder Anne seg til sitt nye TV-konsept på NRK til høsten, der hun tar med seg gjestene sine ut i skogen. Men først ser hun frem til en lang sommerferie med ektemannen Hasse Lindmo (52) og resten av familien.

Ektemannen Hasse Lindmo

I ferien legger Anne opp til flere fjellturer. Det overrasker ingen, etter at hun i fjor utga boken «Min tur».

Mellom to permer samlet hun det hun omtaler som sine viktigste og fineste tokt i friluft med ski, skøyter og turstøvler på beina – og hvordan hun gikk fra å være sofagris til å bli fjellgeit.

<b>TERAPI: </b>Anne, her på Hjerkinn, gikk fra å være sofagris til å bli fjellgeit. Hun finner ro med å gå turer i skogen og til fjells.
TERAPI: Anne, her på Hjerkinn, gikk fra å være sofagris til å bli fjellgeit. Hun finner ro med å gå turer i skogen og til fjells. Foto: Privat

– Hva skal du gjøre i sommer?

– I sommer skal jeg jobbe i «Reiseradioen» igjen! Jeg fikk lov å prøve det for første gang i fjor – og det var så ekstraordinært trivelig at jeg har bedt pent om å få en uke i år også. Sammen med kollega Halvor Haugen og Øystein Hagelund skal vi gi alt for å skape fin sommerstemning.

– Jeg holder også på med å lage ferdig den nye TV-serien min, så litt jobb med det blir det også. Etterpå skal jeg på hytta noen uker, og så tar vi oss en tur til fjells.

<b>SIDE OM SIDE: </b>Anne og Hasse giftet seg i 2000. De kan glede seg til å feire sølvbryllup neste år.
SIDE OM SIDE: Anne og Hasse giftet seg i 2000. De kan glede seg til å feire sølvbryllup neste år. Foto: Mattis Sandblad/VG

– Hva spiser og drikker du helst i varmen?

– Når vi drar på hytta, pleier jeg å ta med et lass gode grønnsaker fra min favorittbutikk på Grønland, og så prøver jeg å teste litt nye ting. For tiden har jeg dilla på å grille druer og serverer dem sammen med italiensk Burrata, sykt godt!

– Jeg har også testet å ovnsbake alt mulig, oliven, blomkål, alt som er av grønnsaker – og lage yoghurtsauser eller fetakrem eller lignende å servere det med. Faktisk vil jeg si at alle grønnsaker med hell kan ovnsbakes eller grilles. Kanskje med unntak av slangeagurken.

Les også: Slik blir nye «Lindmo»

Sjenert vertsfamilie i Finland

– Ditt beste sommerminne?

– Heldigvis kommer det stadig vekk nye opplevelser som er fantastiske, men det er noe veldig nydelig med de somrene da ungene var små. Vi er på hytta og dagene er sånne endeløse putretokt i snekka, med båten full av små og store sommerglade mennesker som bader og hopper og fisker krabber – og spiser Marie-kjeks og drikker rød saft. Jeg kan se bilder av det og bli helt lykkelig.

– Ditt dårligste sommerminne?

– Haha, det mest traurige er en tur til Finland med barneleikarringen jeg gikk i som barn. Vi hadde sånne nordiske utvekslingsturer, der vi besøkte folkedansere i andre land. Jeg husker bare at jeg var sjøsyk på ferga over, og at det var grått og regnfullt og myggbefengt. Jeg var også innkvartert hos en meget sjenert vertsfamilie som snakket i korte setninger og var veldig besynderlige på alle måter.

<b>SPRUDLER</b>: Anne Lindmo gleder seg til å være noen uker på familiens hytte på Hvaler i Østfold. Der har Anne feriert siden hun var 14 år.
SPRUDLER: Anne Lindmo gleder seg til å være noen uker på familiens hytte på Hvaler i Østfold. Der har Anne feriert siden hun var 14 år. Foto: Mona Nordøy

– På et tidspunkt måtte jeg være med i fellesbadstua i blokken der de bodde, det var et brutalt møte med finsk badstukultur, haha. Jeg har ikke vært i Finland siden. Jeg tror jeg hadde likt det bedre nå. Kanskje jeg bør ta meg en tur.

– Hvor går drømmereisen?

– Til fjells til fjells, alltid til fjells. Skal rusle meg noen bra turer i løpet av sommeren, men vet ikke helt hvor vi drar. Det beste er å følge været og legge opp turene litt spontant.

– Hvilken bok får plass i kofferten?

– Har tenkt å lese Jon Fosse. Tror det er en forfatter som bør leses med lav puls og ro i kroppen, derfor skal det gjøres i løpet av ukene på hytta.

Les også: (+) Vi er seks venninner som drar på hyttetur sammen hvert år. Årets sjokkavsløring kan ha ødelagt alt

<b>BOR URBANT:</b> Anne er oppvokst på Toten og bosatt i Oslo, men trives aller best til fjells.
BOR URBANT: Anne er oppvokst på Toten og bosatt i Oslo, men trives aller best til fjells. Foto: Gry Traaen

Sommerjobb på Toten

– Din første sommerforelskelse?

– Han var svensk og het Johan. Vi var på tur til Falkenberg og var på strandfest. Husker godt at jeg faktisk holdt på å besvime da han satt seg på svaberget ved siden av meg. Det er så gyllent og magisk, den første gangen lynet slår ned!

– Hvilken sang får deg opp av solsengen?

– I år er det Amanda Delara som har lagd min sommerlåt – «Volare» er så gøyal og lett og fin. Den dama er en stjerne!

– Beskriv en perfekt sommerdag!

– I vannkanten på hytta, eller aller helst et sted i fjellheimen. Om ikke sol, så i alle fall oppholdsvær.

– Hva var din første sommerjobb?

– Jeg jobbet i jordbæråkeren hjemme på Toten. Hun som eide gården var en myndig og flott dame, gikk med sterke ben i knallrød frotté-shorts mellom radene, og fulgte oss barnearbeidere med falkeblikk; det gjaldt å få med seg alle bærene, og ikke knekke noen plantestilker, og stable perfekt mengde bær i hver kurv. Om noe var feil, ble det kjeft og trekk i lønn. Det var hardt arbeid i knall sol og ren tortur hvis det regnet, men vi elsket det.


Denne saken ble første gang publisert 02/07 2024, og sist oppdatert 02/07 2024.

Les også