prinsesse Kate

– Jeg er ikke helt frisk ennå

Kate er fortsatt under kreftbehandling, men hun har vært på jobb flere ganger i sommer. Her har den tapre prinsessen hyllet og heiet frem andre!

<b>ENDELIG TILBAKE</b>: 14. juli var det duket for tennisfinale i Wimbledon, og som så mange ganger før var prinsesse Kate på plass. Hun valgte en lilla kjole med drapering foran fra det britiske merket Safiyaa.
ENDELIG TILBAKE: 14. juli var det duket for tennisfinale i Wimbledon, og som så mange ganger før var prinsesse Kate på plass. Hun valgte en lilla kjole med drapering foran fra det britiske merket Safiyaa. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Publisert

2024 har vært et svært vanskelig år for prinsesse Kate (42). I januar måtte hun gjennom en stor mageoperasjon, og beskjeden var at prinsessen i første omgang skulle være sykmeldt til påske.

Etter som tiden gikk, opplevde Kate og prins William (42) en rekke rykter rundt hvorfor hun ikke viste seg offentlig lenger.

Det gikk på alt fra at Kate skulle ha blitt gravid med en annen og måtte ta abort, at hun hadde tatt plastiske operasjoner eller at paret var på randen av skilsmisse.

Først 22. mars kom det endelig en oppdatering fra Kate, og beskjeden kom som et sjokk.

– Det har vært noen utrolig tøffe måneder for hele familien, men jeg har hatt et fantastisk medisinsk team som har tatt godt vare på meg, og det er jeg så takknemlig for. I januar var jeg gjennom en stor mageoperasjon i London, og da trodde man at det ikke var kreft. Operasjonen var vellykket, men tester etterpå viste at det hadde vært kreft der, forklarte hun i en video på Instagram.

<b>TRIST BESKJED:</b> 22. mars fortalte prinsessen i en video at hun hadde blitt diagnostisert med kreft etter en mageoperasjon i januar.
TRIST BESKJED: 22. mars fortalte prinsessen i en video at hun hadde blitt diagnostisert med kreft etter en mageoperasjon i januar. Foto: BBC Studios

Et stort sjokk

Prinsessen fortalte videre at hennes medisinske team hadde anbefalt henne å gå gjennom forebyggende cellegiftbehandling og at hun nå var i en tidlig fase av behandlingen.

– Dette kom selvsagt som et stort sjokk, og William og jeg har gjort alt vi kan for å fordøye og takle dette privat av hensyn til vår unge familie.

Sammen med William har hun barna prins George (11), prinsesse Charlotte (9) og prins Louis (6).

Kate fortalte at hun hadde det bra, og at hun ble sterkere for hver eneste dag. Hun passet også på å takke sin kjære ektemann gjennom 13 år.

– Å ha William ved min side er også en stor trøst og trygghet i likhet med kjærligheten, støtten og vennligheten som har blitt vist av så mange av dere. Det betyr så mye for oss begge, forklarte hun i videoen 22. mars.

Les også: Prinsesse Kate: – Dette kom som et stort sjokk

Dukket opp på Buckingham Palace

14. juni, dagen før paraden Trooping the Colour, som er den offisielle feiringen av monarkens fødselsdag, kom prinsesse Kate med en ny oppdatering på Instagram.

– Jeg har god fremgang, men alle som har fått cellegift, vet at det er gode dager og dårlige dager. På de dårlige dagene føler du deg svak og sliten, og du må gi etter og gi kroppen din hvile. Men på de gode dagene, når du føler deg sterkere, så vil du gjøre mest mulig ut av at du føler deg bra.

<b>VISTE SEG FØRSTE GANG:</b> 15. juni dukket Kate opp offentlig for første gang etter at hun delte kreftdiagnosen i mars. Under paraden Trooping the Colour sto hun på balkongen på Buckingham Palace sammen med ektemannen prins William og barna prins George, prins Louis og prinsesse Charlotte.
VISTE SEG FØRSTE GANG: 15. juni dukket Kate opp offentlig for første gang etter at hun delte kreftdiagnosen i mars. Under paraden Trooping the Colour sto hun på balkongen på Buckingham Palace sammen med ektemannen prins William og barna prins George, prins Louis og prinsesse Charlotte. Foto: Max Mumby/Indigo

Kate fortalte at hun fortsatt var under behandling, og at dette skulle fortsette noen måneder til.

– Jeg ser frem til å delta på kongens bursdagsparade i helgen sammen med min familie, og jeg håper at jeg kan bli med på noen få offentlige arrangementer i løpet av sommeren, men jeg vet også at jeg ikke er helt frisk ennå.

Dagen etter Instagram-innlegget dukket Kate opp på balkongen på Buckingham Palace for å bivåne paraden sammen med kongefamilien. Det var første gang hun viste seg på et offentlig arrangement siden 1. juledag i 2023.

Hun smilte fra øre til øre og så ut til å storkose seg på balkongen sammen med familien.

Les også: (+) Nini var gift med to fettere: Ble fordømt av sine egne foreldre

Gliste i Wimbledon

Fire uker senere dukket Kate opp på sitt andre offisielle oppdrag for året. 14. juli var det duket for herrefinale i Wimbledon, og den tennisinteresserte prinsessen var på plass på første rad sammen med prinsesse Charlotte og lillesøster Pippa Middleton (41).

<b>JUBLET:</b> Lille Charlotte var tydelig engasjert under tennis-kampen. Prinsesse Kate hadde også med seg lillesøster Pippa Middleton på tribunen. På raden bak dem fulgte også den svenske tennislegenden Stefan Edberg ivrig med.
JUBLET: Lille Charlotte var tydelig engasjert under tennis-kampen. Prinsesse Kate hadde også med seg lillesøster Pippa Middleton på tribunen. På raden bak dem fulgte også den svenske tennislegenden Stefan Edberg ivrig med. Foto: Karwai Tang

Kate spiller tennis selv, og hun har vært på Wimbledon-finalen hvert eneste år etter at hun giftet seg inn i kongefamilien i 2011 – med unntak av da hun var høygravid med George i 2013. Finalen mellom Carlos Alcaraz (21) og Novak Djokovic (37) ville hun tydeligvis ikke gå glipp av i år, kreftbehandling eller ei.

– Flott å være tilbake i Wimbledon! Det er ingenting som kan måle seg med The Championship, skrev prinsessen under et bilde på Instagram etter matchen.

Det var den unge spanjolen som gikk seirende ut av kampen, og han fikk overrakt trofeet fra prinsessen.

– Gratulerer, Carlos Alcaraz, med din bemerkelsesverdige seier, skrev hun.

Les også: Dronning Margrethes ensomme sommerferie alene på slottet

<b>GOD STEMNING:</b> Prinsesse Charlotte og mamma prinsesse Kate pratet, tullet og lo sammen underveis i tenniskampen, som varte i to timer og 27 minutter. 
GOD STEMNING: Prinsesse Charlotte og mamma prinsesse Kate pratet, tullet og lo sammen underveis i tenniskampen, som varte i to timer og 27 minutter.  Foto: Karwai Tang

Ferie på Balmoral

Kate og William har også kost seg med mer idrett i sommer, for paret fulgte nøye med på OL i Paris. Da mesterskapet var over, publiserte de en video på Instagram hvor de gratulerte så mye til de britiske utøverne.

– Godt gjort, Team GB, for en utrolig reise. Hver idrettsutøver viste enormt engasjement, hjerte og lidenskap. Dere gjorde oss alle så stolte, sto det i teksten under bildet. Storbritannia sanket inn 65 medaljer totalt og ble syvende beste nasjon i OL.

<b>GRATULERTE:</b> Spanske Carlos Alcaraz gikk til topps i Wimbledon, og etter seieren håndhilste prinsesse Charlotte på ham mens hun gratulerte med seieren.
GRATULERTE: Spanske Carlos Alcaraz gikk til topps i Wimbledon, og etter seieren håndhilste prinsesse Charlotte på ham mens hun gratulerte med seieren. Foto: Andrew Parsons – PA Images

I august har familien på fem vært på slottet Balmoral i Skottland for å feriere sammen med kong Charles (75), som også er kreftsyk, og dronning Camilla (77).

Forrige helg dukket prinsesse Kate overraskende opp sammen med prins William og prins George under en gudstjeneste i kirken Crathie Kirk i Skottland. Hvor ofte vi får se Kate i offentlig sammenheng videre utover denne høsten, vites naturlig nok ikke ennå.

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2024.

Les også