Märthas og Dureks bryllup

– Misbrukte sin store sjanse

Prinsesse Märtha og sjaman Durek Verrett valgte å ikke dele sin store dag med offentligheten. Det var ingen smart beslutning. De gikk glipp av mye positiv oppmerksomhet.

<b>GIFTET SEG: </b>Prinsesse Märtha Louise og Durek Verret ankommer bryllupsfesten sin på Hotel Union i Geiranger lørdag 31. august.
GIFTET SEG: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verret ankommer bryllupsfesten sin på Hotel Union i Geiranger lørdag 31. august. Foto: Heiko Junge / NTB
Publisert

Dette er en kommentar og representerer forfatterens meninger.

De få TV-bildene vi fikk se fra bryllupet i naturskjønne Geiranger levner ingen tvil om at prinsesse Märtha (52) og Durek Verrett (49) er veldig forelsket. De formelig strålte av lykke.

Men jeg mener de gjorde en tabbe da de solgte de eksklusive bilde- og filmrettighetene til kjendismagasinet Hello og strømmetjenesten Netflix.

Jeg tør påstå at direktebilder på norsk TV fra det som helt sikkert var en rørende og spesiell bryllupsseremoni hadde smeltet nordmenns hjerter, og ført til at vi snakket mer om deres kjærlighet enn deres oppsiktsvekkende utspill, elleville påstander og ikke minst bruk av kongehuset kommersielt.

Men de misbrukte sin store sjanse til å sjarmere det norske folk.

Les også: Durek fikk store problemer med å fri til Märtha

<b>FORLOVERE</b>: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett sammen med forlovere og gjester, etter vielsen på Vinjevollen i Geiranger lørdag.
FORLOVERE: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett sammen med forlovere og gjester, etter vielsen på Vinjevollen i Geiranger lørdag. Foto: Maja Moan / NTB

Et realityshow

I stedet satt vi hjemme og lo av noen stakkars hotell-ansatte som sto med hvite duker for å dekke over brudeparet på vei til vielsen, og som var med på skape en forsinkelse som førte til at brudens far og mor, kong Harald (87) og dronning Sonja (87), kronprins Haakon (51), kronprinsesse Mette-Marit (51), prinsesse Ingrid Alexandra (20) og prins Sverre Magnus (18) måtte sitte og vente i en bil i 30 minutter!

Gode kolleger fra Sverige og Danmark sendte meg meldinger og lurte på om det var et realityshow de var vitne til. Noe slikt hadde de aldri sett.

De mente at det som skulle være årets kongelige bryllup i stedet ble det rareste. Også i flere andre land registrerer jeg at de gjør narr av det dumme opptrinnet.

Personlig opplevde jeg noe lignende da en journalist prøvde å dekke over bruden med dressjakken sin under et kjendisbryllup på 1980-tallet. Det så også veldig dumt ut.

Men den store forskjellen er at bruden den gang ikke var nummer fire i arverekken til den norske tronen og at bryllupet heller aldri hadde blitt vist på norsk TV.

Les også: Kongefamiliens feriefavoritter: Skal rive hytte

Skuffelsen var stor

Men all interessen rundt bryllupet i Geiranger derimot ville garantert ført til at mange nordmenn hadde brukt lørdagsettermiddagen til å få med seg alt fra Märtha og Dureks store dag.

Jeg har fått mange meldinger både fra de som i ett år hadde gledet seg til å se bryllupet på TV, og til og med fra noen som droppet sommerferien for i stedet ta turen til Geiranger. De sistnevnte fikk i likhet med TV-seerne bare se brudeparet noen få minutter. Hos alle var skuffelsen stor.

<b>KONGESKIPET</b>: Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus ombord på Kongeskipet i Geirangerfjorden.
KONGESKIPET: Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus ombord på Kongeskipet i Geirangerfjorden. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Jeg synes synd på kong Harald som jeg vet er veldig glad i prinsesse Märtha, og sikkert er glad på hennes vegne for at hun har funnet kjærligheten igjen. Men det må være vondt for ham å se at hun og hennes nå ektemann Durek Verrett hele tiden bryter avtalen de inngikk med ham og kronprins Haakon om ikke å bruke prinsessetittelen i deres kommersielle virksomhet.

Jeg har for lengst mistet tellingen om hvor mange ganger det omstridte paret har gitt blaffen i avtalen, men jeg ser at det skrives at det har skjedd godt over 40 ganger. Nå senest i forbindelse med bryllupet, der Hello Magazine gjør et stort nummer av Märtha er prinsesse. Naturlig nok. De hadde nok ikke «kjøpt» bryllupet hvis hun ikke hadde vært det.

Les også: Durek om dokumentarserien: – Vi sprenger grenser

<b>DOKUMENTAR</b>: Kong Harald ønsket ikke å bli filmet av Netflix steder der ikke andre medier hadde tilgang.
DOKUMENTAR: Kong Harald ønsket ikke å bli filmet av Netflix steder der ikke andre medier hadde tilgang. Foto: Heiko Junge / NTB

Ønsket ikke å bli filmet

Kongen er heldigvis en klok mann, så han ga tidlig beskjed om hverken han kronprins Haakon, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra eller prins Sverre Magnus ville stille opp på noen eksklusive bilder for Hello Magazine eller bli filmet av Netflix steder der ikke andre medier hadde tilgang.

Det falt nok ikke i god jord hverken hos Hello eller Netflix, men helt nødvendig for at det norske kongehuset ikke skulle miste sin integritet.

Jeg skjønner at kongen ikke vil lage oppstyr i forkant av bryllupet, men jeg føler meg ganske sikker på at han og kronprinsen vil ta en ny alvorsprat med Märtha og Durek for å få slutt på misbruket av kongehuset kommersielt. Den norske kongefamilien, som også har siktelsen mot Marius Borg Høiby å bekymre seg over, trenger ikke mer negativ omtale nå.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2024.

Les også