Dureks frieri til Märtha

Durek fikk store problemer med å fri til Märtha

Sjaman Durek Verrett slet med å skjule for prinsesse Märtha at han hadde tenkt å fri til henne. Flere ganger avslørte hun planene hans.

<b>KLARE FOR BRYLLUP:</b> 31. august gifter Märtha og Durek seg i Geiranger.
KLARE FOR BRYLLUP: 31. august gifter Märtha og Durek seg i Geiranger. Foto: NTB
Sist oppdatert

7. juni i fjor kunngjorde prinsesse Märtha (52) og Durek Verrett (49) at de hadde for forlovet seg.

– Det er med stor glede vi meddeler at vi, prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, også kjent som sjaman Durek, har forlovet oss, skrev paret i en pressemelding via NTB.

De delte også et bilde, der man kunne se en stor ring på prinsessens venstre hånd.

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glade for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skrev de i meldingen.

Les også: Slik blir bryllupet til Märtha Louise og Durek Verrett

<b>BLIR SAMBOERE:</b> Märtha og Durek har til nå pendlet mellom sine bosteder i Los Angeles og Bærum, men nå bekrefter Dureks manager at de to skal flytte sammen i Norge.
BLIR SAMBOERE: Märtha og Durek har til nå pendlet mellom sine bosteder i Los Angeles og Bærum, men nå bekrefter Dureks manager at de to skal flytte sammen i Norge. Foto: NTB

Fridde til Märtha på en gård

Frieriet fant sted på en venns gård i San Juan Capistrano, California.

Det hele var svært privat, med kun hester som tilskuere.

<b>MÅTTE GODKJENNE:</b> Durek forteller at han ville at Märthas døtre Emma, Leah og Maud skulle gi samtykke til bryllup. – De er mitt lys, mitt solskinn, mitt alt.
MÅTTE GODKJENNE: Durek forteller at han ville at Märthas døtre Emma, Leah og Maud skulle gi samtykke til bryllup. – De er mitt lys, mitt solskinn, mitt alt. Foto: NTB

Det emosjonelle frieriet fant sted tre år etter at de begynte å date

– Jeg gikk ned på ett kne, men gråt så mye at jeg nesten ikke klarte å få ordene ut. Jeg hadde vondt i ryggen og ble sittende fast på bakken, så hun måtte hjelpe meg opp, sier han til HELLO! Magazine.

– Det var virkelig vakkert, som en velsignelse fra hestene, forteller Märtha i et intervju med det amerikanske magasinet Town and Country.

Disneyland

Men, ifølge det forlovede paret, hadde Durek i utgangspunktet helt andre planer for frieriet.

Et av forslagene som ikke nådde frem til målstreken, var Dureks idé om å fri til prinsessen i Disneyland. Til magasinet avslører paret at det inkluderte et frieri med Star Wars-tema, ved hjelp av Dureks venninne Holly Madison, kjent fra sin fortid i Playboy og forholdet til Hugh Hefner.

– Jeg ville gjøre det stort, og tok en telefon til Holly. Märtha ringer meg like etterpå, hvor hun sier: «Kjære, jeg mediterte i dag og snakket med de åndelige guidene mine, og jeg vil bare stille deg et spørsmål. Du tenker ikke å fri til meg i Disneyland, gjør du?»

– Jeg svarte: Absolutt ikke. Hvem ville i det hele tatt ha tenkt på noe slikt? Det ville vært latterlig, forteller han til magasinet.

Men Märtha sto fast ved sin intuisjon, og satte foten ned for Dureks plan.

– Og så svarte hun: «Herregud, du skulle fri til meg i Disneyland. Du kan ikke gjøre det. Vet du hva hele kongefamilien ville tenkt hvis du fridde til meg i Disneyland? Like mye som det er en søt idé, så er det ikke det», forteller Durek.

<b>STØTTET MAUD:</b> Märtha og Durek var til stede da prinsessens eldste barn åpnet en høstutstilling i Ås i fjor.
STØTTET MAUD: Märtha og Durek var til stede da prinsessens eldste barn åpnet en høstutstilling i Ås i fjor. Foto: NTB

Les også: Slik startet Märtha og Dureks kjærlighet

Synske evner

Andre forslag han hadde var å fri ved Lake Tahoe eller på en yacht i Tyrkia, men begge skal de ha blitt forhindret av Märthas intuisjon.

– Hver gang han planla noe, så jeg hva han holdt på med, sier Märtha til Town and Country.

– Hun har synske evner. Vi har begge åndelige krefter. Hvis jeg har en eneste tanke, så ser hun det umiddelbart. Jeg måtte gruble på fem ulike opplevelser jeg ville skape for henne, sier han.

Frieriet, som endte opp i svært så private omgivelser, skal imidlertid ha vært helt perfekt.

– Det var en perfekt markering av vår kjærlighet til hester og for vår kjærlighet til hverandre, sier han i intervjuet

Eksklusiv ring

Ifølge amerikanske People skal Verrett og designer Joy Sangalang Smith ha samarbeidet i seks måneder for å skape forlovelsesringen.

Diamantringen består av en smaragdsten, som ble valgt for å representere betingelsesløs kjærlighet og hjertets styrke for motgang.

Valget av edelsten var også en hyllest til prinsessens mor, dronning Sonja, som er en fan av smaragder, skriver nettstedet.

Stenen på 3,5 karat skal være etisk produsert i Brasil, mens båndet består av 19 diamanter som representerer elementene jord, luft, vann og ild.

Den har også 12 ekstra diamanter rundt den skjoldformede overflaten av ringen, som skal beskytte deres hellige bånd mot negativitet.

Ytterligere tre diamanter på hver side av ringen skal representere Märthas døtre, Maud Angelica (21), Leah Isadora (19) og Emma Tallulah Behn (15).

Fikk ja fra Sonja og Harald

Før Durek begynte arbeidet med forlovelsesringen, ba han kong Harald (87) og dronning Sonja (87)om Märthas hånd. Et øyeblikk han beskriver som både nervepirrende og veldig kjærlig.

– Dronningen spurte meg om mulighetene mine og hvordan jeg ville være i stand til å ta vare på Märtha og barna, forteller Durek til Town and Country.

– Det var et øyeblikks stillhet. Og jeg tror det var den delen som skremte meg mest. Men de sa ja, forteller prinsesse Märthas kommende ektemann.


Denne saken ble første gang publisert 29/08 2024, og sist oppdatert 29/08 2024.

Les også