Chris O'Neill fyller 50 år

Fyller 50 år: – Han hater å bli gjenkjent

Selv om han har vært gift med prinsesse Madeleine i 11 år, har Chris O'Neill fortsatt ikke vent seg til å være kjendis. Han synes det er plagsomt at så mange, ikke minst i Sverige, vet hvem han er.

<b>IKKE BARE LETT:</b> Chris innrømmer at det har bydd på utfordringer å være gift med en prinsesse. I år feirer de 11 års bryllupsdag.
IKKE BARE LETT: Chris innrømmer at det har bydd på utfordringer å være gift med en prinsesse. I år feirer de 11 års bryllupsdag. Foto: NTB
Publisert

Chris O'Neill, som 27. juni runder 50 år, har ifølge hans venner aldri trivdes i rampelyset. De ble derfor svært overrasket da han 8. juni 2013 giftet seg med Sveriges prinsesse Madeleine (43).

Den mediesky forretningsmannen takket høflig nei til tilbudet fra kong Carl Gustaf om på bli prins da han giftet seg inn i den svenske kongefamilien, og håpet, ifølge de som kjenner ham godt, i det lengste at han kunne fortsette å leve mest mulig normalt selv om han giftet seg med Madeleine.

Men slik ble det ikke. I Sverige var han plutselig på alles lepper.

Chris skal ha mislikt sin nye kjendisstatus fra dag en, og det skal være hovedgrunnen til at han og Madeleine siden har bodd i New York, London og Miami, der de har kunnet leve relativt anonymt.

<b>I PARKEN:</b> Madeleine og Chris sammen med sønnen Nicolas på en lekeplass i Miami i Florida i 2017.
I PARKEN: Madeleine og Chris sammen med sønnen Nicolas på en lekeplass i Miami i Florida i 2017. Foto: NTB

Hater å bli gjenkjent

Flere svenske kongehus-eksperter tviler derfor på at jubilanten kommer til å trives når han nå snart bosetter seg i Stockholm sammen med kona og barna Leonore (10), Nicolas (9) og Adrienne (6).

– Chris har aldri lagt skjul på at han mistrives som prinsessegemal, og at han hater å bli gjenkjent. Han synes det er helt forferdelig bare å gå 300 meter på gaten i Stockholm, der alle glor, forteller historikeren og forfatteren Herman Lindqvist til det svenske ukebladet Hänt.

– Jeg tror også at han, som er vant med å bo i store villaer med hage og svømmebasseng, kommer til å føle seg som en fange i den 7-roms store leiligheten Hovstället på Östermalm midt i sentrum av Stockholm, sier Lindqvist.

<b>SOMMER PÅ ØLAND:</b> Store deler av juli skal prinsessefamilien, slik som her, feriere på Solliden slott.
SOMMER PÅ ØLAND: Store deler av juli skal prinsessefamilien, slik som her, feriere på Solliden slott. Foto: NTB

Les også: Madde holder seg unna Stockholm: Hørte ikke på pappas råd

<b>NYFORELSKET: </b>Madeleine og Chris var gjester i bryllupet til Caroline Leksell og Graham Cooke i St. Moritz i Sveits i 2012.
NYFORELSKET: Madeleine og Chris var gjester i bryllupet til Caroline Leksell og Graham Cooke i St. Moritz i Sveits i 2012. Foto: NTB

Ingen venner

Han mener det også vil bli en utfordring for Chris at han ikke har noe kontaktnett i den svenske hovedstaden.

– Chris har noen bekjente, men ingen venner som han kan snakke med om private ting og betro seg til. Det kan bli utfordrende, sier Herman Lindqvist til Hänt.

Chris selv har ikke snakket så mye om sin inntreden i den svenske kongefamilien, men han har «lettet litt på sløret» i et intervju med magasinet King.

– Det har ikke vært lett å gifte seg med en prinsesse, og det har komplisert livet mitt. Jeg har heller ikke hatt noen fordeler av det i mitt yrke som forretningsmann, sa han.

Les også: (+) Spådommen Sonja Haraldsen fikk som ung jente, skremmer henne den dag i dag

<b>KJEKK KJÆRESTE: </b>Prinsessen sammen med sin den gang nye flamme Chris O'Neill under The Salzburg Festival i august 2011.
KJEKK KJÆRESTE: Prinsessen sammen med sin den gang nye flamme Chris O'Neill under The Salzburg Festival i august 2011. Foto: NTB

Nytt firma

Madeleines ektemann vil fortsette med sine forretninger når han nå flytter til Stockholm. Han har blant annet etablert firmaet Belgravia Advisors, der han tilbyr finansiell råd- givning.

– Jeg planlegger å ha base i Stockholm på heltid, men kommer til å reise så ofte som jobben min krever, skriver Chris i et e-postintervju med Expressen.

– Med tanke på min families planer om å flytte til Sverige er det viktig for meg å balansere min karriere – som er et privat anliggende – med det faktum at jeg er gift med prinsesse Madeleine, skriver han.

Denne saken ble første gang publisert 27/06 2024.

Les også