Kathrine Moholt som bestemor

– Jeg gleder meg så veldig

Kathrine Moholt ble farmor i fjor, og om ikke lenge kan hun smykke seg med tittelen mormor også.

<b>GLEDER SEG:</b> Kathrine Moholt gleder seg til å gi datteren Evelina en hjelpende hånd når den nye verdensborgeren kommer. 
GLEDER SEG: Kathrine Moholt gleder seg til å gi datteren Evelina en hjelpende hånd når den nye verdensborgeren kommer.  Foto: Janne Møller-Hansen
Publisert

Tidligere i høst ble det kjent at artist og TV-profil Evelina Moholt (24) venter sitt første barn med kjæresten Oliver Mathisen (26). Dermed blir Kathrine Moholt (51) bestemor igjen.

Det er ett år siden TV-profilen fikk sitt første barnebarn, da sønnen Markus ble pappa.

Da Her og Nå møtte Kathrine på musikalpremieren til «The Bodyguard», kunne hun stolt fortelle at hun ser frem til å møte familiens nyeste tilskudd på nyåret.

Datteren Evelina

– Jeg gleder meg så veldig. Vi har jo en liten gutt, som jeg er bestemor til fra før, så jeg er jo litt dreven føler jeg. Jeg er litt erfaren. Og at det nå skal komme en liten en til, det blir stort, forteller hun.

<b>BESTEFORELDRE:</b> Kathrine og ektemannen Snorre Harstad sammen med barna Markus og Evelina i 2004. Markus ble pappa i fjor, og snart er det lillesøsterens tur til å utvide familien. 
BESTEFORELDRE: Kathrine og ektemannen Snorre Harstad sammen med barna Markus og Evelina i 2004. Markus ble pappa i fjor, og snart er det lillesøsterens tur til å utvide familien.  Foto: Stian Lysberg Solum

Det er «bare» 11 år siden Kathrine gikk gravid selv, da hun fikk attpåklatten Sofia Linn i en alder av 40 år. Storesøster Evelina har dermed god erfaring med barn og baby, ifølge mamma.

– Evelina var jo 14 år da Sofia kom til verden, så hun er dreven altså. Hun har sittet mye barnevakt, så hun trenger ikke mye tips og råd fra meg.

– Jeg synes Evelina allerede nå er en fantastisk mamma, understreker Kathrine.

Les også: Katrine Moholt: – Jeg har mistet mange venner underveis

<b>HAR ØVD SEG:</b> Da lillesøsteren Sofia Linn var liten, var Evelina flink til å passe henne ofte. Her er de fotografert i 2015.
HAR ØVD SEG: Da lillesøsteren Sofia Linn var liten, var Evelina flink til å passe henne ofte. Her er de fotografert i 2015. Foto: Morten Bendiksen

Godt og tett forhold

Mor og datter har bestandig hatt et godt og nært forhold, og har sågar samarbeidet på TV tidligere. De var blant annet med som duo i TV-programmene «Maskorama» og «Forræder».

Da Her og Nå møtte Kathrine og Evelina i forbindelse med fjorårets «Forræder»- deltagelse, skrøt 24-åringen av mammaen sin.

– Jeg synes mamma har hatt en fin balanse mellom å være streng, rettferdig og gjøre ting på en veldig ordentlig måte.

Hun føler det har vært en åpenhet dem imellom, som har gjort at de har fått et veldig sterkt bånd.

– Jeg synes det er så fint at jeg kan ha en bestevenn i mamma, samtidig som vi har et mor/datter-forhold.

Evelina synes mamma Kathrine har vært veldig forståelsesfull og snill, og at de har kunnet snakke åpent om ting.

– Så mamma har gitt en god oppdragelse, vil jeg si, konstaterte Evelina.

Les også: (+) Mamma, jeg tror du vet hvorfor vi ikke kommer på besøk til deg

<b>BLIR TANTE:</b> Nå er Sofia Linn blitt stor. Her er hun sammen med mamma på premieren til «The Bodyguard» tidligere i høst. 
BLIR TANTE: Nå er Sofia Linn blitt stor. Her er hun sammen med mamma på premieren til «The Bodyguard» tidligere i høst.  Foto: Marius Gulliksrud

Flyttet nærmere hverandre

Den vordende moren og kjæresten hennes, Oliver, har flyttet til artistens hjemkommune Nannestad før babyens ankomst. Dermed bor paret nå like ved Evelinas foreldre.

Kathrine lover at hun skal gjengjelde barnevaktpassingen når minstemann kommer.

– Det er klart jeg skal sitte mye barnevakt! Jeg gleder meg veldig til det.

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2024.

Les også