Skistjerne Johannes Høsflot Klæbo

– Skulle gjerne vært uten all støyen

Langrennsesset ser frem til å kunne gi alt inn mot VM i Trondheim. Nå som han er tilbake på landslaget, håper han på et roligere år enn fjoråret.

<b>JOHANNES OG PERNILLE:</b> Johannes delte dette solnedgangsbildet fra ferieturen til Hellas i sommer. Det er liten tvil om at trønderen nøt de late dagene med sin kjære.
JOHANNES OG PERNILLE: Johannes delte dette solnedgangsbildet fra ferieturen til Hellas i sommer. Det er liten tvil om at trønderen nøt de late dagene med sin kjære. Foto: Instagram
Publisert

– Det er fint å være tilbake på landslaget igjen, sier Johannes Høsflot Klæbo (27) da vi møter ham på lanseringen av årets langrennslandslag.

I fjor takket trønderen nei til landslaget, men nå gjør han comeback.

– Jeg har jo vært på tur med gjengen i hele vinter, men det blir annerledes å være på laget, sier han og utdyper:

– Jeg tror årets sesong blir roligere. I fjor var det mye utenomsportslig som tok tid.

– Var det verdt det?

– Helt ærlig skulle jeg gjerne vært uten alt støyen, men samtidig er jeg glad for det valget jeg tok og står trygt i det.

– Hva har du lært på dette året?

– Jeg har lært mye. Det handler om å trene og spise, og så lenge jeg får gjort det jeg skal, er jeg med og leverer på et bra nivå.

<b>COMEBACK</b>: Johannes Høsflot Klæbo er veldig fornøyd med å ha kommet tilbake på landslaget. Nå er han spent på det kommende verdensmesterskapet i hjembyen Trondheim.
COMEBACK: Johannes Høsflot Klæbo er veldig fornøyd med å ha kommet tilbake på landslaget. Nå er han spent på det kommende verdensmesterskapet i hjembyen Trondheim. Foto: Marius Gulliksrud

VM på hjemmebane

Trondheims-gutten trenger ikke tenke seg om når han får spørsmål om hva som motiverer ham nå.

– VM i Trondheim. Det finnes ikke bedre motivasjon enn det.

<b>GULLGUTT:</b> Klæbo vant gull på lagsprinten sammen med Erik Valnes under VM på ski i Oberstdorf, Tyskland, i 2021. Nå håper han på medalje under VM i Trondheim i 2025. 
GULLGUTT: Klæbo vant gull på lagsprinten sammen med Erik Valnes under VM på ski i Oberstdorf, Tyskland, i 2021. Nå håper han på medalje under VM i Trondheim i 2025.  Foto: NTB

– Og hvordan tror du at det blir?

– Det blir helt rått. Vi får bare prøve å trene så godt vi kan i tiden frem mot det, og håpe at man har sine beste dager de 12 dagene der. Da kan man si seg fornøyd, sier han og smiler.

– Hvordan er formen din nå?

– Den er vel sånn helt OK. Den har ikke vært noe å skryte av, men den er bedre enn den var på denne tiden i fjor.

Les også: Karsten Warholm og Oda Djupvik: – Det var første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri

Kjæresten Pernille Døsvik

I sommer var Johannes og kjæresten Pernille Døsvik (27) på ferie til Athen i Hellas.

– Vi har nytt noen dager fri, men nå er det fullt på igjen. Det var godt å få noen dager med sol og sommer, forteller skistjernen.

For 27-åringen har familien alltid vært en del av ski-sirkuset. Helt siden barnsben har Johannes hatt god støtte av morfaren Kåre Høsflot (81).

– Morfar har vært min viktigste støttespiller. Han og faderen har holdt det i gang. De siste årene har faderen tatt litt over, men det var morfar som dro meg ut da jeg var liten, forteller han.

– Hvordan går det å jobbe så tett på familien?

– Det går overraskende bra. Vi har lært hverandre å kjenne godt og klarer å skille når vi er på jobb og ikke. Det er heldigvis lite krangling, så vi får håpe det vedvarer, sier han med glimt i øyet.

Les også: (+) Maren Lundbys nye liv: – Jeg skifter nesten personlighet

<b>LADET BATTERIENE:</b> Før sesongstart dro Johannes og kjæresten Pernille Døsvik på ferie til Athen for å samle energi. 
LADET BATTERIENE: Før sesongstart dro Johannes og kjæresten Pernille Døsvik på ferie til Athen for å samle energi.  Foto: Instagram

Fem OL-gull

Johannes har fem OL-gull, ni VM-gull og har vunnet verdenscupen i langrenn sammenlagt fire ganger. Hans suksess i skisporet har skapt mye oppmerksomhet.

– Jeg er så heldig at jeg får lov til å prestere på et høyt nivå. Det er det som er målet mitt. Det å være kjent, det er bare noe som har fulgt med.

– Hva drømmer du om nå?

– VM på hjemmebane, det er det som ligger fremst i pannebrasken, kommer det kjapt fra 27-åringen.

Denne saken ble første gang publisert 05/09 2024.

Les også