Jenny Skavlan møtte veggen

Fikk ikke roet nervene

Det er ingen spøk å være tobarnsmor og gründer. Det har Fæbrik-skaper Jenny Skavlan fått smertelig erfare.

<b>JENNY SKAVLAN:</b> Jenny Skavlan hadde en tøff periode i fjor og måtte ta grep for å takle den stressende gründer-
tilværelsen bedre. Her sammen med ektemannen Thomas Gullestad i 2017.
JENNY SKAVLAN: Jenny Skavlan hadde en tøff periode i fjor og måtte ta grep for å takle den stressende gründer- tilværelsen bedre. Her sammen med ektemannen Thomas Gullestad i 2017. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Sy-kollektivet Fæbrik startet med at Jenny Skavlan, Mari Nordén, Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne ville dele kontor. Nå teller selskapet 13 ansatte og åpnet nylig en vintagebutikk i Oslobukta.

Det krevende gründerarbeidet er tøft for mange, og på forsommeren 2023 opplevde Jenny å få pulstopper, og hun var ofte på gråten, forteller hun til Min mote.

Les også: Ble spleiset av Jenny Skavlan: – Hun må få en trampeklapp i bryllupet

Fikk ikke ned nervene

For å forberede seg til det hun visste ville bli en hektisk høst, hadde hun skrudd av telefonen og meditert hele sommerferien, men det hjalp ikke. På første arbeidsdag i fjor høst måtte hun snu og dra hjem.

– Jeg fikk ikke nervene ned, liksom. Jeg kunne sitte og lese bok på kvelden, og så begynte hjertet å hamre og hamre, forteller hun videre.

Jenny har vært åpen om den tunge tiden i sosiale medier, og for å komme ovenpå igjen, la hun blant annet inn to uker ekstra fri, brukte mye tid i skogen og lyttet på podkaster.

Les også: (+) Folk tror jeg er lat siden jeg er uføretrygdet. Hadde de bare visst

<b>FÆBRIKSTAD:</b> Jenny Skavlan, Mari Nordén, Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne står bak Fæbrik. 14.–15. september arrangerer de Fæbrikstad, en stor klesfestival på Hamar.
FÆBRIKSTAD: Jenny Skavlan, Mari Nordén, Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne står bak Fæbrik. 14.–15. september arrangerer de Fæbrikstad, en stor klesfestival på Hamar. Foto: Javad Parsa

Gi slipp på kontrollen

I tillegg har hun jobbet mye med pusteteknikker og har kontinuerlig fokus på ikke å havne i samme situasjon igjen, selv om det er tøft å være gründer.

– Det er krevende å jobbe med lidenskapen sin og jobbe i selskap som vokser, og det å få større påvirkningskraft, sier hun til Nettavisen.

Noe har hun måttet gi slipp på, selv om det har vært vanskelig.

– Det er en liten muskel man må trene, både det å gi slipp på kontrollen og tåle at det er enormt mange baller i luften som ikke har landet i hendene. Det har jeg måttet øve meg på å takle, forklarer hun i samme intervju.

Denne saken ble første gang publisert 29/08 2024, og sist oppdatert 29/08 2024.

Les også