Ingrid Gjessing Linhave

Ingrid Gjessing Linhave om den nye jobben: – En drøm som går i oppfyllelse

Til høsten oppfyller programleder Ingrid Gjessing Linhave drømmen om å stå på scenen som musikalartist.

<b>INGRID GJESSING LINHAVE: </b>– Jeg er veldig glad i Norge i feriene, og har egentlig aller mest lyst til å dra på fottur i Rondane og Jotunheimen, forteller Ingrid Gjessing Linhave.
INGRID GJESSING LINHAVE: – Jeg er veldig glad i Norge i feriene, og har egentlig aller mest lyst til å dra på fottur i Rondane og Jotunheimen, forteller Ingrid Gjessing Linhave. Foto: Agnete Brun
Publisert

Det er sommer og ferietid, men Ingrid Gjessing Linhave (46) kan ikke bare la humla suse. Skjønt, hun skal både hit og dit på turer med familien, men å senke skuldrene er ikke så lett når en helt ny arena venter Ingrid om få måneder.

Den folkekjære NRK-programlederen har hatt et tosifret programlederroller på TV og i radio i mange år. Hun gjorde braksuksess med «Demenskoret», men sto over årets sesong på grunn av farens demenssykdom.

Midt i sorgen etter farens bortgang før påske, og med et like sterkt engasjement for demenssaken, fikk Ingrid tilbud om å spille Miss Hannigan i musikalen «Annie» på Folketeateret i Oslo til høsten.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har alltid drømt om å få være musikalartist, forteller Ingrid som har gått på Paul McCartney-skolen i Liverpool.

Les også: Ingrid Gjessing Linhave: – Jeg gikk på en smell

<b>GODE VENNER: </b>Solveig Kloppen (t.v.) og Ingrid ledet «Idol» på TV 2 i 2004. Nå, 20 år senere, er de programledere i «Reiseradioen» i NRK.
GODE VENNER: Solveig Kloppen (t.v.) og Ingrid ledet «Idol» på TV 2 i 2004. Nå, 20 år senere, er de programledere i «Reiseradioen» i NRK. Foto: Heiko Junge/NTB

Ektemannen Jakob

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg skal både hit og dit. Jeg og mannen min Jakob, og tenåringsdøtrene våre, drar med venner til Hellas. Så skal vi til familie i Danmark, og resten av ferien blir i Drøbak og Herefoss – og noe på fjellet. Og så skal jeg jobbe midt i ferien. Solveig Kloppen og jeg skal lede «Reiseradioen» i én uke. Det er så gøy at det føles som ferie!

– Hva spiser og drikker du helst i varmen?

– Vi griller og griller, og det er topp! Og så er jeg veldig glad i salater av alle slag. Og tzatziki og fetaost – og vannmelon og oliven. I Danmark spiser vi «Stjerneskudd»; enorme smørbrød med reker og rødspette. Oh là là!

– Ditt beste sommerminne?

– Kanskje det som muligens er mitt første sommerminne også. Jeg har bursdag midt i fellesferien. Så jeg husker jeg feiret fireårsdagen i Rondane, og jeg husker jeg sitter ute i lyngen og så har mamma og pappa kjøpt salt lakris til meg. Jeg elsker salt lakris!

– Ditt dårligste sommerminne?

– Jeg har gått høygravid gjennom to hete somre … vagget svett og tung med bekkenløsning gjennom hete dager og altfor varme netter … og selv om det ventet noe godt i andre enden, så synes jeg det var tøffe tak.

– Utover det så var det kjipt, men samtidig mye latter da jeg var på interrail i 1997, og en i gjengen ble så magedårlig at vi strandet hos en kattedame på øya Rab i Kroatia. En tett do og ørten enøyde katter. Jeg er litt redd for katter. Det ble nok litt mye for meg!

Les også: Ragnar Kvile fra «Demenskoret»: – Kim gjør livet verdt å leve

<b>NYFORELSKET: </b>Det var ikke bare en solid og nyttig utdanning Ingrid fikk på skolen i Lillehammer. Der fikk hun også kjæreste. Her sammen med Jakob i 1999.
NYFORELSKET: Det var ikke bare en solid og nyttig utdanning Ingrid fikk på skolen i Lillehammer. Der fikk hun også kjæreste. Her sammen med Jakob i 1999. Foto: Privat

Lignet på Björn Borg

– Hvor går drømmereisen?

– Jeg er veldig glad i Norge i feriene og har egentlig aller mest lyst til å dra på fottur i Rondane og Jotunheimen. Men min manns drøm er en måned i Australia, så jeg venter i spenning på hvem som får viljen og drømmen sin oppfylt først!

– Hvilken bok får plass i kofferten?

– Nå har jeg en stabel på ti bøker; Randi Fuglehaugs krimtrilogi, bok om Palestina av Odd Karsten Tveit, bok om Russland, bok om studieteknikk, bok om kolesterol og hele manuset til «Annie», for det må jeg pugge.

<b>NY ROLLE: </b>Ingrid spiller Miss Hannigan i musikalen «Annie» på Folketeateret i Oslo senere i år.
NY ROLLE: Ingrid spiller Miss Hannigan i musikalen «Annie» på Folketeateret i Oslo senere i år. Foto: Folketeatret

– Din første sommerforelskelse?

– Kanskje en nabogutt på hytta i Drøbak. Aner ikke hva han het, men alle vi barna hadde vannkrig, og jeg husker jeg syntes han lignet på Björn Borg og at jeg rødmet hver gang han gikk forbi vår hytte. Men sa nok aldri hei …

– Hvilken sang får deg opp av solsengen?

– Akkurat nå har vi vært foreldre til en russ, og all russemusikken jeg før hatet, har nå hjernevasket meg helt. Så jeg tar meg i å danse og gjøre dottete, dustete moves og tro jeg er kul til «Sommerfest på Eikeli» … ha-ha-ha. Jeg er sikkert altfor gammel, men sånn har det blitt.

Les også: (+) Mamma, jeg tror du vet hvorfor vi ikke kommer på besøk til deg

Sommerjobb på Glasmagasinet

– Beskriv en perfekt sommerdag!

– Er ikke så nøye hvor jeg er, men håper jeg er et sted med god seng og myk madrass. Blir så stiv av å ligge på harde senger som føles som knekkebrød. Våkne uthvilt! Helst litt tidlig så jeg føler dagen er lang. Lage kaffe. Sette på radioen. Strikke. Lese avis. Bade. Lage sen frokost. Ta et bad. Få med hunden uti. Soltørke. Sovne. Lese bok. Lage middag. Legge kabal. Kveldsbad. Dusje. Lese bok eller se en britisk krim. Sovne til lyden av gresshopper.

<b>GLAD I BÆR: </b>– Søte jordbær hører sommeren til. Det smaker så godt etter grillmat, synes Ingrid.
GLAD I BÆR: – Søte jordbær hører sommeren til. Det smaker så godt etter grillmat, synes Ingrid. Foto: Morten Bendiksen

– Hva var din første sommerjobb?

– Jeg sto i miniatyrstatuett-avdelingen på Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo. I lissom-bunad med nesten kun turister, eller folk som skulle kjøpe brudegave som kunder.

– Det selges svært få miniatyrstatuer i Norge vil jeg påstå, så dagene gikk sakte. Det fine er at jeg skjønte at det er lurt å sikte seg inn mot jobber der det skjer noe, der man faktisk får jobbet. Så det var jo en fin lærdom å ha med seg.


Denne saken ble første gang publisert 02/07 2024.

Les også