Henrik Borg og kona Lisa Borg

– Det er ganske sårbart å være åpen om dette

Realitydeltager Henrik Borg og den svenske influenser-kona Lisa lar sine mange hundre tusen følgere få være med på opp- og nedturene ved prøverørsbehandling.

<b>PAR I HJERTER:</b> I år er det to år siden influencer-paret ga hverandre sitt ja. Dette bildet delte de på Instagram i etterkant av bryllupet. 
PAR I HJERTER: I år er det to år siden influencer-paret ga hverandre sitt ja. Dette bildet delte de på Instagram i etterkant av bryllupet.  Foto: Instagram
Publisert

– Jeg er veldig klar for å bli far, understreker realitydeltager Henrik Borg (30).

Tidligere i år delte han og kona Lisa Borg (34) at de har forsøkt få barn i ett år. Nå har de begynt med prøverørsbehandling. Reisen mot å bli foreldre kan følgerne være med på gjennom YouTube og Instagram.

– Vi er i gang med IVF. Det er ganske sårbart å være åpen om dette, men vi fant ut at det var ingen som delte fra den reisen. Jeg har vært en åpen bok så lenge jeg kan huske, så jeg bare ble med da hun ville dele, forteller Henrik når vi møter ham i forbindelse med at han deltar i TVNorges «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Han er stolt over sin kjære Lisa.

– Det er som om hun går på ski og jeg ligger i pulk. Det er hun som er regissøren her.

– Hvordan har responsen vært?

– Tilbakemeldingene har vært nesten utelukkende positive.

<b>ÅPENHJERTIG</b>: Henrik Borg og kona deler hvordan det er å gå gjennom prøverørsbehandling.
ÅPENHJERTIG: Henrik Borg og kona deler hvordan det er å gå gjennom prøverørsbehandling. Foto: Svein Brimi

Søker pappatips

Henrik blir intervjuet sammen med programleder Gaute Grøtta Grav (44). Gaute er firebarnsfar, så Henrik håper å kunne få noen tips om farsrollen.

– Kanskje jeg kan lære litt av han her, sier han og der bort på Gaute.

– Jeg har i alle fall mange unger, da, sier Gaute og ler.

– Ja. Jeg tenker at nå må jeg bare drikke Imsdal og se de første sesongene av «Farmen» et par ganger på rad.

Henrik mener det var på høy tid at han ble spurt om å være med i «71 grader nord».

– Dette skulle jeg ha gjort for mange år siden! Jeg håper at jeg har litt samme underholdningsverdi som tidligere, men det er vanskelig å si, sier han og utdyper:

– Jeg bor i Sverige og der er folk litt kjedeligere. Man blir jo som de man omgås, ikke sant? Plutselig er det en kommunegrå Henrik som kommer frem. Ingen blodprins her nå, men gråprinsen, sier han og sikter til at han hadde kallenavnet «blodprinsen» i «Ex on the beach».

<b>GODE KOMPISER:</b> Gaute og Henrik fant tonen før avreisen.
GODE KOMPISER: Gaute og Henrik fant tonen før avreisen. Foto: Svein Brimi

– Har du blitt kjedeligere?

– Tidens tann er det ingen som unnslipper. Man er vel summen av sine erfaringer.

Les også: Gaute Grøtta Grav om «71 grader nord»: – Det blir nok min største fiende

I toppform

Gaute legger til at han er imponert over hvilken treningsinnsats Henrik har lagt ned før avreise. 30-åringen bekrefter at han har forberedt seg best mulig.

– Jeg sto frem som veltrent og solbrun for mange år siden. Jeg er i dårligere form nå, men jeg har jo et snev av det mannsidealet som jeg trøkka ned i ganen på seerne for seks år siden, sier han og ler litt, før han følger opp med et sitat:

– Ibsen sa det: «Tar du livsløgnen fra et menneske, tar du også gleden fra det». Dette er Ibsen satt i system. Livsgleden er der fremdeles.

Les også: (+) – Min mann var som gutta i TV-serien «Exit»

<b>EX ON THE BEACH:</b> 30-åringen ble først kjent etter å ha deltatt i realityprogrammet «Ex on the beach». Nå håper han at han fremdeles har underholdningsverdi. 
EX ON THE BEACH: 30-åringen ble først kjent etter å ha deltatt i realityprogrammet «Ex on the beach». Nå håper han at han fremdeles har underholdningsverdi.  Foto: Håkon Mosvold Larsen

Gift med Lisa Borg

Henrik og Lisa ble samboere i Uppsala i 2020 og giftet seg i 2022.

– Livet i Sverige er stille og rolig. Den høyeste toppen i nærmiljøet er vel 75 meter, muligheten for opptrening er derfor ikke optimal. Det er lite turkultur i Sverige, så jeg hadde sikkert ikke fått med meg noen uansett.

Han humrer litt og forteller en historie fra da han tok med seg sin kjære på tur.

– For fire år siden dro jeg med meg dama på en «grei, norsk tur» på tre og en halv time. Hun fikk gnagsår etter tyve minutter, det var bare klaging og hun gikk barbent i halvannen mil. Jeg måtte kjøre brannmannsløft de siste tre kilometerne. Det var første og siste fjelltur for oss.

<b>ÆRLIGE:</b> Paret deler videoer fra gravid-reisen på sosiale medier. Nå håper de at de får mulighet til å bli foreldre. 
ÆRLIGE: Paret deler videoer fra gravid-reisen på sosiale medier. Nå håper de at de får mulighet til å bli foreldre.  Foto: Instagram

Nå håper han at neste generasjon Borg blir like glad i å gå på tur som den gjengse nordmann.

– Nå må jeg skape et svensk barn med turkultur plantet i ryggmargen.

«71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» sendes på TV Norge og Discovery + tirsdag, torsdag og søndag kl. 20.30.

Denne saken ble første gang publisert 26/09 2024.

Les også