Halvor Bakke

– Vi har grått så mye denne uken, Julian og jeg

Den kjente interiørprofilen har bygd drømmehjemmet i Sør-Afrika. Nå skal han pendle mellom det og hjemmet i Norge, men jul skal feires i det nye huset.

<b>TAKKNEMLIG</b>: I november 2023 fortalte 53-åringen åpent om at han hadde fått påvist prostatakreft. Han er takknemlig for all støtten han har fått fra det norske folk.
TAKKNEMLIG: I november 2023 fortalte 53-åringen åpent om at han hadde fått påvist prostatakreft. Han er takknemlig for all støtten han har fått fra det norske folk. Foto: Svein Brimi
Publisert

Halvor Bakke (53) har blitt et kjent navn gjennom 20 år på skjermen. De siste årene har han lagt sin flid i å lede programmet «Eventyrlig oppussing».

Nå er han både aktuell med en ny sesong av TV3-serien, samt spin off-serien «Eventyrlig camping».

I disse tider har Halvor også oppfylt en drøm mange av oss kanskje bare kan fantasere om: å bygge et hjem i et annet land – langt unna.

Sammen med sin gode venn og samarbeidspartner Julian Bjørnerem (30) har han etablert seg i Sør-Afrika, hvor de nylig flyttet inn i sitt nybygde hus.

– Vi har grått så mye denne uken, Julian og jeg, forteller han takknemlig.

De har kun vært der tre ganger under hele byggeprosessen, men resultatet har overgått alle forventninger. Halvor er klar på at Sør-Afrika betyr mye for ham.

<b>FORNØYD</b>: Halvor Bakke har mange jern i ilden denne høsten. Han har nylig ferdigstilt et stort byggeprosjekt i Sør-Afrika, samt spilt inn to TV-programmer.
FORNØYD: Halvor Bakke har mange jern i ilden denne høsten. Han har nylig ferdigstilt et stort byggeprosjekt i Sør-Afrika, samt spilt inn to TV-programmer. Foto: Svein Brimi

– Det er ikke bare landskapet og klimaet, men også folket, maten og vinen som gjør landet spesielt.

53-åringen deler også at årets julefeiring legges til det nye huset.

– Det gleder jeg meg veldig til! Jeg skal også arbeide en del derifra. Jeg blir virkelig inspirert når jeg er der.

<b>SØR-AFRIKA:</b> TV-stjernen delte dette bildet av det nybygde hjemmet i Sør-Afrika. Nå ser han frem til å tilbringe store deler av vinteren der.
SØR-AFRIKA: TV-stjernen delte dette bildet av det nybygde hjemmet i Sør-Afrika. Nå ser han frem til å tilbringe store deler av vinteren der. Foto: Halvor Bakke/ Instagram

Vil spre begeistring

Med to populære TV-programmer på luften, en voksende kolleksjon av interiørprodukter for Bohus og Magnor, og nå også vinproduksjon, står Halvor midt i en kreativ og spennende fase av livet.

<b>TANZANIA</b>: Halvor trives godt i varmere klima. Her er han fotografert da han var med Specsavers til Tanzania for kampanjen «Gi syn til Tanzania».
TANZANIA: Halvor trives godt i varmere klima. Her er han fotografert da han var med Specsavers til Tanzania for kampanjen «Gi syn til Tanzania». Foto: Morten Bendiksen

Han er glad for muligheten til å kunne begeistre folk og setter stor pris på den oppmerksomheten han får, selv om det til tider kan være overveldende.

– Mitt fokus er alltid å inspirere andre, understreker han.

Det gjør han gjerne gjennom å forvandle hytter eller å bringe litt av Sør-Afrika til Norge.

Les også: Halvor Bakke og Julian hadde bare vært på én annen visning da de slo til på leiligheten

«Eventyrlig camping»

Nå gleder han seg til å forvandle campinghytter gjennom «Eventyrlig camping». Halvor vokste opp på en gård, og ferier var ofte begrenset til noen dager med camping før skolen startet igjen. Han minnes godt sommerferiene på campingferie like utenfor Kristiansand.

<b>TIDLIG KRØKES:</b> Allerede som ung gutt var Halvor opptatt av stil, interiør og hage.
TIDLIG KRØKES: Allerede som ung gutt var Halvor opptatt av stil, interiør og hage. Foto: Caroline Korsvoll

– Alle har jo et forhold til camping, sier han, og med sin nye TV-serie håper han å inspirere folk til å gjøre campinghytter pene, freshe og funksjonelle.

– Målet med «Eventyrlig Camping» er ikke bare å underholde, men også å vise at camping kan være en estetisk og komfortabel opplevelse.

Les også: «Eventyrlig oppussing» får inn tusenvis av søknader. Derfor går de fleste rett i søpla

<b>TV-AKUTELL:</b> Halvor Bakke er i disse dager aktuell med programmet "Eventyrlig Camping" på TV 3 hvor Henrik Mestad, Andreas «TIX» Haukeland, Siri Kristiansen, Kjartan Skjelde, Yasmin Mehmood og Line Verndal skal kjempe om å renovere og lage den fineste campinghytta.
TV-AKUTELL: Halvor Bakke er i disse dager aktuell med programmet "Eventyrlig Camping" på TV 3 hvor Henrik Mestad, Andreas «TIX» Haukeland, Siri Kristiansen, Kjartan Skjelde, Yasmin Mehmood og Line Verndal skal kjempe om å renovere og lage den fineste campinghytta. Foto: TV 3

«Homsepatruljen»

Halvor er kjent for sitt arbeid på TV, og mange husker ham kanskje fra «Homsepatruljen», et program som forandret både livene til deltagerne og andre.

Han ser tilbake på tiden med serien med takknemlighet, spesielt med tanke på hvordan programmet hjalp andre homofile til å komme ut av skapet.

<b>HOMSEPATRULJEN</b>: I år er det 20 år siden Halvor var en av profilene i TV3s «Homsepatruljen».
HOMSEPATRULJEN: I år er det 20 år siden Halvor var en av profilene i TV3s «Homsepatruljen». Foto: Odd-Steinar Tøllefsen

– Jeg har fått høre historier som: «Å, vi så på «Homsepatruljen» med mamma og pappa. Og takket være deg, gikk det greit for meg å komme ut, for du er jo helt vanlig,» forteller han om tilbakemeldinger han har fått.

Les også: Halvor Bakke: – Da jeg fortsatt var gift, vurderte vi å adoptere sammen. Så forsvant planene sammen med kjærligheten

Påvist prostatakreft

I november 2023 fortalte Halvor åpent om at han hadde fått påvist prostatakreft.

«Uvirkelig og krevende! … Jeg har fått tid, sammen med mine nærmeste, til å akseptere og prøve å finne en hverdag i dette», skrev han på Instagram den gang.

Kreftdiagnosen ble oppdaget i et tidlig stadium, og legene er positive. Halvor forteller at støtten fra det norske folk har vært en stor trøst i kampen mot kreften.

– Det har vært fantastisk å kjenne på kjærligheten fra hele Norge. Alle er så opptatt av hvordan det går med meg og heier på meg.

Denne saken ble første gang publisert 17/10 2024.

Les også