Robert Stoltenberg avslører

Én ting har ikke forandret seg med årene

Robert Stoltenberg har vært fast inventar på TV-skjermen de siste 30 årene, men skrur av TV-en når han selv er på. – Det handler gjerne om at jeg er så selvkritisk, innrømmer han.

<b>SAMBOEREN</b>: Robert Stoltenberg dukket opp med samboeren Christian Grønvold på premieren av The Bodyguard på Chateau Neuf i Oslo.
SAMBOEREN: Robert Stoltenberg dukket opp med samboeren Christian Grønvold på premieren av The Bodyguard på Chateau Neuf i Oslo. Foto: Marius Gulliksrud
Sist oppdatert

I høst skal komiker Robert Stoltenberg (59) prøve seg bak grytene, når det er klart for andre sesong av «Kokkeskolen» med Eyvind Hellstrøm (75) og Truls Svendsen (51).

Og med det skal skuespilleren leve ut en drøm som har ligget i bakhodet en stund.

– Det er mange ganger jeg har tenkt på det, at jeg skulle vurdert å bli noe annet. Det har dukket opp flere alternativer til livet jeg lever i dag.

Han forteller at han har hatt lyst til å bli både eiendomsmegler og kokk.

– Og jeg tenker det ikke er for sent ennå!

Å delta på «Kokkeskolen» synes han var en veldig fin prøvesmak på en eventuell ny vei i livet.

– Jeg elsker å lage mat, men jeg skjønte etter hvert hvor dårlig jeg egentlig var på det, ler Robert hjertelig.

<b>NYE KOKKER:</b> Sammen med 11 andre kjendiser har Robert Stoltenberg satt kokke-kunnskapene på prøve i «Kokkeskolen» på TV 2. 
NYE KOKKER: Sammen med 11 andre kjendiser har Robert Stoltenberg satt kokke-kunnskapene på prøve i «Kokkeskolen» på TV 2.  Foto: Helene Kjaergaard Sviland/TV2

Tvillingbroren Harald

Det strømmer utvilsomt et underholdningsblod gjennom Roberts årer. Sammen med tvillingbroren Harald har han underholdt med teater, parodier og sketsjer fra han var bare syv år gammel.

Guttene fikk tidlig kallenavnet «turbotvillingene», og i tenårene tok de skrittet videre og begynte som programledere i statskanalen.

Men det har også vært perioder i livet hvor Robert har kjent på et ønske om trekke seg unna rampelyset.

<b>KOKKESPIRE</b>: Robert Stoltenberg elsker å lage mat og kunne gjerne tenkt seg å bli kokk.
KOKKESPIRE: Robert Stoltenberg elsker å lage mat og kunne gjerne tenkt seg å bli kokk. Foto: Helene Kjaergaard Sviland/TV2

– På et tidspunkt sluttet jeg og flyttet til Lillehammer for å utdanne meg til TV-regissør. Jeg holdt på med det noen år, og jobbet blant annet i barne- og ungdomsavdelingen til NRK. Så var det tilfeldighetene som sørget for at jeg gikk tilbake igjen, trekker Robert lattermildt på skuldrene.

Les også: Robert Stoltenberg sier ikke nei til «Borettslaget»-comeback

«Borettslaget»

I dag regnes Robert som en av Norges fremste karakterskuespillere, og han har gjort stor suksess med blant annet «Borettslaget» og «Underholdningsavdelingen».

De senere årene har 59-åringen også fått utfordre seg som blant annet programleder, barne-bokforfatter og musikalartist.

– Noe av det jeg synes har vært finest å gjøre, for å være helt ærlig, er å få være med å gjøre TV-aksjonen på NRK to–tre ganger. Det har betydd mye å få gjøre noe litt «ordentlig» og meningsfullt. Det er jo det vi higer etter. For jeg tenker, herregud, jeg kan jo ikke bare fly rundt å tulle og tøyse!

Å få dra til Myanmar og se hvordan de lever der, det å utfordre seg selv og lære noe nytt; det er det som er spennende med å leve, mener han.

Les også: Robert Stoltenberg: – De hengte oss opp på knaggen. Jeg tror vi tenkte at: «Ja, ja, det er vel sånn de gjør på landet»

<b>UNIKT NABOLAG:</b> I 2002 så «alle» på «Borettslaget» på NRK, hvor Robert Stoltenberg spilte tilnærmet alle rollene. 
UNIKT NABOLAG: I 2002 så «alle» på «Borettslaget» på NRK, hvor Robert Stoltenberg spilte tilnærmet alle rollene.  Foto: Morten Bendiksen

Deltar i «Kokkeskolen»

Å få være seg selv i et realityprogram, har også vært en ny erfaring for Robert.

– Det har vært overraskende morsomt! Jeg har alltid vært vant til å ikle meg forskjellige roller, så det har vært veldig gøy å få være seg selv. Det har egentlig vært en udelt positiv opplevelse. Så lenge det er en trygg og fin setting, er det bare fint.

Én ting har likevel ikke forandret seg med årene. Robert kommer fortsatt ikke til å benke seg foran TV-skjermen premieredagen.

– Det er noe jeg aldri ha gjort, og som egentlig er litt dumt. Jeg synes det er så fælt å se på. Jeg vet ikke helt hva som gjør det, men det handler om at jeg er så selvkritisk og tenker at jeg er så dum og liten. Så har det vært noen ganger jeg faktisk har sett, og da har jeg tenkt: «Det var jo ikke så dumt likevel!» Så det er noe jeg jeg vil gjøre noe med.

Denne saken ble første gang publisert 09/10 2024, og sist oppdatert 09/10 2024.

Les også