«Fra bølle til bestevenn»-Therese og CÉline

– På det tredje forsøket satt det

I flere år måtte babydrømmen settes på vent på grunn av hundens utfordringer. Men nå har Therese og Céline snart alt de ønsker seg, og det takket være hundetrener Maren Teien Rørvik.

<b>GRAVID:</b> – Vi gleder oss veldig til å bli foreldre, sier ekteparet, som venter en liten gutt. 
GRAVID: – Vi gleder oss veldig til å bli foreldre, sier ekteparet, som venter en liten gutt.  Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Året er 2016. Therese Bjerkestrand (36) bodde i Brønnøysund og Céline Monnier Thomas (32) i Trondheim da de tilfeldigvis befant seg i Oslo samme helg.

Célines venninne oppmuntret henne til å laste ned dating- appen Tinder mens hun var i Oslo. Det tok ikke lang tid før det tikket inn en match – Therese fra Kristiansund hadde likt henne tilbake.

Shottet vodka

– Vi hadde ikke tid til å møtes den helgen, så det begynte med at vi sendte en del meldinger. Deretter gikk vi over til å snakke sammen på telefonen, og etter hvert ble det videosamtaler. Det tok én måned før vi møttes, forteller Therese mens hunden Kåre (2) fortsetter å gi oss årets varmeste velkomst.

– Da vi møttes første gang, var vi allerede forelsket i hverandre. Så det var mildt sagt store forventninger til den første daten, forteller Céline og smiler til Therese.

<b>BABYLYKKE</b>: Therese (t.v.) og Céline venter en liten gutt i februar. Kåre er, enn så lenge, lykkelig uvitende om at han snart blir «storebror».
BABYLYKKE: Therese (t.v.) og Céline venter en liten gutt i februar. Kåre er, enn så lenge, lykkelig uvitende om at han snart blir «storebror». Foto: Svein Brimi

Vi kan umiddelbart merke at paret har en helt spesiell symbiose. De utfyller hverandre, kommuniserer godt og fullfører hverandres setninger som om det er den mest naturlige ting i verden.

– Jeg var så nervøs at jeg shottet vodka før vi skulle møtes, innrømmer Céline og ler.

– Men det gikk bra, siden den dagen har det vært oss, fortsetter hun.

<b>UTE PÅ TUR:</b> Céline og Therese går tur med Kåre i nabolaget på Keyserløkka i Oslo. Céline kommer opprinnelig fra Bærum, og Therese fra Kristiansund. 
UTE PÅ TUR: Céline og Therese går tur med Kåre i nabolaget på Keyserløkka i Oslo. Céline kommer opprinnelig fra Bærum, og Therese fra Kristiansund.  Foto: Svein Brimi

Céline og Therese kunne snakke om alt. De snakket om fremtiden. De delte mange av de samme drømmene – begge var enige om at de ville ha både barn og hund!

Etter åtte måneder med avstandsforhold, hadde de takket ja til respektive jobbtilbud i hovedstaden og satte ivrig kursen sørover mot en felles framtid. Therese begynte å jobbe i Kripos, og Céline ble intensivsykepleier på Ullevål sykehus.

Les også: Dette sier hundetreneren om å sende hunden på kennel

Baby på vent

– Vi bestemte oss for at det mest fornuftige var å skaffe oss hund før baby, forteller Céline.

Som sagt, så gjort.

– Høsten 2020 fikk vi labrador-valpen Bjarne. Vi oppdaget ganske raskt at noe var galt. Dyrlegen konstaterte at Bjarne hadde alvorlige leddproblemer, og bare halvannet år gammel var det ingen annen utvei enn å avlive ham, forteller Therese alvorlig.

Paret var sønderknust, men drømmen om en firbent venn holdt de i live. Og kanskje ble den til og med sterkere?

I 2022 ønsket paret cocker spaniel-valpen Kåre velkommen til leiligheten på Keyserløkka i Oslo. Men nok en gang skulle det ikke bli helt slik de hadde sett for seg.

– Første gang jeg oppdaget at Kåre agerte litt atypisk for en valp, var han bare ti uker gammel. Han hadde hentet papir fra do, og jeg tenkte: «Det skal ikke du ha», og tok det fra ham. Da bet han meg til blods. Det var ikke valpebiting; han flekket tenner og var veldig stresset, forteller Céline.

Paret tok kontakt med en hundetrener som mente at Kåre burde omplasseres, men Therese og Céline ville ikke gi opp uten å ha prøvd ordentlig. Det viste seg at Kåre hadde utfordringer med ressursforsvaret sitt og ble aggressiv dersom han trodde noe skulle bli tatt fra ham.

En ny hundeekspert ble kontaktet, og det hjalp. Kåre ble bedre, men han var likevel ikke helt «kurert».

– Vi snakket egentlig ikke så mye om det, men i det stille utsatte vi det å få barn mens vi brukte all vår fritid på at Kåre skulle bli bedre, forteller Céline.

Les også: (+) Naboens hund bjeffer til alle døgnets tider!

<b>SNILL:</b> Selv om Kåre sliter med ressursforsvaret sitt, er han først og fremst en rolig, snill og sosial hund, som elsker å få besøk.
SNILL: Selv om Kåre sliter med ressursforsvaret sitt, er han først og fremst en rolig, snill og sosial hund, som elsker å få besøk. Foto: Svein Brimi

«Fra bølle til bestevenn»

At de ble valgt ut til å være med i NRK-programmet «Fra bølle til bestevenn», var en gavepakke. Da de møtte programleder og hundetrener Maren Teien Rørvik (34), fikk Céline og Therese endelig den hjelpen de hadde håpet på.

– Det har krevd enormt mye jobb, men det var verdt det. Vi er veldig glade i hunden vår, understreker Therese.

<b>GIFTET SEG:</b> Under innspillingsperioden av «Fra bølle til bestevenn» klarte Céline (t.h.) og Therese å skvise inn tid til å gifte seg. – Det ble verdens beste dag, forteller det forelskede paret. Foto: Hanne Nygaard
GIFTET SEG: Under innspillingsperioden av «Fra bølle til bestevenn» klarte Céline (t.h.) og Therese å skvise inn tid til å gifte seg. – Det ble verdens beste dag, forteller det forelskede paret. Foto: Hanne Nygaard Foto: Privat

– Etter innspillingen av programmet, kom temaet barn på banen igjen. «Kåre er på et bra sted, og hvem vet hvor lang tid det vil ta å bli gravid», tenkte vi. Det er jo litt mer komplisert å bli gravid når vi er to damer, sier Therese og ler.

I januar dro jentene til Danmark og gjorde sitt første forsøk med sæddonasjon.

– Det lyktes ikke. Vi prøvde igjen, det gikk heller ikke. Men på det tredje forsøket satt det. Det er helt fantastisk. Vi er så lykkelige, sier Céline og stryker seg over den voksende magen.

– I februar blir Kåre storebror til en liten gutt, sier Therese og smiler bredt.

Les også: – Du skal aldri, og da mener jeg aldri, la barn og hund være alene sammen

<b>GODE TANKER:</b>  – Vi har mange gode tanker om hvordan vi skal være som foreldre, og hvordan vi vil ha det. Så gjenstår det å se om vi klarer å gjennomføre det, eller om vi møter oss selv i døren, sier Therese og smiler. 
GODE TANKER:  – Vi har mange gode tanker om hvordan vi skal være som foreldre, og hvordan vi vil ha det. Så gjenstår det å se om vi klarer å gjennomføre det, eller om vi møter oss selv i døren, sier Therese og smiler.  Foto: Svein Brimi

Skikkelig fint

I dag er ikke lenger frykten for hvordan det vil gå med Kåre og babyen fremtredende.

– Vi stoler på fagfolkene rundt oss. Vi kan fortsatt snakke med Maren og hundeinstruktøren vår, Cecilie. Vi stoler på verktøyene vi har fått. Før nådde vi ikke inn til Kåre, det gjør vi nå. Vi må ha tydelige grenser, og et barn skal aldri være alene med en hund uansett hvordan den er, sier Céline.

– Hvis vi ser at Kåre ikke fungerer med barn, får vi skille oss, spøker Therese.

<b>VENDEPUNKT:</b> Hele «Fra bølle til bestevenn»-gjengen samlet. Programmet ble livsendrende for ekteparet, som hadde satt det å få barn på vent på grunn av hunden. Hundertrener Maren er i forgrunnen. 
VENDEPUNKT: Hele «Fra bølle til bestevenn»-gjengen samlet. Programmet ble livsendrende for ekteparet, som hadde satt det å få barn på vent på grunn av hunden. Hundertrener Maren er i forgrunnen.  Foto: NRK

Paret har drømt om barn i flere år.

– Det blir skikkelig fint. Man gleder seg til et nytt kapittel i livet, samtidig som det er litt skummelt å lukke det kapittelet man er i, synes Céline.

Hva slags foreldre tror dere at dere blir?

– Jeg synes synd på deg, sier Céline spontant og ser skyldbetynget på Therese, før hun presiserer:

– Jeg er kaos og Kåre er kaos. Jeg gjør ganske mye som ikke er planlagt, fortsetter hun og ler.

Therese klemmer hånden hennes, før hun sier:

– Jeg er kanskje den som er punktlig og strukturert – jeg prøver i hvert fall å være det, sier hun.

– Men jeg har vel et element av kaos i meg, jeg også. Men jeg tror uansett dette kommer til å bli veldig bra!

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2024, og sist oppdatert 15/10 2024.

Les også