Alexander Read røper hemmelighet

Derfor kaller barna Alexander for «Daddy» og ikke pappa

Eventyreren og TV-profilen Alexander Read avslører nå den rørende årsaken til hvorfor hans tre barn ikke kaller ham pappa.

<b>FAMILIE PÅ TUR: </b>Alexander Read, kona Kristin og barna Mina og Lilje elsker å være ute i naturen.
FAMILIE PÅ TUR: Alexander Read, kona Kristin og barna Mina og Lilje elsker å være ute i naturen. Foto: Gry Traaen
Publisert

Alltid like sprudlende og opplagte Alexander Read (42) gjorde stor suksess med TV 2-seriene «Mina og meg» og «Mina, Lilje og meg» i henholdsvis 2021 og 2023. Serien ble en favoritt hos mange barn og foreldre.

I sommer har TV 2 sendt en ny oppfølger, «Mina og meg med hele sirkuset», der hele familien er med. Alexander deler også mye om sin turglade familie på Instagram-kontoen «minaogmeg» som har nesten 95 000 følgere.

Les også: Alexander Read: – Det var et lykketreff at jeg mistet jobben

Hvorfor kalles Read for «Daddy»?

Selv om Alexanders familie er fra England, er det mange som lurer på hvorfor hans tre norsktalende barn konsekvent kaller ham «Daddy».

I en samtale med journalist Eivind Eidslott i podkasten «Utestemmer» røper han hvorfor. At han kalles «Daddy», viser seg å ha en helt spesiell forhistorie.

Alexanders engelske farfar Peter ble kalt for «Daddy», ikke bare av sine barn og familien for øvrig, men av absolutt alle. Da han døde av kreft i ung alder, begynte Alexander etter hvert å kalle sin far for «Daddy.»

Les også: (+) Da sykehuset ringte om mannen min, kom den vonde sannheten frem

<b>DATTEREN ROSE:</b> Alexander sammen med minstedatteren Rose.
DATTEREN ROSE: Alexander sammen med minstedatteren Rose. Foto: Gry Traaen

Et ledd videre

Rett før Alexander og kona ble gravide med sitt første barn Mina, døde også hans pappa altfor tidlig. Også han døde av kreft, bare 61 år gammel.

– Han fikk aldri vite at vi skulle få barn, forteller Alexander i podkasten.

– Kona og jeg bestemte at vi ville føre stafettpinnen enda et ledd videre, slik at både farfar og min far er litt med oss videre i hverdagen. Jeg kjenner jeg blir beveget når jeg snakker om det. Men først og fremst er det veldig fint, forteller Alexander Read podkasten.


Denne saken ble første gang publisert 08/08 2024.

Les også