Markus Bailey

Derfor forsvant Markus Bailey fra rampelyset

Etter to og et halvt år i farens hjemland, er Markus Bailey tilbake i Norge. Nå venter en pendlertilværelse på den populære TV-profilen.

<b>MARKUS BAILEY:</b> – Jeg oppnådde det jeg drømte om 100 prosent, forteller Markus Bailey om tilværelsen i California,
MARKUS BAILEY: – Jeg oppnådde det jeg drømte om 100 prosent, forteller Markus Bailey om tilværelsen i California, Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Jeg stakk jo rett etter at jeg gjorde «Maskorama», sier Markus Bailey (31) og ler høyt.

Den blide programlederen har vært fraværende fra norske TV-skjermer etter at han deltok som «Elgen» i første sesong av «Maskorama» i 2020.

Kort tid etter satte Markus seg på flyet til farens hjemland USA for å søke lykken i storbyen Los Angeles. Her ble han boende i to og et halvt år.

– Tiden i USA var veldig gøy, utrolig spennende. Men det har også vært tøft. Det er tøft å være på et nytt sted, og å kjenne på det å være alene for første gang. Men jeg tror det også var kjempesunt og bra for meg å få en ny opplevelse, utdyper Markus.

Les også: Märtha og Durek har tatt et stort livsvalg

<b>POPULÆR:</b> Markus var en av programlederne i «God sommer Norge» i 2019. Her sammen med kollega Julie Strømsvåg. 
POPULÆR: Markus var en av programlederne i «God sommer Norge» i 2019. Her sammen med kollega Julie Strømsvåg.  Foto: Morten Bendiksen

Programleder i California

I California har den norske TV-profilen hatt stor suksess som programleder for hybridspillet PortalOne, en jobb Markus er takknemlig for.

– Jeg oppnådde det jeg drømte om 100 prosent! Jeg fikk oppleve Los Angeles. Jeg har intervjuet og jobbet med folk jeg aldri trodde jeg skulle jobbe med. Karrieremessig var det en god «boost». Det var for eksempel ganske kult å møte Demi Lovato, sier Markus om intervjuet med den amerikanske popstjernen.

<b>DEN AMERIKANSKE DRØMMEN:</b> Nordmannen hadde stor suksess som programleder for appen PortalOne. Her sammen med superstjernen Demi Lovato. 
DEN AMERIKANSKE DRØMMEN: Nordmannen hadde stor suksess som programleder for appen PortalOne. Her sammen med superstjernen Demi Lovato.  Foto: Instagram

– Og så er det noe med janteloven og nordmannen i meg når jeg går forbi store stjerner på gaten. Da prøvde jeg å holde igjen den indre 13-åringen som skrek inni meg. Det var vanskelig, humrer Markus.

Les også: (+) Mikael Persbrandt: – Jeg levde et dobbeltliv

Jobber fra Norge

Tidligere i år flyttet 31-åringen tilbake til Norge igjen. Han skal fremdeles jobbe for PortalOne, men nå fra selskapets norske studio.

– Jeg skal fortsette med det samme som jeg gjorde i USA. Vi skal fortsette å bygge opp appen, som jeg håper skal ta mer av. Og så kommer jeg til å dra tilbake til Los Angeles hver andre måned kanskje, for å gjøre opptak der borte, avslører han.

Men helt ferdig med norsk TV er han ikke. Markus var nærmest fast inventar i de tusen hjem i en årrekke.

Han har blant annet jobbet i NRKs Barne-TV, som backstagereporter i «The Voice» og programleder for «Idol», samt deltatt i «Skal vi danse» og «Farmen Kjendis».

<b>PÅ PARKETTEN:</b> Markus kom på en imponerende andreplass da han deltok i «Skal vi danse» i 2016. 
PÅ PARKETTEN: Markus kom på en imponerende andreplass da han deltok i «Skal vi danse» i 2016.  Foto: Terje Bendiksby

– Og nå har jeg fått lov til å være med på noen greier for NRK, som blir kjempegøy. Jeg vet ikke hvor mye jeg får lov til å avsløre foreløpig. Så får jeg se hva som dukker opp etter hvert. Jeg er åpen for det meste, sier Markus Bailey med et smil.

Denne saken ble første gang publisert 25/09 2024.

Les også