Komiker Christian Mikkelsen

Om pappalivet: – Gjør ikke annet enn å tenke på oppveksten deres

Skuespilleren og komikeren har fått et annet fokus etter han ble pappa. – Jeg tror ikke det er mulig å ikke bli endret av å få barn, sier Christian til Her og Nå.

<b>CHRISTIAN MIKKELSEN:</b> Christian er opptatt av hvordan skjermtid påvirker barnas oppvekst. Selv får han relativt mye «skjermtid» i statskanalen, men det ser ikke ut til å bekymre han nevneverdig.
CHRISTIAN MIKKELSEN: Christian er opptatt av hvordan skjermtid påvirker barnas oppvekst. Selv får han relativt mye «skjermtid» i statskanalen, men det ser ikke ut til å bekymre han nevneverdig. Foto: NRK
Publisert

I NRK-serien «Våre beste år» spiller Christian Mikkelsen (34) lederen for Fremskrittspartiets ungdomsparti på midten av 1980-tallet. Samtidig møter vi en raddismamma som frykter at amerikanisering og kabel-TV vil ødelegge barna hennes.

I 2024 er det andre utfordringer for forelde, men mange av bekymringene er likevel de samme – hvordan påvirker «det nye» barna våre? Komiker Christian er som folk flest – redd for å trå feil når det kommer til barna sine.

– Jeg tenker stadig vekk på hva jeg skal vise til barna og hvor mye skjermtid de skal få, sier Christian og tar en pause før han legger til:

– Jeg tror nesten ikke jeg gjør annet enn å tenke på hvordan oppveksten deres er.

Les også: Mads Hansens drømmedeltaker: – I år er han med

<b>TRAVEL</b>: NRKs Christian Mikkelsen har en travel sommer og høst i statskanalen med «Nytt på nytt quiz», «Dette er humor» og «Våre beste år».
TRAVEL: NRKs Christian Mikkelsen har en travel sommer og høst i statskanalen med «Nytt på nytt quiz», «Dette er humor» og «Våre beste år». Foto: Jørn Grønlund

To døtre

Vi møter Christian under NRKs sommer- og høstlansering. Skal vi tro komikeren, er han ikke den samme nå som det han var før han fikk de to døtrene.

– Jeg har endret meg, det vil jeg si at jeg har. Jeg tror ikke man kan gå gjennom å få barn uten å bli endret.

2024 er et hektisk år for 34-åringen. Han dukker stadig opp i nye programmer på NRK. I sommer har han vært aktuell i «Nytt på nytt quiz» og «Dette er humor», mens i høst får vi se han i «Våre beste år».

<b>GJEST:</b> – Det er de samme menneskene som skrev manus til «Nytt på nytt quiz» som skriver for «Nytt på nytt», forteller Christian til Her og Nå.
GJEST: – Det er de samme menneskene som skrev manus til «Nytt på nytt quiz» som skriver for «Nytt på nytt», forteller Christian til Her og Nå. Foto: Instagram

– I «Våre beste år» spiller jeg en slags skurkerolle jeg ikke har fått gjøre før. Det er gøy å være med inn i universet til et annet tiår. Det har jeg ikke gjort på denne måten tidligere.

– Jeg vokste opp på nachspielet til 80-tallet, 90-tallet. Jeg har ikke noe annet forhold til 80-tallet enn at det var en periode med stort hår og høy flaskeføring, sier han og ler.

Les også: (+) Mikael Persbrandt: – Jeg levde et dobbeltliv

Oppvekst på vestkanten

I den nye NRK-serien følger vi en raddisfamilie som flytter til vestkanten i Oslo og får jappetiden midt i trynet. Christian vokste selv opp på vestkanten i Oslo.

<b>GJENNOMBRUDD:</b> I 2016 vant Christian «Komiprisen» for årets gjennombrudd. 
GJENNOMBRUDD: I 2016 vant Christian «Komiprisen» for årets gjennombrudd.  Foto: Test

– Jeg vokste opp i en tomannsbolig på Vettakollen, og heller derfor nok mer mot vestkantlivet som portretteres i serien, selv om min oppvekst ikke var så outrert. Det var litt mer nøkterne forhold. Raddisverdenen er en verden jeg gjerne skulle dykket inn i, og sett hvordan det var, sier Christian og smiler.

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2024.

Les også