Caroline Nitter (26)

– Jeg skal pensjonere meg

Influenser Caroline Nitter (26) åpner opp om et tøft år. – Det har vært litt slitsomt i det siste, så nå er jeg lei, forteller hun til Klikk.no.

<b>CAROLINE NITTER</b>: Caroline Nitter er for tiden å se i «Bloggerne» på TV 2 der hun åpner opp om et tungt år.
CAROLINE NITTER: Caroline Nitter er for tiden å se i «Bloggerne» på TV 2 der hun åpner opp om et tungt år. Foto: Marius Gulliksrud
Publisert

Influenser Caroline Nitter (26) ble kjent da hun dukket opp i reality-programmet «Ex on the Beach - Afterski» i 2021. Siden har hun deltatt i «71° nord - Norges tøffeste kjendis», og nå som ny profil i den 20. sesongen av «Bloggerne».

– Det har vært som et sosialt eksperiment. Jeg trodde jeg var vant til å være sammen med mye forskjellige folk, men det her var noe nytt til og med for meg, forteller hun til Klikk.no.

– Jeg har levd litt på min egen planet, og har mine egne ting å drive med. Det er jo et år siden innspilling, så jeg har glemt mye av det som har skjedd. Jeg har mine mistanker om at det kommer til å bli et kaotisk opplegg.

– Kommer du til å se på sesongen selv?

– Nei, jeg kommer ikke til å se på sesongen selv. Helst vil jeg sette en strek over hele fjoråret, for det ble ikke som jeg hadde sett for meg på noen som helst måte, forteller hun.

Les også: Jenny Skavlan møtte veggen: Fikk ikke roet nervene

<b>BLOGGERNE:</b> Årets profiler i «Bloggerne»: Øyunn Krogh, Tim Kristian Moen, Caroline Nitter, Amalie Olsen, Aurora Gude, Fetisha Williams og Hedvig Glestad.
BLOGGERNE: Årets profiler i «Bloggerne»: Øyunn Krogh, Tim Kristian Moen, Caroline Nitter, Amalie Olsen, Aurora Gude, Fetisha Williams og Hedvig Glestad. Foto: Marius Gulliksrud

Et kaotisk år

Nitter forteller at hun fikk diagnosen premenstruell dysfortisk forstyrrelse (PMDD), som i følge Norsk Helseinformatikk er en alvorlig form for premenstruelt syndrom (PMS).

– Av personlige grunner har det vært et helt grusomt år. Jeg trodde det var en kvartlivskrise, men det viser seg at jeg var syk.

– Jeg prøvde å ta meg sammen, men etter hvert merket jeg at noe var skikkelig galt. Jeg gikk til legen, og det var da jeg følte at livet mitt begynte igjen, forteller hun.

Influenseren forteller at hun unngikk å åpne døren, og låste seg inne i leiligheten sin.

– Det er litt som å ha skikkelig PMS, der du kjefter på kjæresten din og alle rundt deg, så får du mensen og vet at du ikke er en grusom person. Sånn føltes det å få en diagnose og vite at det var en grunn til hvorfor jeg hadde følt meg sånn, forteller hun.

Det var i fjerde episode av programmet influenseren åpnet opp om det tøffe året.

– Det er rart å se på sesongen i år, for det føles som å se seg selv gjennom en glassbolle. Jeg ser det i øynene mine at jeg virkelig hater livet, så det er ganske ubehagelig å bevitne.

– Det er jo det som er baksiden med å filme til TV, at man aldri vet hva som skjer i livet ditt i den perioden. Så det var uflaks at det traff meg akkurat under innspillingen, og at jeg ikke fant ut av hva det var før helt mot slutten av sesongen, forteller hun.

Les også: (+) Folk tror jeg er lat siden jeg er uføretrygdet. Hadde de bare visst

Hva er PMDD?

PMS er plager som er tilbakevendende i perioden før menstruasjonsblødningen, og som forsvinner i løpet av de første dagene av menstruasjonen. Vanlig er fysiske, psykiske og atferdsmessige symptomer som ømme bryster, oppblåsthet, hevelse i føttene, hodepine, humørsvingninger, irritasjon, spenninger eller angst.

PMDD er en alvorlig form for PMS og betegnes som premenstruell dysforisk forstyrrelse.

De vanligste psykiske symptomene er irritabilitet, humørsvingninger, nedsatt stemningsleie, angst, spenninger, aggressivitet, konsentrasjonsproblemer, rastløshet, søvnproblemer, følelse av å miste kontrollen. De hyppigste kroppslige symptomene er magesmerter, ømme bryster, følelse av oppblåsthet, eventuelt vektøkning og hevelse i føttene, hodepine, økt bukomfang, hudforandringer (akne), endret matlyst, tap av energi.

Kilde: NHI.no

Mistet faren sin

Tidligere har Nitter vært åpen om at hun mistet faren sin til kreft da hun kun var 19 år gammel.

– Jeg var en pappajente til de grader. Han var en dynamisk og stor personlighet. Da han ble borte fra livet mitt, var det som om en del av min identitet forsvant. Jeg følte at en del av livet mitt var over, har hun tidligere fortalt til Her og Nå.

Hun forteller at hun fremdeles føler på savnet etter faren, men at man også kan lære mye av sorgprosessen.

– Det er forskjell på sorg og depresjon. Sorg er mer som en prosess, og kan faktisk være både fint og naturlig. Det kan gi deg en ny takknemlighet i forhold til livet, og fungere som en motivasjon. Mens det jeg følte på før jeg fikk diagnosen i fjor var bare dritt, punktum.

– Når du mister faren din så blir du så klart lei deg, og det er helt grusomt, mens når du plutselig får et tungsinn ut av ingenting så ser du rundt deg og tenker «hvorfor føler jeg det sånn?».

Ovenfor Klikk.no forteller Nitter at hun har det bedre i dag.

– Jeg kan fortsatt kjenne på det, men etter å ha fått medisiner jeg har det mye bedre. Det var også veldig befriende å få en diagnose, forteller hun.

Les også: Mímir Kristjánsson: – På et tidspunkt ble det problematisk for meg som barn

<b>FARMEN KJENDIS:</b> Caroline Nitter er tilbake på TV-skjermen på nyåret, da hun deltar i «Farmen kjendis».
FARMEN KJENDIS: Caroline Nitter er tilbake på TV-skjermen på nyåret, da hun deltar i «Farmen kjendis». Foto: Svein Brimi

Deltar i «Farmen kjendis»

På nyåret får vi igjen se Nitter på TV-skjermen, nemlig i «Farmen kjendis».

– Det var jo en opplevelse i seg selv, og det var ikke sånn som jeg trodde det skulle være. Det var mye mer intriger enn jeg trodde det skulle være, forteller hun.

Det ble også en del overskrifter etter det ble kjent at Nitter skulle delta i programmet, som blant annet da TV 2 delte overskriften «Utelukker ikke «Farmen»-flørt: – Glad i pikk».

– Jeg er jo heterofil, så det er jo ingen løgn. Samtidig lagde jeg jo bare en lyd, og sa ikke selve ordet, så jeg syntes ikke de trengte å skrive selve ordet. Jeg kunne sagt hva som helst, som for eksempel en muffins eller matrett, sier Nitter.

Når det kommer til kjærligheten, forteller influenseren at hun har satt datinglivet på pause.

– Jeg dater ikke, for dater man egentlig i dagens samfunn? Eller ligger man bare? Det er ikke noe for meg, og jeg kunne heller tenkt meg en rar romanse, som i en film. Gjerne en håndverker eller servitør i Toscana for eksempel, ler hun.

Nitter forteller at hun for tiden har nok med seg selv, og at det har vært et slitsomt år.

– Det har vært litt slitsomt i det siste, så nå er jeg dritt lei. Jeg kjenner at jeg har gjort veldig mye og kommer til å pensjonere meg om et par år.

– Jeg skal fokusere mer på mitt indre liv, lese bøker og spise sunt. Jeg tror det er viktig og ha den balansen, for alle lader opp på forskjellige måter. Jeg har vært helt tom i lykkeboksen i det siste, så nå trenger jeg et helt år på å lade opp igjen, avslutter hun.

«Bloggerne» ser du på TV 2 Play og på TV 2 Livsstil mandag-onsdag klokken 22.30.

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2024.

Les også