Skuespiller Anders Hatlo

Anders Hatlo (76): – Slik holder jeg meg ung

Den populære skuespilleren Anders Hatlo tror det å arbeide sammen med yngre kolleger og å finne en fysisk aktivitet man liker, er nøkkelen til å holde seg ungdommelig.

<b>PAR I HJERTER</b>: Skuespilleren ble gift med May-Lis Hatlo i 1996. Da hadde de vært samboere siden 1975. Dette bildet ble tatt på premieren til «Lang dags ferd mot natt» på Oslo Nye Teater tidligere i år.
PAR I HJERTER: Skuespilleren ble gift med May-Lis Hatlo i 1996. Da hadde de vært samboere siden 1975. Dette bildet ble tatt på premieren til «Lang dags ferd mot natt» på Oslo Nye Teater tidligere i år. Foto: Marius Gulliksrud
Publisert

Anders Hatlo (76) debuterte som skuespiller allerede i 1971, og har siden den gang briljert både på scene og skjerm. I august fyller han 77 år, men er fremdeles i full vigør som skuespiller og TV-profil.

På spørsmål om hvordan han holder seg så ungdommelig, blir han først spøkefull.

– Du må jo bare stå på. Drikke mer og kose deg, sier Anders og ler litt før han fortsetter.

– Det er noe som heter gener og tilfeldigheter, men jeg har jo alltid drevet med sport, idrett og konkurrert.

Nå har golfsesongen nylig startet hjemme i Larvik.

– Ja, nå er det i gang. Jeg driver fremdeles aktivt med golf. Jeg tror det sunneste du kan gjøre for et langt og lykkelig liv, er å holde deg i form.

<b>LIVSNYTER</b>: Anders Hatlo elsker å ha mange jern i ilden, men skuespilleren setter også pris på rolige dager. Da er hengekøya et godt alternativ.
LIVSNYTER: Anders Hatlo elsker å ha mange jern i ilden, men skuespilleren setter også pris på rolige dager. Da er hengekøya et godt alternativ. Foto: Svein Brimi

Blant de eldste

Han tror også at skuespilleryrket har en finger med i spillet.

– Å stå på scenen er også en slags daglig trening. Du sitte ikke akkurat mye på rumpa!

– Tror du yngre kolleger er med på å holde deg ung?

– Ja, det er klart. Jeg husker da jeg begynte som skuespiller. Da var det så rart å se Leif Juster og Rolf Just Nilsen. De var som kameratene mine, selv om de var mye eldre enn meg.

Nå er Anders selv blant de eldste på teateret.

– Til tross for det, går det bare noen timer, så tenker du ikke mer på det. Det er andre parametere og fokuset ligger et helt annet sted.

Les også: (+) Da mannen min holdt tale for meg på 50-årsdagen, skjønte jeg at noe var veldig galt

<b>AKTIV MANN: </b>Her er Anders sammen med kollegene Ellen Horn og Hilde Lyrån da de spilte i «Flashdance» på Chateau Neuf i 2018.
AKTIV MANN: Her er Anders sammen med kollegene Ellen Horn og Hilde Lyrån da de spilte i «Flashdance» på Chateau Neuf i 2018. Foto: Svein Brimi

«Sistemann ut»

I våres har Anders vært aktuell i TVNorges «Sistemann ut», der 56 kjendiser konkurrerer i gøyale leker.

– Det har vært veldig morsomt og koselig. Det har gått som et olja lyn. Utrolig mange hyggelige mennesker og en strålende produksjon, forteller han når vi møter ham på premierefesten.

– Hvordan er konkurranseinstinktet ditt?

– Alle som kjenner meg ville synes at det var et dumt spørsmål, sier han og ler godt.

– Jeg er én av fem brødre, så konkurranseinstinktet er absolutt til stede. Noen av dem mener jeg er en dårlig taper.

<b>LEKEN 76-ÅRING:</b> Her er Anders i farta under en ballongkonkurranse i TVNorges «Sistemann ut». Han forteller at deltagelsen var en skjønn fryd.
LEKEN 76-ÅRING: Her er Anders i farta under en ballongkonkurranse i TVNorges «Sistemann ut». Han forteller at deltagelsen var en skjønn fryd. Foto: Greger Flak

Han innrømmer at det er en historie fra barndommen som til stadighet bringes på banen.

– Jeg var syv eller åtte år og hadde vunnet i tiøres-poker. Jeg hadde vunnet mye, så de som hadde tapt, ville fortsette. Jeg hadde sagt: «Nei, jeg skal til byen og kjøpe pølse».

Latteren triller.

– Jeg var en dårlig vinner også!

Les også: Martine Halvorsen fra «Sistemann ut»: – Kjærlighetssorg og forelskelse samtidig

Flytter inn på hytta

Anders og kona May-Lis (78) har hytte i Larvik. Når snøen smelter, er paret på plass i deres eget ferieparadis. Sommeren gir tid til litt avslapning før det braker løst for fullt til høsten.

<b>PERLE: </b>Anders og May-Lis trives svært godt på hytta i Larvik. Bildet ble tatt da Her og Nå var på besøk for å lage sommer-reportasje hos ekteparet.
PERLE: Anders og May-Lis trives svært godt på hytta i Larvik. Bildet ble tatt da Her og Nå var på besøk for å lage sommer-reportasje hos ekteparet. Foto: Svein Brimi

– Nå skal jeg være på hytta. Jeg har litt småjobbing innimellom, men det blir tid til å slappe av.

– Til høsten blir det ganske mye. Da skal jeg spille i «Østkantspillet» på Vålerenga, samt «Blåfjell» på Christiania Teater. Med «Blåfjell» blir det 47 forestillinger, forteller den spreke 76-åringen.


Denne saken ble første gang publisert 30/05 2024.

Les også