ville bli berømt – som seriemorder

Amanda la ofte ut selfier. Så delte hun bildet som sjokkerte alle

Amanda Taylor la en grufull plan – og gjennomførte den. Meningen var at flere uskyldige skulle dø for at hun skulle bli berømt.

<b>PÅ NETT:</b> Amanda var opptatt av sosiale medier og tok ofte selfies som hun postet. Ett av bildene skilte seg merkbart ut.
PÅ NETT: Amanda var opptatt av sosiale medier og tok ofte selfies som hun postet. Ett av bildene skilte seg merkbart ut. Foto: Crime Watch Daily/Focus News Agency
Sist oppdatert

Amanda Taylor var tilsynelatende som alle andre 24-åringer. Hun hadde stor interesse for sosiale medier og la hyppig ut selfies.

Men under overflaten skjulte det seg noe brutalt og farlig: Hun var fascinert av seriemordere.

Og det som startet som en slags hobby, gikk snart over til en besettelse. Hun begynte å fantasere om å bli seriemorder selv.

Hennes mann Rex Taylor var den som skulle hjelpe henne å oppfylle denne bisarre drømmen.

Så langt kom de aldri, ettersom Rex begikk selvmord og etterlot Amanda alene med to barn.

Selvmordet ble satt i forbindelse med en lengre tids avhengighet av opioider. Den som hadde forsynt ham med stoffene var hans egen far.

<b>MED EKTEMANNEN:</b> Her er Amanda Taylor og Rex på et bilde tatt rett før han begikk selvmord.
MED EKTEMANNEN: Her er Amanda Taylor og Rex på et bilde tatt rett før han begikk selvmord. Foto: Crime Watch Daily/Focus News Agency

Rex' død gjorde at Amanda ikke bare ble rammet av stor sorg, hun fikk også et sterkt hat mot sin egen svigerfar.

Tester evner og grenser

Ikke lenge etter mannens selvmord, møtte hun Sean Ball (32). Fra hennes side var det ikke snakk om kjærlighet, men det var det for Sean.

<b>NY «VENN»:</b> Etter at Rex tok sitt eget liv, møtte Amanda Sean Ball. Han ble raskt innviet i hennes grusomme planer. 
NY «VENN»: Etter at Rex tok sitt eget liv, møtte Amanda Sean Ball. Han ble raskt innviet i hennes grusomme planer.  Foto: Crime Watch Daily/Focus News Agency

For å imponere, skrøt han på seg en historie om at han hadde tilhørt den amerikanske marinens spesialstyrker og hadde drept mennesker i kamp.

Dette var ikke sant, men Sean var overbevist om at slike historier var akkurat det Amanda ønsket å høre, siden hun var var så opphengt i seriemordere, blod og drap.

Amanda bestemte seg for å teste Seans evner da hun skulle hevne seg på den hun anså som ansvarlig for mannens død, svigerfaren Charlie Taylor (59).

Hjemme i huset til Seans foreldre stjal de våpen. Amanda bevæpnet seg med kniv og bajonett, og for sikkerhets skyld hadde Sean en dekkspak med seg da paret dro til Charlies hus i Ironto, Virginia.

Klikk krim: Les flere true crime-saker her

<b>OFFER:</b> Charlie Taylor ble hugget til døde med 31 knivstikk av sin svigerdatter i sitt eget hjem.
OFFER: Charlie Taylor ble hugget til døde med 31 knivstikk av sin svigerdatter i sitt eget hjem. Foto: Crime Watch Daily/Focus News Agency

Tok selfie med offeret

Paret gikk inn, og i sofaen satt Charlie.

Amanda anklaget ham for Rex' død. Så tok hun frem kniven og stakk ham.

Charlie forsøkte å sette seg til motverge og ta kniven fra henne. Da slo Sean ham flere ganger i hodet med dekkspaken.

Deretter fortsatte Amanda å hugge med kniven – til sammen 31 ganger. Hun ville virkelig være sikker på at Charlie trakk sitt siste åndedrag mens hun så på.

Etterpå tok hun en selfie med Charlies døde kropp. Bildet la hun ut på sine kontoer i sosiale medier, som en «Selfie Killer».

Les også: I det gamle huset skjedde en grufull handling. Etter den dagen gikk et monster løs

Søkte syk form for berømmelse

Som om ikke det var nok, sendte hun bildet til en kriminalforfatter og true crime-blogger som kaller seg «Natasha», med ønske om at hun skulle legge bildet ut på sin blogg. Hun skrev at hun hadde til hensikt å drepe flere mennesker.

Natasha kviet seg og ringte i stedet politiet, som ble møtt av et blodstenkt rom da de ankom Charlie Taylors hus.

<b>ÅSTEDET:</b> Charlie Taylor ble knivstukket og drept i sitt eget hjem.
ÅSTEDET: Charlie Taylor ble knivstukket og drept i sitt eget hjem. Foto: Crime Watch Daily/Focus News Agency

Imens kjørte Amanda og Sean motorveien fra Virginia mot North Carolina.

Underveis tok Amanda et bilde av en revolver som lå fanget hennes. Bildet lastet hun opp på Instagram sammen med et selvmordsbrev, der hun skrev at hun skulle møte sin mann i helvete og få fred.

Det var også best for hennes barn, mente hun.

Les også: Kjærestens avsløring fikk ham til å begå en grusom handling. Han kunne sluppet unna – hadde det ikke vært for én vesentlig detalj

Sean får kalde føtter

Drapsetterforskeren Robert New var den som ledet jakten, og han visste at det hastet med å finne paret før de myrdet flere uskyldige.

Via overvåkingskameraer kunne politiet se hvilke steder paret hadde vært.

Amanda og Sean hadde skaffet ammunisjon og overnattet på et shabby hotell i Tennessee.

Sean hadde begynt å få kalde føtter når det kom til om de virkelig skulle fullføre drapsturnéen, men Amanda var ikke interessert i å høre på hans innvendinger.

Uskyldige college-jenter

På en rasteplass langs motorveien så hun to unge jenter som skulle bli deres neste offer. Og det var Sean som skulle skyte dem, etter at Amanda lokket dem til parets bil.

Amanda mente at de trengte pengene deres, men da studentene kom til bilen, vegret Sean seg for å skyte.

Det gjorde Amanda rasende. Hun satte seg i bilen og kjørte av gårde. Sean sov da Amanda stoppet bilen og gikk rundt til passasjersiden for å skyte ham.

Da en jogger dukket opp, avfyrte hun våpenet mot denne i stedet.

Da våknet Sean.

– Før du dør, vil jeg at du skal vite at jeg utnyttet deg. Jeg trengte våpnene og bilen din, sa Amanda – og skjøt ham i ansiktet. Så dro hun Seans kropp ut av bilen og kjørte videre.

Les også: Da Birna (20) ikke kom hjem, varslet foreldrene politiet. Forsvinningen rystet Island

<b>VÅPEN I FANGET:</b> Amanda postet et bilde av revolveren sin på sosiale medier mens hun var på rømmen etter å ha drept Charlie Taylor.
VÅPEN I FANGET: Amanda postet et bilde av revolveren sin på sosiale medier mens hun var på rømmen etter å ha drept Charlie Taylor. Foto: Crime Watch Daily/Focus News Agency

Politiet nærmer seg

Imens holdt hun kontakten med krimbloggeren Natasha. Amanda ville at hun skulle videreformidle informasjon til politiet.

Natasha forsøkte å få henne til å ikke myrde flere uskyldige, men Amada ville ikke høre.

Med Natashas hjelp hadde politiet lykkes med å spore bilen, og før Amanda rakk å drepe flere, fikk de arrestert henne.

Under avhør opptrådte Amanda nonsjalant, tilsto drapene umiddelbart og ville ha dødsstraff.

Litt senere ombestemte hun seg og erklærte seg uskyldig, ettersom det ville innebære en rettssak og mer oppmerksomhet.

Les også (+): Lille Knut reiste fra Norge med to tomme hender. Dette er historien om «laus­ungen» som ble legendarisk

Sean overlevde

Juryen trengte bare en halvtime for å bli enige om at hun var skyldig, og Amanda ble dømt til livstid i fengsel den 10. november 2015.

Sean Ball overlevde mot alle odds. Kulen gikk gjennom kjeven og han besvimte av smerten.

Han sa seg skyldig og ble dømt til en fengselsstraff på 60 år. Han må sone 41 år før han får mulighet til å søke om prøveløslatelse.

Både Amanda og Sean har blitt intervjuet av det amerikanske TV-showet «Crime Watch Daily» fra fengselet. Mens Sean er full av anger over det de gjorde, er Amanda det motsatte. Hun angrer ingenting.

– Det var en følelse av frihet og veldig annerledes enn det jeg hadde trodd. Det er ikke slik som man ser i filmene, har hun sagt.

At hun la ut en selfie på sosiale medier, forklarer hun slik:

– Jeg var veldig oppglødd og ville vise det for alle!

At hun skjøt Sean Ball forklarte hun med at hun var skuffet over at han brukte narkotika og løy om det.

Hun bekreftet også at hun hadde kontakt med Den islamske staten (IS) da hun planla flere drap. Men noen tanker om å sprenge seg selv i luften for å skade andre, hadde hun aldri, skal man tro hennes forklaring.

Denne saken ble første gang publisert 27/06 2024, og sist oppdatert 09/07 2024.

Les også