Kuttet kontakt

Mine to barn har kuttet kontakten med meg og jeg forstår ikke hvorfor

Etter at min mann døde, har mine to voksne barn sviktet meg totalt. Jeg vet ikke hvorfor de ble sinte på meg og kuttet kontakten. Hva gjør jeg?

Pluss ikon
KUTTET KONTAKT: Barna har kuttet kontakt, og hun forstår ikke hvorfor.
KUTTET KONTAKT: Barna har kuttet kontakt, og hun forstår ikke hvorfor. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Publisert

Spørsmål

Jeg er en 87 år gammel dame. Jeg mistet sin mann på 64 år for tre år siden etter et langt, fantastisk ekteskap.

Det var tungt å være alene, spesielt siden mine to barn sviktet meg totalt. De bekymret seg ikke for meg tiden etter døden hans.

Jeg fortalte dem på et tidspunkt at jeg gjerne ville finne en annen og mindre bolig, men de mente jeg burde bli værende, da det ville bli alt for dyrt å flytte.

Jeg ønsket å ta dette valget selv. Det gikk noen måneder og jeg fikk flere eiendomsmeglere til å vurdere boligen min, som jeg endte opp med å selge.

Kort tid etter, fant jeg en leilighet som kostet mye mindre enn det jeg hadde solgt min gamle for. Jeg ringte sønnen min og fortalte det. Han svarte at jeg ikke bare kunne selge leiligheten min.

Han la på og jeg har ikke hørt fra ham siden. Så ringte datteren min. Hun var veldig sint og sa at jeg ikke var til å stole på.

Det skal sies at begge barna mine har høy utdannelse og gode jobber og lønn. De har aldri hatt et godt forhold til hverandre, men nå har de slått seg sammen mot meg.

Barnebarnet mitt fortalte meg at sønnen min forventet arv etter faren sin, men jeg sitter i uskiftet bo, og derfor er arven min foreløpig.

Det plager meg veldig at jeg ikke vet hvorfor barna mine har tatt avstand til meg.

Heldigvis har jeg gode søsken som støtter meg, men de skjønner heller ikke hva som har skjedd, for barna mine har også kuttet kontakten med dem.

Flere ganger har jeg prøvd å invitere dem til å komme og se mitt nye hjem, men de svarer ikke. Har du noen råd om hva jeg bør gjøre?

Les også (+): Da mannen min holdt tale for meg på 50-årsdagen, skjønte jeg at noe var veldig galt

Svar

Nå kjenner jeg bare din versjon av historien om hva som gikk galt mellom barna dine og deg.

Ut fra det, kan det godt tyde på at dine to voksne barn er mer opptatt av å sikre seg sin del av arven som kanskje en dag tilfaller dem, enn å ta vare på deg. Utdannet eller ikke, det er en utrolig primitiv måte å oppføre seg på.

Pengene dine er, slik du skriver det, dine. Det du bruker dem til, det kan de ikke forstyrre, med mindre du hadde vært uegnet til å ta vare på dem - men slik virker det ikke.

Det er sunt at du bytter ut boligen, som er blitt for stor og kanskje også bærer på for mange minner. At du orker og klarer det, det er godt gjort med tanke på din alder.

Nå kan det imidlertid også være andre grunner til at barna dine har kuttet kontakten med deg. Kanskje handler det ikke om arv i det hele tatt, men om noe helt annet?

Derfor vil mitt råd til deg være å sende dem et lignende brev der du skriver at du savner dem og derfor vil vite hvorfor de har kuttet kontakten med deg. Ikke gå inn på hva du mener har gått galt her.

Skriv at du ønsker å møte dem og snakke om hva som har gått galt. Hvis dere møtes, må du huske å lytte til dem, og se om de sier noe rimelig.

Hvis det er det, så kan det nok løses med en unnskyldning eller forklaring, og så kan du gå videre.

Hvis det derimot er at de bare er ute etter pengene dine, vel, så kan jeg si at du dessverre har det bedre uten selskapet deres.

Hilsen samlivsekspert Vibeke Dorph

Denne saken ble første gang publiset på alt.dk

VIBEKE DORPH: Samlivsekspert og forfatter. Fast brevkasseredaktør i det danske ukebladet Hjemmet.
VIBEKE DORPH: Samlivsekspert og forfatter. Fast brevkasseredaktør i det danske ukebladet Hjemmet. Foto: Alt.dk

Denne saken ble første gang publisert 18/08 2024.

Les også