Bonusmor, bonusbarn og ferie

Frustrert bonusmor: – Jeg kan ikke reise på flere ferier med barna til mannen min

Hva gjør du når mannen din heller vil være på telefonen enn å ta vare på barna sine? spør en frustrert leser. Les svaret til samlivsekspert Vibeke Dorph her.

Pluss ikon
BONUSMOR: Mannen min klarer ikke å legge sine egne behov til siden. Nå er jeg lei av at jeg alltid må ha styr på alt, skriver bonusmoren.
BONUSMOR: Mannen min klarer ikke å legge sine egne behov til siden. Nå er jeg lei av at jeg alltid må ha styr på alt, skriver bonusmoren. Foto: Illustrasjon: Getty Images
Publisert

Spørsmål

Jeg er gift med en mann som har to barn på fire og fem år fra et tidligere forhold. De bor her hos oss annenhver helg sammen med vår felles sønn på to.

Mannen min har aldri klart å legge sine egne behov til side for barna sine. Han vil heller bruke tid på mobilen enn på dem. Det betyr at jeg alltid har styr på alt når barna er her, og det blir for mye.

Jeg har prøvd å snakke med ham om det, men svaret er at han er den han er. Feriene våre skaper problemer hvert år fordi det aldri ender opp med å bli en ferie for meg.

Mannen min er selv skilsmissebarn, og har opplevd hvordan det var å bli avvist, og han krever derfor at barna hans skal være med på alle våre ferier i utlandet.

Det er jeg ikke interessert i, for det er som å være på jobb fra tidlig morgen til sent på kveld, for jeg har som sagt ansvar for alt med barna og savner også å ha tid til min egen sønn.

Jeg har derfor nå foreslått at min manns barn fremover kan bli med oss på våre utenlandsreiser annethvert år. De andre årene kan mannen min, sønnen vår og jeg reise til utlandet alene.

Mannen min er ikke enig i det i det hele tatt, men hvis jeg foreslår at han kan reise bort med barna selv og la meg og sønnen vår være hjemme, blir han fornærmet og sier at jeg ikke godtar barna hans.

Men jeg kan bare ikke bruke ferien og pengene mine på å stresse, skjelle ut og ta hensyn til barna hans konstant. Hva tror du?

Les også (+): – Min kone er blitt kald og avvisende

VIBEKE DORPH: Forfatter og samlivsekspert. Vibeke svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre problemer.
VIBEKE DORPH: Forfatter og samlivsekspert. Vibeke svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre problemer. Foto: Alt.dk

Svar

Jeg tror ikke det er en løsning for deg å reise på ferie uten mannens barn. Det vil, som mannen din selv har erfart, skape splid i familien din, og uansett hvordan du vrir på det, vil mannens barn føle seg utenfor hvis du lager et slags familie A og B-lag.

Når det er sagt så skjønner jeg ikke hvorfor barna til mannen din må betale prisen for at faren deres ikke gidder å ta sin del av ansvaret for dem.

For det er greit at han edelt insisterer på at de skal på ferie, men hvorfor overlater han ansvaret for å passe dem til deg?

Jeg tenker derfor at du først og fremst må gjøre det klart for ham at det er hans manglende engasjement for barna, og verken du eller barna, som er problemet her.

For å få han til å forstå ville jeg laget en klønete og fornuftig liste over alle tingene som du er alene om, og som han kan og må være med på fra nå av.

Det handler om lite praktiske ting som å synge godnatt og smører seg med solkrem, men også at han noen ganger gjør noe alene med sine to barn, slik at du kan ha en pause.

Prøv å snakke fornuftig om ting og søk løsninger i stedet for mer strid.

Hvis mannen din ikke vil hjelpe til med å løse problemet, så har du ikke noe annet valg enn å la ham reise alene til utlandet med sine to barn, mens du lader batteriene og slapper av hjemme.

Barna hans vil bli veldig glade for det, og mannen din må lære på den harde måten å ta det ansvaret for barna sine som du har tatt på deg altfor lenge.

Hilsen samlivsekspert Vibeke Dorph

Denne saken ble første gang publiset på alt.dk

Denne saken ble første gang publisert 31/05 2024.

Les også