Grådig

Familien min mener at kjæresten min er grådig

Da jeg hadde med min nye kjæreste på middag på hytta til familien min, var hele familien min enige om at han var altfor grådig ved middagsbordet. Hva skal jeg gjøre? Se samlivsekspertens svar.

Pluss ikon
VIBEKE DORPH: Forfatter og samlivsekspert. Vibeke svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre probleme
VIBEKE DORPH: Forfatter og samlivsekspert. Vibeke svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre probleme Foto: alt.dk
Sist oppdatert

Spørsmål

Jeg har møtt en kjæreste som jeg har blitt veldig glad i. Vi ble invitert til en lunsj på hytta til familien min, hvor alle fikk møte ham for første gang. Det ble laget mye mat og alle spiste mye.

Kjæresten min var fornøyd med maten, så han koste seg også. Søsteren min ble veldig bevisst på hvor mye han spiste og telte at han hadde spist totalt 12 kjøttstykker.

Det samme skjedde igjen til frokosten dagen etter, hvor han hadde både saft, grøt, franskbrød og skyr.

I vår familie verdsetter vi ydmykhet og har aldri gått sultne fra bordet, og jeg hadde også lagt merke til litt av hans store matinntak.

Noen dager senere ringte søsteren min meg og fortalte at hun, kjæresten, min mor og far og min bestefar var enige om at dette var for mye. De trodde at kjæresten min nærmest hamstret maten.

Familien min er alt for meg, og jeg er utrolig glad i kjæresten min, og jeg har det veldig bra med ham. Men etter min søsters samtale, ble jeg trist og lei meg.

For hvordan kan jeg si til kjæresten min at han ikke skal spise så mye når vi er sammen med familien min, uten at han får inntrykk av at jeg eller familien min er ute etter ham?

Svar

Det er alltid vanskelig å introdusere nye venner i familien. Du vil virkelig at det skal gå bra og at familien skal ønske kjæresten velkommen, og omvendt.

Det krever vennlighet og overskudd fra alle parter. Jeg synes det er vanskelig å oppdage den vennligheten i familien din.

For hvordan er det for søsteren din å sitte og kaste bort en ellers hyggelig lunsj, på å telle hvor mye kjøtt kjæresten din spiser?

Hvorfor må hun alliere seg med resten av familien for å konfrontere deg? Det overrasker meg virkelig at hun gidder å bruke tid på det.

Selv har jeg gleden av en svigersønn som også har stor appetitt, for det har gjerne unge menn.

Jeg kunne aldri klaget på at han spiser for mye, tvert imot, jeg har valgt å ta det som et kompliment til kokkekunnskapene mine, og ellers lager jeg bare litt ekstra mat når han dukker opp ved middagstid, noe han heldigvis liker og gjør ofte.

Derfor er mitt råd til deg at du i stedet for å konfrontere den sultne kjæresten din, snakker med søsteren din og resten av familien om hvordan du har lyst å ønske nye familiemedlemmer velkommen inn i familien.

Fordi oppførselen deres er, i mine øyne, smålig og absolutt ikke i orden.

Hilsen samlivsekspert Vibeke Dorph

Denne saken ble første gang publiset på alt.dk

Denne saken ble første gang publisert 24/07 2024, og sist oppdatert 24/07 2024.

Les også