Førsteinntrykk: Sun Living S 75SL

Mye bobil for pengene

Sun Living utvider utvalget med modeller på Ford Transit. Prisen på den største modellen i S-serien virker svært forlokkende.

<b>NY:</b> Med Sun Living S 75SL på Ford Transit kan du få 165 hestekrefter i kombinasjon med åttetrinns automat. Da er ikke krefter noe savn. Det koster fra 1 135 000 kroner i Norge og har en egenvekt rundt 3100 kilo. 
NY: Med Sun Living S 75SL på Ford Transit kan du få 165 hestekrefter i kombinasjon med åttetrinns automat. Da er ikke krefter noe savn. Det koster fra 1 135 000 kroner i Norge og har en egenvekt rundt 3100 kilo.  Foto: Martin Jansen
Sist oppdatert

Sun Living er blitt produsert av slovenske Adria i over 15 år og spiller rollen som et rimeligere merke enn Adria. Modellutvalget består av A-serien, som er alkovebil, og de delintegrerte seriene S og C, der sistnevnte er et smalere alternativ.

<b>OVERSIKTLIG:</b> Funksjonelt og oversiktlig fører­miljø med en fin miks av knapper og berørings­skjerm. Fords multi­media­system er enkelt å betjene. 
OVERSIKTLIG: Funksjonelt og oversiktlig fører­miljø med en fin miks av knapper og berørings­skjerm. Fords multi­media­system er enkelt å betjene.  Foto: Martin Jansen

Den er 20 centimeter smalere enn den større S-serien. I tillegg kommer V-serien som er Sun Livings bybobiler. Vi skal fokusere S-serien, som i likhet med alkovemodellen nå kan fås på Ford Transit, i tillegg til Fiat Ducato.

Sterk motor

S-serien på Transit er tigjengelig med toliters diesel med 130- eller 165 hestekrefter, og sekstrinns manuelt gir eller åttetrinns automat. Den fås i to chassisversjoner, 3,5 tonn eller 4,1 tonn.

Muligheten til å velge Ford Transit, innebærer at man får med mye av det nyeste utstyret innen multimedia og assistentsystemer. En 12-tommers berøringsskjerm med Fords SYNC4 infotainment­system er standard sammen med trådløs Apple CarPlay og flere moderne førerassistanse- og sikkerhetssystemer.

Med heavy-chassis er adaptiv cruisekontroll og blindsonevarsler standard, men ikke på light-chassis.

<b>NØKTERNT:</b> Moderne, men nøktern stil. Masse sitteplasser og stort kompressorkjøleskap på 157 liter. Elektrisk gulvvarme. 
NØKTERNT: Moderne, men nøktern stil. Masse sitteplasser og stort kompressorkjøleskap på 157 liter. Elektrisk gulvvarme.  Foto: Martin Jansen
<b>MEST POPULÆR I NORGE:</b> S 75SL har langsgående enkeltsenger bak. Den fås også med senkeseng og muligheten til å gjøre om salongen til soveplass. 
MEST POPULÆR I NORGE: S 75SL har langsgående enkeltsenger bak. Den fås også med senkeseng og muligheten til å gjøre om salongen til soveplass.  Foto: Martin Jansen

Mye bobil for pengene

Sun Livings bobilserier har fått et facelift utvendig med det produsenten mener er et renere og mer elegant utseende. Det kompletteres med totonede aluminiumsfelger og andre forbedringer som innrammede Dometic S4-vinduer, bunnbeskyttelse i polyester, nye låser på garasjedørene og nye skiltlys og inngangslys i LED.

<b>DUSJKABINETT:</b> Ved å svinge veggen over toalettet, frigjøres et dusjkabinett.
DUSJKABINETT: Ved å svinge veggen over toalettet, frigjøres et dusjkabinett. Foto: Martin Jansen
<b>DET SVINGER:</b> Toalett, og vask på svingbar vegg.
DET SVINGER: Toalett, og vask på svingbar vegg. Foto: Martin Jansen

Interiøret har også fått et løft med moderne kontraster mellom mørke og lyse toner. Det er en stilig minimalisme, men praktisk. S-utgaven som selger mest i Norge er S75 SL med langsgående enkeltsenger bak.

Med en lenge 742 centimeter er dette den største modellen i serien. Den koster fra 1 135 000 kroner i Norge. Det virker unektelig som veldig mye bobil for pengene. For bilen har godkjente sitteplasser for fem, ISOFIX-fester, opptil fem soveplasser, 157 liters kjøleskap, fleksibelt bad med svingvegg, en innvendig høyde på opptil 210 centimeter og mulighet for rundt 500 kilo nyttelast med light-chassis.

På caravanmessa: 742 centimeter lange Sun Living S 75SL på Caravan Xpo på Hellerudsletta.
På caravanmessa: 742 centimeter lange Sun Living S 75SL på Caravan Xpo på Hellerudsletta. Foto: Martin Jansen

Sun Living S75 SL og andre modeller fra Sun Living og moderselskapet Adria kan du se på Caravan Xpo på Hellerudsletta som går av stabelen fra 19. til 22. september.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 48 2024


Denne saken ble første gang publisert 19/09 2024, og sist oppdatert 19/09 2024.

Les også