Så enkelt piffer du opp ferdigmaten
Vi har plukket ut noen klassikere fra butikkhyllene og piffet dem opp med mer smak, mer innhold og ikke minst, mer farge. Kanskje du får en ny hverdagsfavoritt?


Tomatsuppe – 4 porsjoner

1 tomatsuppe fra pose, uten makaroni
1 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 boks hele tomater
3 stilker basilikum
4 ss rømme
KRUTONGER: 4 skiver landbrød
2 ss olivenolje
4 ss hakkede urter
1 fedd hvitløk
Skrell hvitløk og knus lett med baksiden på en sleiv. Ha olje i en gryte og ha i hvitløk. La surre et par minutter.
Skru opp til middels til høy varme og hell i tomater. Knus dem litt med en sleiv. Ha i basilikum. La surre i 6–8 minutter.
Bland inn tomatsuppeposen og vann etter anvisning. Kok opp og tilsett eventuelt 1 dl vann ekstra.
Lag krutonger. Krutonger i stekepanne: Del brødet i terninger, ha i bolle med olje, urter og salt.
Bland godt og stek i pannen til gylne.Krutonger i ovn: Forvarm ovn til 180°. Del brødet i terninger, ha i bolle med olje, urter og salt.
Bland godt og bak i ovn til gylne. Rør gjerne en gang under baking.Server suppen med en rømmeklatt og krutonger.
Les også: Du kaster vel ikke egg og melk som har gått ut på dato?

Lapskaus – 4 porsjoner
1 boks lapskaus
2 gulrøtter

½ brokkoli
½ purre
100 g erter
½ ts salt
2 dl vann
100 g sjampinjonger
1 ss olje eller smør
4 ss hakket persille
flatbrød
Skrell, rens og del grønnsakene i lapskausbiter. Ha gulrøtter, brokkoli og purre i en kjele med salt og vann og kok opp.
Bruk lokk. La det koke til akkurat mørt, et par minutter.Hell i erter og la koke med 1 minutt. I mellomtiden, stek sopp.
Ta ut 1 dl av kokevannet og sett til side. Hell lapskaus i kjelen med grønnsaker og kraft og varm opp. Tilsett sopp.
Smak til med salt og pepper. Bruk resten av kokevannet hvis du liker en tynnere lapskaus. Server med et dryss av persille og flatbrød.
Les også (+): Tro det eller ei: Derfor ble mange provosert av bøkene til Anne Cath Vestly

Pasta med røkelaks – 4 porsjoner

1 fiskesuppe fra pose
1 dl fløte
5 dl melk
1 pk. sukkererter
100 g erter
1 potte dill
130 g røkelaks
½ sitron
400 g pasta
Bland fløte og melk og bruk det som væskemengde etter anvisning på pakken. Den blir som en tykk saus.
Smak til med sitron. Kok pasta, ha i erter det siste minuttet, snitt sukkererter og hakk dill. Sil av pasta og erter og ha tilbake i kjelen.
Øs over så mye saus du ønsker. Noen liker mindre, andre liker mer. Vend inn dill, snittede sukker-erter og grove biter av røkelaks. Server med en gang.
Les også: Slik lager du verdens beste knekkebrød

Blomkålsuppe – 4 porsjoner

1 blomkålsuppe fra pose
1 purre
1 liten blomkål
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
5 dl vann
4 remser bacon
4 ss timianblader
Hakk purre og hvitløk og del blomkål i små buketter. Stek i olje i en kjele på middels varme i 5–8 minutter.
Tilsett 5 dl vann og la det koke et par minutter, til mørt. Kjør med stavmikser.
Ha i suppeposen og lag suppen etter anvisning på pakken, hold igjen litt av væsken og juster etter hvert til ønsket konsistens.
Stek bacon, brekk opp og server suppen med bacon og et dryss av timian.
Les også (+): Da Tupperware startet produksjonen av plastboller, var det knapt noen som ville ha dem.

Kyllinggryte i form – 4 porsjoner

1 kyllinggryte fra pose
600 g kyllingbryst
1 paprika
½ løk
1 ss vegetabilsk olje
2 ts grønn karri
1 boks kokosmelk
5 dl vann
½ potte koriander
1 lime
ris
Del kyllingbryst i 3, paprika i strimler og løk i tynne båter. Kok ris etter anvisning på pakken.
Ha olje i pannen og stek kylling et par minutter på middels varme, ha i paprika og løk og stek 1 minutt til.
Tilsett karri, la det surre i ½ minutt ekstra. Tilsett kyllinggryte og vann. Bland godt, hell over kokosmelk, press ½ lime og rør rundt.
Bruk en slikkepott og ha det over i en stor ildfast form. Bak i ovn ved 200° i 15 minutter.Server med et dryss av koriander, noen limebåter og kokt ris.
Les også (+): Hyller husmødrene: Slik var de med på å bygge samfunnet

Lasagne – 4 porsjoner
1 pk. lasagne-kit

1 gulrot
1 stangselleri
½ løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
½ pk. kjøttdeig eller 1 pk. rå pølse, f. eks salsiccia
½ squash
Forvarm ovn etter anvisning på pakken. Skrell, rens og hakk gulrot, stangselleri, løk og hvitløk i små biter.
La surre på middels varme i 8–10 minutter.
Ha i kjøttdeig/ klem ut pølseinnmat.Bruk ostehøvel og skjær skiver av squash. Legg til side. Stek videre og følg anvisning på pakken. Pass på å legge squashskiver lagvis sammen med lasagneplatene. Server lasagne med en salat.