Fem beste nye vinene
Fem helt nye viner som er virkelig gode kjøp
Polet lanserer i mars totalt 75 produkter i polets sortimenter basis, test og parti, dvs at produktene er tilgjengelige i hyllene på de fleste polutsalg.
Produktene kommer i salg fredag 5. mars.
Bedre på hvitt enn på rødt
Det var en håndfull veldig gode rødviner i dette slippet, men de er ganske dyre, med priser i området 300-500 kroner.
Vi var ute etter de vinene som byr på best mulig kvalitet for pengene, og der var det faktisk flest hvitviner, og det er kanskje ikke så dumt nå når våren er like om hjørnet.
Vinene ble smakt og så sortert på poeng etter 100-poengsskalaen. Der flere viner fikk samme poengsum, ble vinene sortert etter pris, med den rimeligste først. Da endte vi til slutt opp med tre hvitviner, én rødvin og én oransjevin (en hvitvin som er laget som en rødvin).
Anmeldelser av vinene finner du nedenfor. Vi har også tatt med noen ord om hvor lenge vinene kan lagres, og hvilken mat som passer til.
Les også: Slik lager du Moscow Mule
Kühling-Gillot Nierstein Trocken 2019
Flott tysk Riesling fra meget god årgang.
89 poeng
Varenummer: 1342101
Prosent alkohol: 12,5
Råstoff: 100% Riesling
Produsent: Kühling-Gillot
Pris: 227,99
Fra Tyskland/Rheinhessen. Ganske rik strågul. Deilig duft av sitron, gule epler og fersken. Også hint av blomster, krydder og mineraler. Intens og moden frukt på smak med frisk syre som balanserer det hele. Lang ettersmak med et snev av mineraler i avslutningen. Flott vin. Drikk 2021-2028.
Denne vinen passer til sushi og annen asiatisk-inspirert sjømat. Også god til kylling, ribbe og svineknoke.
Les også: Topp fem rødvin under 200 kroner
Fernand Engel Terres Rouge Pinot Gris 2019
Fin og fyldig hvitvin fra Alsace til ganske rike retter av fisk og kylling.
88 poeng
Varenummer: 12646701
Prosent alkohol: 13,0
Råstoff: 100% Pinot Gris
Produsent: Fernand Engel
Pris: 209,90
Fra Frankrike/Alsace. Strågul med svakt grønnskjær. Krydret og kompleks duft av sitron, gule epler og fersken, med hint av nøtter og mineraler. Ganske rik munnfølelse med moden frukt, moderat syre og en lang ettersmak. Drikk 2021-2026.
Passer til kraftige fiskeretter, som f.eks. kveite med smørsaus. Også god til rike kyllingretter, som frikassé eller med kremet sopp.
Les også: Oppskrift på fantastisk god soppsaus
Ch. Pontet Bayard 2018
Skikkelig stram og god kjøttvin fra Bordeaux.
87 poeng
Varenummer: 12800601
Prosent alkohol: 14,0
Råstoff: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
Produsent: Ch. Pontet Bayard
Pris: 175,30
Fra Frankrike/Bordeaux. Dyp og varm rød på farge. Fin og kompleks duft av mørke bær med hint av lakris, urter, krydder, lær og treverk. Moden frukt på smak med passe balanserende syre og en lang ettersmak med tydelige, men fine garvestoffer. Drikk 2021-2026.
Vinen passer til rødt kjøtt, både okse, lam og vilt.
Les også: Triksene som gir perfekt hjemmelaget pizza
Quinta do Boicao Bucelas Reserva 2018
Ganske rik og lett krydret hvitvin fra Portugal.
86 poeng
Varenummer: 12594601
Prosent alkohol: 13,5
Råstoff: 100% Arinto
Produsent: Enoport
Pris: 165,90
Fra Portugal/Lisboa. Strågul med svakt grønnskjær. Lett krydret duft med fersken, mango, sitron og lime, samt hint av nøtter, treverk og mineraler. Ganske rik og fyldig munnfølelse med moden frukt balansert av passe frisk syre. Bra lengde med hint av krydder og treverk i avslutningen. Drikk 2021-2025.
En god allroundvin til det meste av sjømat.
Les også: Slik lager du perfekt Aperol Spritz
Biokult Weisse Blumen 2019
Hvis du lurer på hva naturvin eller oransjevin er for noe, må du prøve denne. Den er nemlig begge deler.
86 poeng
Varenummer: 12506401
Prosent alkohol: 11,5
Råstoff: 65% Grüner Veltliner, 25% Welschriesling, 10% Muscat.
Produsent: Biokult
Pris: 179,90
Fra Østerrike. Tåkete oransjerosa på farge. Frisk og aromatisk duft av aprikos, appelsin og sitron med hint av honning, blomster, urter og krydder. Frisk, fruktig og saftig i munnen med en lang ettersmak og en ørliten snerp i avslutningen. Drikk 2021-2023.
Passer til stekt eller grillet fisk eller kylling med sødmefullt og aromatisk tilbehør, f.eks. ratatouille, caponata eller chutney.
Denne saken ble første gang publisert 05/03 2021.