STOR TEST
Test av hodelykter: Delt førsteplass mellom testvinnerne
Vi har testet åtte ulike hodelykter, som alle scorer relativt høyt. De to beste har en prisforskjell på hele 4500 kroner, men deler seieren i testen.
En god hodelykt bør ha sin faste plass i sekken. Skulle noe uforutsett skje og mørket innhenter deg i terrenget, blir problemene mye mindre hvis du har tilgang på lys.
Bred eller smal lysstråle
Det er lett å se seg blind på antall lumen som oppgis. Dette forteller hvor mye lys lykta gir, men ikke hvor langt den lyser.
En lykt med bred lysstråle er ofte svært behagelig i bruk, men den lyser ikke like langt som ei lykt der lyset konsentreres i en smalere lysstråle. Mange lykter har derfor én bred og én fokusert lysstråle.
Når du går i terrenget er vår erfaring at et jevnt og vidt lysfelt som gradvis blir svakere mot kanten er det mest behagelige.
Hvis lysintensiteten i senter er mye høyere enn rundt, oppleves dette å blende. Området utenfor senter blir da vanskeligere å oppfatte og det blir mer slitsomt å se terrenget.
I jaktsammenheng er det et stort pluss med rødt LED-lys. Dette gjør at du kan få oversikt i nærområdet uten å ødelegge nattsynet.
Likeledes at det er mulig å slå på lykta på laveste lysstyrke først, at det er enkelt å styre lykta og ikke minst at den kan brukes med hansker på.
Lysstyrke og driftstid
ANSI FL1 «Flashlight Basic Performance»-standarden er verdens ledende lommelyktstandard og gjør at ulike lykter kan sammenlignes objektivt.
Strålerekkevidde: Avstand i meter mellom lommelykten og punktet der lysstrålen er minst 0,25 lux. Lyseffekt: Total lysenergi lykta avgir, måles i lumen.
Driftstid: Tid fra den første lyseffektverdien (30 sek. etter at lyset er slått på med nye batterier) til lyseffekten en nede på 10 % av første lyseffektverdi.
Batterilevetid
Oppgitt maks lysstyrke på noen modeller kan kun brukes en meget kort periode (BOOST), mens andre modeller oppgir en maks lysstyrke som kan brukes over tid.
Vanntetthet og at lykta tåler slag og fall er vektlagt.
Batterilevetid er ikke testet fordi lyktene kommer med ulike oppsett og en del av dem automatisk regulerer lysstyrken underveis.
Vi har derfor lagt produsentenes tall til grunn her. At lyktene er fleksible på strømforsyning og lading er et stort pluss.
Les også: (+) De beste tipsene til jakt etter det første snøfallet
Stell og varighet med oppladbare Li-Ion batterier
Batteriet holder seg best ved lagring på et tørt sted med temperatur mellom – 20 til + 25 °C. Kapasiteten vil normalt svekkes med ca 10 % per år.
Du kan forvente at batteriet tåler ca 500 ladesykluser og at det etter dette fortsatt vil ha en kapasitet på 70 %.
Li-Ion tåler klattlading godt og det bør lades opp etter bruk og dersom det ikke har vært brukt på ca to uker.
Skal ikke lykta brukes på mer enn seks måneder, må batteriet være ladet minst 50 % og kobles fra lykt og lader. Lading bør skje ved temperatur mellom 0 °C og 40 °C.
Ikke la et oppladet batteri stå i en lader som ikke er tilkoblet strømkilde. Laderen vil i så fall tømme batteriet for strøm.
Hodelyktene har fått poeng på en skala der 1 er det dårligste og 10 er det beste. Her er testresultatene i stigende rekkefølge:
Fenix HP25R V2
Pris: 1799 kroner
Oppgitt maks lysstyrke: 1600 lumen
Batteri: Li-Ion på 5000 mAh
Lystid: 400 timer (5 lumen)
Lademulighet/Ladetid: USB-C, ca 4 timer
Lysstyrker: General mode 1600, 1000, 400, 150, 50 og Functional 400, 150, 5 og rød LED 5 lumen
Beskyttelse: IP66
Vekt med batteri: 240 gram
+ Driftstid, lyskildene kan brukes samtidig, husker siste lysstyrke, rød LEd for nattsynet
- Begrenset opp/ned-justering, trykknapper kan være vanskelige å bruke, tåler ikke dykking
Kommentar: Hodelykt i aluminium med batterikasse plassert bak på hodet gir god balanse. Ledningen mellom batteri og lykt kan hekte seg fast. 21700 Li-ion batteri på 5000 mAh.
Lading via USB-C dekket av gummiplugg. Batteripolariteten kunne vært tydeligere merket.
Lykta sitter i en brakett av polykarbonat og kan kun vippes i klikksteg fra vannrett lysstråle og ca 50 grader ned.
Braketten dekker delvis de to trykkbryterne på toppen av lykta når du lyser rett fram. Venstre bryter styrer den store LED-lampa og du trykker deg gjennom lysstyrkene.
Tydelig sentrumsspot og avtagende lysstyrke ut mot sidene. Den høyre bryteren styrer den minste LED-pæra samt rød LED.
Jevn, bred lysflate og på 400 lumen gir denne et godt og behagelig lys når du går i terrenget. På 150 og 5 lumen er den ideell for nærarbeid som for eksempel slakting.
Når du trenger lyskaster for å se noe på avstand, fungerer stor LED på 1600 meget bra. Sentrumsspot er dominerende, ikke ideelt når du går i terrenget.
Bryterne kan være vanskelige å bruke med tykke hansker, låsefunksjon. Lykta starter med sist brukte lysstyrke når den slås på. Rekkevidden med 1600 lumen er 290 meter.
Tåler ikke dykking, godkjent for kraftig spyling/regn, tåler fall fra to meter.
Driftstiden med 50 lumen er på 56 timer, 400 timer med fem lumen. Lett å se batteristatus og ladestatus. Batteristatus vises kun med Fenix ARB-L21-batterier.
Når batteriet begynner å tømmes, vil lykta automatisk redusere lumenstyrken. Den samme hvis lykta blir varmere enn 65 °C.
Hodestroppene er greie å justere og holder stabilt. Gummi på innside av hodebånd. Garanti fem år. Lysstyrke, lystid og rekkevidde er oppgitt etter ANSI FL-1 standard.
Godt lys, mangler litt på vannsikkerhet og praktiske detaljer.
Poeng: 7
Fenix HP30R V2
Pris: 2999 kroner
Oppgitt maks lysstyrke: 3000 lumen
Batteri: Li-Ion, 10 000 mAh
Lystid: 120 timer (50 lumen)
Lademulighet/ladetid: ca 4,5 timer
Lysstyrker: fra 3000 til 50 i mange kombinasjoner
Beskyttelse: IP66
Vekt med batteri: 444 gram
+ Mye lys og lang driftstid, lett å bruke også med hansker, powerbank
– Tung, ikke rødt diodelys, spinkle hodestropper, tåler ikke dykking
Kommentar: Stor og kraftig, 3000 lumen, to 21700-batterier på til sammen 10 000 mAh. Batteriene er plassert i egen kasse som kan plasseres bak på hodet slik at lykta balanseres godt.
Kan også settes i en holder som festes på beltet med ledning opp til lykta. Batteripolaritet kunne vært tydeligere merket. Batteristatus og ladestatus på LED-panel.
Kan lades og fungere som powerbank mens lykta er i bruk. Lykthus i høykvalitets aluminium med fire felt med kjøleribber.
Blir lykta varmere enn 60 grader eller batteriene begynner å tømmes, reduseres lysstyrken automatisk. Høydejustering av lyset i klikk fra rett fram til ca 60 grader ned. Lykta har én stor og to små LED. Alle kan brukes samtidig og gir en maksimal rekkevidde på 270 meter.
Lyset styres med en stor bryter, fire lysstyrker med «Spotlight», tre lysstyrker i «Floodlight». Et trykk på bryteren kobler begge modi inn og da følger disse hverandre når du skrur opp eller ned på lysstyrken.
Spotlight gir en konsentrert lysstråle, denne er ikke ideell når du går, men perfekt når du skal sjekke noe langt unna. Floodlight på 1000 lumen gir et perfekt, jevnt og behagelig lys når du går i terrenget. På 200 og 50 lumen har du et bredt og jevnt lysfelt for nærarbeid.
Ikke rødt diodelys. Bryteren er grei å operere med hansker. Hodestroppene har samme bredde/utforming som på lettere Fenix-modeller, inkludert toppstrammer og gummiert friksjonsfelt foran og på venstre side av hodebåndet.
Hadde vært en fordel med bredere/kraftigere stropper. Har du batteriet i lomme eller belte oppleves lykta som framtung samt at du får en lang ledning å hanskes med.
Lykta er godkjent for kraftig spyling/regn, og tåler fall fra to meter. Fem års garanti. Lysstyrke, lystid og rekkevidde er oppgitt etter ANSI FL-1 standard.
Diger lykt med mye lys og batterikapasitet.
Poeng: 7
Les også: (+) Trippeltest: Tre lette fjellduk du alltid har plass til i sekken
LedLenser HF8R Core
Pris: 1599 kroner
Oppgitt maks lysstyrke: 1600 lumen
Batteri: Li-Ion, 3700 mAh
Lystid: 90 timer med 20 lumen
Lademulighet/ladetid: LedLenser USB-lading, ladetid ikke oppgitt
Lysstyrker: 1600, 900, 300, 20
Beskyttelse: IP68
Vekt med batteri: 211 gram
+ Lett, adaptiv lyskontroll, starter på lav lysstyrke
– Kort tid på maks lys, integrert batteri, betaling for å få alle funksjoner i appen
Kommentar: Hendig lykt med blåtann og maksimal rekkevidde på 210 meter. Mulighet for adaptiv lyskontroll, justerer lys/zoom automatisk. Da vil den velge kraftig, fokusert lys når du går i terrenget, og flomlys og lav styrke når du bøyer deg ned for å finne noe i sekken.
Kan være litt slitsomt når lysstyrke og -bredde hele tiden skifter, men i situasjoner der du ikke kan styre lykta, for eksempel fordi du har store votter på, er automatikken grei å ha.
Boost på 1600 lumen aktiveres med to raske trykk, men varer kun i 10 sekunder. For kontinuerlig lys er 900 lumen maks styrke. Når lykta slås på, starter den i adaptiv lyskontroll.
Trykker du flere ganger går den så på lav, middels og høy lysstyrke før den skrus av. Justeringshjul under lyktehuset endrer fokus fra et vidt, jevnt lysfelt til spot. Har rødt LED-lys, noe som er en fordel for å ta vare på nattsynet.
Lysstrålen justeres trinnløst fra horisontalt og ca 50 grader ned. Oppladbart batteri integrert i lykta. Gjør lykta mer kompakt og vanntett, men gir mindre fleksibilitet, du må lade før du kan bruke lykta videre.
Lading kun med LedLensers magnetiske USB-ladekabel. Ladetid ikke oppgitt.
LedLenser Connect App er lett å installere og bruke, da kan du styre lykta via mobilen. For å få tilgang til alle funksjoner via mobil må en oppgradering til 115 kroner installeres. Hodestroppene er kun 18 mm brede, men har en elastisk silikonprofil som fordeler trykket godt på bakhodet.
Enkelt å justere hodebåndet, men strammerne gir litt etter ved gjentatt belastning. Trykknappen på toppen kan låses slik at lykta ikke slås på ved et uhell. Det solide aluminiumhuset tåler dykking i vann og fall fra to meter.
Sju års garanti hvis du registrerer produktet, ellers to år. Lystid/styrke er oppgitt etter ANSI FL-1 standard.
Hendig og høyteknologisk lykt.
Poeng: 8
Lupine Pico X4 SC
Pris: 4899 kroner
Oppgitt maks lysstyrke: 2100 lumen
Batteri: Li-Ion, 3500 mAh Smartcore
Lystid: 80 timer med 55 lumen
Lademulighet/ladetid: Lupine lader/1t 50 min
Lysstyrker: Mange varianter fra 2100 til 6 lumen
Beskyttelse: IP68
Vekt med batteri: 228 gram
+ Liten, lett, gode lysprogrammer
– Ikke rød LED, litt upresis høydejustering, ledning mellom batteri/lykt, kun Lupine lader kan brukes
Kommentar: Svært liten og lett hodelykt med imponerende lysstyrke. Seks forhåndsdefinerte program med to til fire lysintervaller.
De starter alle på 2100 lumen og går nedover, det laveste til seks lumen diffust lys. For gåing i terrenget fungerer 450 lumen helt ok. På toppen av lykta sitter en kombinert bryter og rød/grønn/blå LED.
Denne viser status for lys/batteri og brukes også når du skal velge program eller velge en av de 9 forhåndsdefinerte spesialfunksjonene. Du kan f.eks. velge at lykta starter på den laveste lysstyrken i programmet, ikke den høyeste.
En annen er «Stealth», der LED-indikatorene dempes til et minimum. En tredje er dobbeltklikk. Da trengs et dobbeltklikk for å slå på lykta, nyttig for å unngå at den slår seg på for eksempel når du har lykta i trang lomme. Har ikke rødt LED lys.
Lett å sjekke FastClick-batteriets status med trykknapp på batteriet. Fem tydelig merka LED-pluss lydsignal, gir deg status umiddelbart.
Lades med Lupine-lader og batteriet lades relativt raskt, kun 1 time 50 min. Vanntett og støtsikker (IK-09).
Lykta har én trykkbryter plassert midt oppå. Det gjør det mulig å bruke den med hansker.
Trinnløs justering opp/ned med mulighet for å stramme til med medfølgende Torx. Selv etter stramming oppleves denne som litt løs.
Batteriet er plassert i feste bak på hodet og kobles til lykta med en solid ledning på venstre side. Denne kan hekte fast.
Litt begrensende at lykta kun bruker Lupine batterier, men du har fortsatt fleksibiliteten av å kunne ha med et ekstrabatteri.
Hodestroppene er 25/20 mm brede og lette å tilpasse. Justeringen er stabil selv ved gjentatt belastning. For feste på hodebånd, fås batterier på 2,0 og 3,5 mAh, med og uten batteristatus.
Det er lett å flytte lykten fra hodebånd til hjelm eller sykkelstyre med FastClick- systemet.
Vil du ha bluetooth må du kjøpe modellen Pico RX7 som koster 6099 kroner. Da får du også med fjernkontroll.
Hendig og kraftig hodelykt.
Poeng: 8
LedLenser H19R Signature
Pris: 4599 kroner
Oppgitt maks lysstyrke: 4000 lumen
Batteri: Li-Ion, 9600 mAh
Lystid: 20 timer med 200 lumen
Ladetid: 5,5 timer
Lysstyrker: 4000, 1800, 200 lumen
Beskyttelse: IP68
Vekt med batteri: 400 gram
+ Lett å tilpasse lysstråle til bruk, i koffert med ekstrautstyr
– Tung, ikke lav lysstyrke, kort maks lystid, spinklehodestropper, strammere som siger
Kommentar: Den kraftigste lykta og den med lengst rekkevidde – hele 330 meter, men denne lysstyrken er kun tilgjengelig i ca 10 sekunder før lykta automatisk returnerer til 1800 lumen.
På laveste lysstyrke på 200 lumen er maks driftstid 20 timer lavt i forhold til andre lykter. To kraftige LED, én med fokusert lysstråle langt fram og én med et vidt, jevnt flomlys for nærområdet. Disse justerer du styrken på individuelt og slik du ønsker.
For bevegelse i terrenget er flomlys på lav/middels ok. Savner en lav lysstyrke som f.eks. 20 lumen. Savner også mulighet for å starte på lav lysstyrke, ikke maks slik lykta gjør.
Lysstrålen kan justeres trinnløst ca 55 grader opp/ned. Ved høy temperatur regulerer lykta lysstyrken ned, også når batteriet begynner å gå tomt. Automatisk lysregulering som reduserer lysstyrken når du lyser på noe nært og øker igjen når du lyser ut i mørket.
LedLensers kombibatteri der to 21700-batterier er montert sammen. Du kan ikke bruke standard 21700-batterier.
Plasseringen bak på hodet medfører at du får en kraftig ledning fra batteri til lykt på venstre side. Hodestroppene er 25 mm brede. På en så tung lykt burde stroppene være bredere og strammingen mer solid.
Ledlenser Connect App er lett å installere og bruke, brukes for å koble fjernkontrollen til lykta. Når lykta kobles til/fra appen blinker den. I appen kan du kontrollere lykta, legge inn dine lysprofiler og sette for eksempel intervaller og timer.
På lykta og fjernkontrollen er det en AV/PÅ-knapp og to trykknapper som kontrollerer hver sin LED. Når du har funnet en kombinasjon av spot- og flomlys som passer til for eksempel gåing, kan du lagre denne som en profil, så kan du f.eks. finne en kombinasjon for leirarbeid/slakting og lagre denne.
Knappene på fjernkontrollen kan brukes med hansker, men på selve lykta er de for små. Batteristatus vises med fire LED-lys. Lading kun med LedLensers egen lader med magnetisk kontakt.
Leveres i polstret, myk koffert med ekstrautstyr for å montere den på hjelm samt universalmontering, GoPro tilbehørsadapter og kobling for fotostativ.
7 års garanti hvis du registrerer produktet. Testet etter ANSI FL-1 standard og falltestet fra 1,5 meter.
Stor lykt som skuffer litt på driftstid både på høyeste og laveste lysstyrke.
Poeng: 8
Silva Free 3000
Pris: 2999 kroner
Oppgitt maks lysstyrke: 3000 lumen
Batteri: Li-Ion, 3350 mAh
Lystid: 25 timer på 80 lumen
Ladetid: 4,5 timer
Lysstyrker: 3000, 1000, 80
Beskyttelse: IPX5
Vekt med batteri: 296 gram
+ Liten og lett med svært mye lys
– Batteri kan ramle av og er ustabilt ved mye bevegelse, kun lett vannsprut
Kommentar: Liten og lett hodelykt med overflod av lys og mange praktiske løsninger. Ledningen mellom batteri og lykt er integrert i det elastiske tre cm brede hodebåndet.
Batteriet klikkes rett inn på kontakten på festeplaten bak på hodet. Savner lås på batterifestet. Når batteriet får et slag fra undersiden, ramler det lett av.
Batteriet kan lades med standard USB-C-kontakt mens det sitter på hodebåndet. Ladetid ca 4,5 timer. Batteri kan byttes ved behov.
Lykta har to LED som brukes sammen, én som gir et vidt flomlys i nærområdet og en som gir en konsentrert spot langt fremme. Med 3000 lumen har du skikkelig flombelysning av området foran deg, med 1000 lumen har du et godt og meget behagelig gålys.
80 lumen gir et greit, litt sentrumsdominert nærlys for eksempel for bruk i telt. Lysstrålen kan justeres trinnløst fra skrått oppover til nesten rett ned. Rekkevidden er 215 meter.
Lykthodet i aluminium har ventilasjonsgitter. Der andre lykter oppgir lumen i Boost modus, opererer Free 3000 med 3000 lumen over lang tid dersom kjølingen er tilstrekkelig.
To røde «sikkerhetslys» ved batteriet, kan fungere som rød LED for å spare nattesynet. Free-serien er systemlykter, dvs. de ulike batteriene og lyktehodene kan byttes og brukes om hverandre. Hodebåndet er lett å justere og strammingen sitter stabilt selv etter gjentatt belastning.
Silikonfelt rundt hele båndet. Batteriet er ikke stabilt på hodet ved mye bevegelse da det ikke stabiliseres med et toppbånd over hodet. Front- og bakplate er forberedt for toppbånd, men det følger ikke med. Batteri- og ladestatus vises når lykta slås på.
Når det er 10 % batteri igjen begynner lykta å blinke. Data for lysmengde og driftstid etter ANSI FL-1 standard. Tåler lett vannsprut, men ikke dykking. To års garanti.
En lett og lyssterk lykt som faktisk leverer flombelysning over tid.
Poeng: 8
Les også: (+) Test av smartklokker: 6000 kroner skiller den billigste og den dyreste
TESTVINNER: Fenix HM70R
Pris: 1499 kroner
Oppgitt maks lysstyrke: 1600 lumen
Batteri: Li-Ion, 5000 mAh
Lystid: 100 timer (30 lumen)
Lademulighet/Ladetid: USB-C, ca 4 timer
Lysstyrker (lumen): General mode: 1600, 500, 150, 30, Functional mode: 400, 70, rødt lys 5
Beskyttelse: IP68
Vekt med batteri: 208 gram
+ Hendig, lett, godt lys, dønn solid, rødt LED-lys
– Kan kun bruke ett lysprogram av gangen
Kommentar: Lett lykt med tre LED-lyskilder og et 21700 mAh oppladbart batteri på 5000 mAh. Maksimal lystid på 100 timer (30 lumen).
To lysprogrammer som ikke kan brukes samtidig. General styrer stor LED med 1600 til 30 lumen, en mindre LED reguleres i Functional, 400 eller 70 lumen, samt to røde diodelys som enten står på konstant eller blinker.
LED lyset i General gir en markert senterspot med avtagende lys ut til sidene, fint når du trenger rekkevidde for å se noe på avstand.
Functional gir et bredt og helt jevnt lysfelt. På 400 lumen er dette behagelig å gå med i terrenget, på 70 lumen er det perfekt ved slakting og andre nærarbeidsoppgaver.
Rødt diodelys brukes når du trenger litt lys for å se eller finne ting, men ikke ønsker å ødelegge nattsynet.
Savner at lykta husker sist brukte lysstyrke i Functional, dette fungerer kun i General. Lett å sjekke batteristatus og ladestatus. Batteristatus vises kun med Fenix ARB-L21-batterier.
Når batteriet begynner å gå tom, vil lykta automatisk redusere lumenstyrken. Lykta reduserer lysstyrken automatisk hvis den blir varmere enn 65 °C.
Sitter godt på hodet med behagelige 25 mm brede hodebånd. Lette å justere og er stabile etter justering. Friksjonsbelegg i gummi foran på hodebåndet. Høydejustering i klikksteg.
Stor trykknapp som er lett å bruke med hansker. Solid bygd i flykvalitet-aluminium, tåler fall og dykking til to meter. Rekkevidden (1600 lumen) er 186 meter.
Lading med USB type C, lett tilgjengelig under skrulukking. 5 års garanti. Lysstyrke, lystid og rekkevidde er oppgitt etter ANSI FL-1 standard.
Ei lykt du alltid kan ha med og som takler det meste.
Poeng: 9
TESTVINNER: Lupine Blika R
Pris: 5999 kroner (uten bluetooth 5499 kroner)
Oppgitt maks lysstyrke: 2400 lumen
Batteri: Li-Ion, 3500 mAh Smartcore
Lystid: 25 timer på 100 lumen
Lademulighet/ladetid: Lupine lader/1t 50 min
Lysstyrker: En rekke kombinasjoner mellom 2400 og 100 lumen
Beskyttelse: IP68 Vekt med batteri: 250 gram
+ Liten og lett, svært mye lys, lett å bruke, tåler juling
– Litt upresis høydejustering, ledning mellom batteri/lykt, kun Lupine lader kan brukes
Kommentar: Liten, lett hodelykt i 6061-T6 aluminium som du knapt merker at du har på hodet. Hodebåndene er 25 og 20 mm brede, lette å justere og justeringen sitter stabilt selv etter gjentatte belastninger.
I forhold til størrelsen er lysstyrken imponerende og rekkevidden på maks lysstyrke er 255 meter. Bredt lysfelt med diffus spot som er praktisk ved bevegelse i terrenget og nærarbeid. Rent spotlys som fungerer godt når du skal sjekke noe på lang avstand.
Tåler å dykkes i vann og er støtsikker (IK09). Lykta styres med en kombinert LED/bryter på toppen og en bryter under lykta. Fem forhåndsprogrammerte programmer med to til fire ulike sekvenser som enkelt kan velges.
Finn ut hvilke lysstyrker og bred/spot du ønsker og velg så den profilen. Ved gåing i terrenget fungerer bredt lysfelt på 250 lumen godt. Lykt med blåtann kan også styres med appen Lupine Light Control 2.0. Du kan definere lysprofiler i appen og overføre til lykta.
I tillegg kan du velge om lykta starter med høyeste eller laveste lysstyrke når du slå den på. Du kan også endre AV/PÅ fra kort enkeltklikk til kort dobbeltklikk. Rød og grønn LED i tillegg til hvitt lys.
Savner at appen gir status for hvordan lykta er innstilt og at valg av profil samt å legge inn egne profiler er enklere/mer intuitivt. Lykta leveres med en hendig fjernkontroll med to store knapper og borrelåsbånd.
Lykt/fjernkontroll er mulig å operere med hansker om de ikke er altfor tykke. Lysstrålen kan justeres fra rett fram til rett ned. Kan oppleves litt udefinert/slapp selv etter stramming med medfølgende Torx-nøkkel.
Når batteri kobles til kjører lykta en selvtest og så angis batteristatus. Når batteriet sitter på, kan batteristatus sjekkes både med lyssignal og lyd bare ved å trykke en knapp.
Batteriene lades ved at Lupine-laderen kobles på batterikontakten. Har du et ekstra batteri slipper du vente på lading, da tar det bare et par sekunder å bytte over.
Ledning mellom batteri og lykt kan hekte fast i ting. 2 års garanti.
Mye lys og praktiske detaljer i ei lykt du alltid kan ha med i sekken.
Poeng: 9