kake med sitron og marengs
Marengskake med sitronkrem og pasjonsfrukt
Server denne knasende, syrlige fristelsen på påskebordet.
Sitronpavlova med pasjonsfrukt
1 stor kake
4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ss maisennamel
1 ts hvitvinseddik
Fyll til kaken
0,5 + 2 dl kremfløte
3 dl lemoncurd (se oppskrift)
4 pasjonsfrukt
Visp eggehvitene stive med en elektrisk visp. Tilsett halvparten av sukkeret mens du hele tiden visper på høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret, og visp videre i fem minutter. Bland inn maisennamel og eddik. Fordel røra i en sirkel, ca. 30 cm i diameter, på et smurt og melet bakepapir. Trekk opp sidene litt ved hjelp av en slikkepott, slik at det blir en forhøyning på kantene. Stekes midt i ovnen ved 150 grader i 75 minutter. Slå av ovnen, og la kaken bli stående til den er kald. Rør ut lemoncurd i 0,5 dl kremfløte. Resten av kremen vispes stiv. Vend inn lemoncurdblandingen i den vispede kremen. Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjøtt og kjerner. Fyll lemoncurd-krem i pavlovaen. Spre over pasjonsfrukten, og server umiddelbart.
Les også: Bak saftig appelsinkake med sjokolade.
Lemoncurd
1 glass
4 eggeplommer
150 g sukker
1 dl presset sitronsaft
revet skall av 2 sitroner
100 g smør
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring, helt til kremen blir tykk og kremet. Ta kjelen av plata og rør i mykt smør
i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.