kake med sitron og marengs

Marengskake med sitronkrem og pasjonsfrukt

Server denne knasende, syrlige fristelsen på påskebordet.

En deilig sprø pavlova er manges favoritt. Bunnen kan lages i god tid i forveien, og så har man kremen på rett før servering.
En deilig sprø pavlova er manges favoritt. Bunnen kan lages i god tid i forveien, og så har man kremen på rett før servering. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen
Først publisert

Sitronpavlova med pasjonsfrukt

1 stor kake

4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ss maisennamel
1 ts hvitvinseddik

Fyll til kaken

0,5 + 2 dl kremfløte
3 dl lemoncurd (se oppskrift)
4 pasjonsfrukt

Visp eggehvitene stive med en elektrisk visp. Tilsett halvparten av sukkeret mens du hele tiden visper på høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret, og visp videre i fem minutter. Bland inn maisenna­mel og eddik. Fordel røra i en sirkel, ca. 30 cm i diameter, på et smurt og melet bakepapir. Trekk opp sidene litt ved hjelp av en slikkepott, slik at det blir en forhøyning på kantene. Stekes midt i ovnen ved 150 grader i 75 minutter. Slå av ovnen, og la kaken bli stående til den er kald. Rør ut lemoncurd i 0,5 dl kremfløte. Resten av kremen vispes stiv. Vend inn lemoncurdblandingen i den vispede kremen. Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjøtt og kjerner. Fyll lemoncurd-krem i pavlovaen. Spre over pasjonsfrukten, og server umiddelbart.

Les også: Bak saftig appelsinkake med sjokolade.

Lemoncurd

Lemoncurd er godt til så mye. Som fyll i kaker, på is eller kanskje på brødskiva.
Lemoncurd er godt til så mye. Som fyll i kaker, på is eller kanskje på brødskiva. Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen

1 glass

4 eggeplommer
150 g sukker
1 dl presset sitronsaft
revet skall av 2 sitroner
100 g smør

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring, helt til kremen blir tykk og kremet. Ta kjelen av plata og rør i mykt smør
i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.