Bli med inn i oldemors hus i Lillestrøm

Cecilie og Tor Øyvinds hjem er fylt av overraskelser

Cecilie og Tor Øyvinds hjem ligger i sentrum av Lillestrøm. Der har de skapt sin egen, lille skjermede oase med syriner og sjarm.

<b>OLDEFORELDRENES HUS:</b> Huset ble bygd av Tor Øyvinds oldeforeldre og har vært i familiens eie siden. Cecilies favorittbok er «Den hemmelige hagen», og hun anser seg heldig som har fått sin egen.
OLDEFORELDRENES HUS: Huset ble bygd av Tor Øyvinds oldeforeldre og har vært i familiens eie siden. Cecilies favorittbok er «Den hemmelige hagen», og hun anser seg heldig som har fått sin egen. Foto: privat
Sist oppdatert

– Tenk å bare kunne strekke armen ut av vinduet og plukke seg en bukett velduftende syriner, sier Cecilie med et stort smil.

Inne på det fargeglade og nydelige kjøkkenet er kjøkkenøya full av syriner i ulike farger.

Cecilie danderer i vaser og plasserer dem rundt i huset.

– Jeg har lært at jeg må snitte stilken godt på midten og sette dem i varmt vann med eddik i, sier hun og legger til:

– Da står de faktisk fint i flere dager.

Inspirasjon fra England

Cecilie har arbeidet som flyvertinne i mange år og har hentet med seg både inspirasjon og interiør fra alle verdenshjørner.

<b>WOW-FØLELSE:</b> Cecilie pynter bordet i den store stua, som ligger i påbygget. Her er det hele 5 meter under taket. Hun syns det er gøy at huset ser ut som en liten sveitservilla fra gaten, men at man får en ordentlig wow-følelse når man kommer inn, på grunn av størrelsen, og at det er så lyst og luftig.
WOW-FØLELSE: Cecilie pynter bordet i den store stua, som ligger i påbygget. Her er det hele 5 meter under taket. Hun syns det er gøy at huset ser ut som en liten sveitservilla fra gaten, men at man får en ordentlig wow-følelse når man kommer inn, på grunn av størrelsen, og at det er så lyst og luftig. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

Hun har også bodd i England, i en liten «cottage», og hun elsker den stilen.

– Men aller helst skulle jeg nok bodd i et slott! Med store lysekroner, gull og vakre speil, sier hun.

<b>VINTAGE OG GLAM:</b> Cecilie liker godt både vintagekupp og litt luksus. Hun har mye spennende fra sine reiser rundt i verden. Dette flotte speilet står på gulvet på soverommet.
VINTAGE OG GLAM: Cecilie liker godt både vintagekupp og litt luksus. Hun har mye spennende fra sine reiser rundt i verden. Dette flotte speilet står på gulvet på soverommet. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen
<b>LUKKET OASE:</b> Familien har større hage enn de fleste i sentrum av Lillestrøm, og den er omkranset av syriner, hekk og grønne busker. Bordet fikk et malingsstrøk av Cecilie i går, og hun syns det ble veldig fint med grønt.
LUKKET OASE: Familien har større hage enn de fleste i sentrum av Lillestrøm, og den er omkranset av syriner, hekk og grønne busker. Bordet fikk et malingsstrøk av Cecilie i går, og hun syns det ble veldig fint med grønt. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

De utroligste ting hun har tatt med seg hjem fra jobbreise, er en gyngehest fra Afrika og en grammofon fra Dubai.

Kjøkkenet, som går i støvrosa, dus lilla og med et smykke av en grønn komfyr, er planlagt ned til minste detalj.

Les også (+): Arven skulle fordeles, men jeg visste ingenting om testamentet før advokaten leste det opp

<b>FØR:</b> Den store kjøkkenøya i midten dominerte rommet. Kjøkkeninnredningen var også tidligere i heltre, men Cecilie og Tor Øyvind ønsket seg et annet uttrykk.
FØR: Den store kjøkkenøya i midten dominerte rommet. Kjøkkeninnredningen var også tidligere i heltre, men Cecilie og Tor Øyvind ønsket seg et annet uttrykk. Foto: privat
<b>LEVENDE OG LANDLIG KJØKKEN:</b> På kjøkkenet har Cecilie nøye planlagt hver minste detalj. Komfyren er fra Falcon, og innredningen måtte de til Sverige for å finne, hos Shakerkök. Lampene er fra Eske Interiør, og fargen på veggen er fra Farrow and Ball og heter Setting plaster. Det lille avlastningsbordet fant Cecilie på Finn, og så bestilte hun grønn marmorplate fra Verde Guatemala. Syrinene er fra egen hage.
LEVENDE OG LANDLIG KJØKKEN: På kjøkkenet har Cecilie nøye planlagt hver minste detalj. Komfyren er fra Falcon, og innredningen måtte de til Sverige for å finne, hos Shakerkök. Lampene er fra Eske Interiør, og fargen på veggen er fra Farrow and Ball og heter Setting plaster. Det lille avlastningsbordet fant Cecilie på Finn, og så bestilte hun grønn marmorplate fra Verde Guatemala. Syrinene er fra egen hage. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

Ovn med særpreg

Falcon-ovnen kjøpte hun kun for utseendets skyld, for hun kan fortelle at det er Tor Øyvind som lager maten i huset. Men til Cecilies store lettelse så er den utrolig god å lage mat på, også.

De hadde et heltre-kjøkken tidligere også, og ønsket seg det igjen. Men denne gangen et såkalt shakerkjøkken, med innfelte skuffer og skap, malt i linolje.

«Shaker»-navnet er hentet fra en kristen sekt som oppsto i England på 1700-tallet. De var blant annet kjent som dyktige og innovative håndverkere med en særegen stil. Autentiske shakermøbler er ettertraktede antikviteter, og stilen deres inspirerer altså den dag i dag.

<b>PLASSBYGD:</b> Paret er så fornøyde med valget av kjøkken, og dette vil holde i generasjoner. Fargen er svenske Shakerköks egen, og knottene har Cecilie bestilt fra England.
PLASSBYGD: Paret er så fornøyde med valget av kjøkken, og dette vil holde i generasjoner. Fargen er svenske Shakerköks egen, og knottene har Cecilie bestilt fra England. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

Det var ikke så enkelt å finne det rette i Norge, men hos Skandinaviska shakerkök i Malmö dukket det rette opp.

– Da jeg fant den franske vintage-lysekronen med grønt glass, ble jeg så glad! sier Cecilie.

– Den matchet ovnen helt perfekt!

Den store kjøkkenøya de hadde tidligere, er blitt byttet ut med en mindre ruvende løsning: De fant et gammelt bord på Finn og byttet ut bordplaten på det med en Verde Guatemala marmorplate.

– Det fungerer supert til baking, og vi syns det er så fint at vi har god gulvplass, sier hun.

Les også: Da Therese pusset opp barndomshjemmet, fant hun et hemmelig rom

<b>DEILIGE FARGER:</b> Spisestua ligger rett ved siden av kjøkkenet. Det store bordet er fra Trademax, og plysjstolene fra Søstrene Grene. Fargen i taket heter Setting plaster, og veggene har fargen Dimity. Begge er fra Farrow and Ball.
DEILIGE FARGER: Spisestua ligger rett ved siden av kjøkkenet. Det store bordet er fra Trademax, og plysjstolene fra Søstrene Grene. Fargen i taket heter Setting plaster, og veggene har fargen Dimity. Begge er fra Farrow and Ball. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

Hotellbad

Innenfor kjøkkenet har de det Cecilie kaller for et «koronabad», men som mest minner om et hotellbad på et lite boutiquehotell. Med blomstrete tapet, vakkert gullarmatur og eksklusivt toalett fra engelske Burlington.

<b>FARGER OG MØNSTER:</b> Badet ble til under koronaperioden, og paret var like spente hver gang det kom en pakke i posten. De hadde bestilt alt på nett, og visste aldri helt sikkert hva de fikk. Cecilie ville ikke ha et hvitt, kjedelig bad. Blir hun lei tapetet kan hun enkelt skifte den ut, og badet får et helt nytt inntrykk. Servant fra Burlington, lamper fra Sekelskifte, speil fra Jotex, fliser fra Bauhaus og tapet fra Boråstapeter. 
FARGER OG MØNSTER: Badet ble til under koronaperioden, og paret var like spente hver gang det kom en pakke i posten. De hadde bestilt alt på nett, og visste aldri helt sikkert hva de fikk. Cecilie ville ikke ha et hvitt, kjedelig bad. Blir hun lei tapetet kan hun enkelt skifte den ut, og badet får et helt nytt inntrykk. Servant fra Burlington, lamper fra Sekelskifte, speil fra Jotex, fliser fra Bauhaus og tapet fra Boråstapeter.  Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

– Nå må jeg nesten krangle med datteren min Lilly for å komme inn der, sier hun med glimt i øyet.

For dette badet elsker de begge to å nyte litt alenetid på.

Cecilie forteller at de var litt nervøse da de bestilte innredning og tapet på nett under koronaen.

– Vi hadde jo ikke sett noe av det i virkeligheten og krysset fingrene, sier hun.

Les også: Disse er like fine som popcorngress

<b>KUNST:</b> Paret liker godt malerier, og har flere rundt om i huset. Dette maleriet med «Dansende par»-motiv står i et hjørne av den store, lyse stua og er signert av den norsk-ungarske kunsteren Charles Roka.
KUNST: Paret liker godt malerier, og har flere rundt om i huset. Dette maleriet med «Dansende par»-motiv står i et hjørne av den store, lyse stua og er signert av den norsk-ungarske kunsteren Charles Roka. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

Påbygg

Det som fra gata utenfor ser ut som et gammelt sveitserhus bak et stakittgjerde og bugnende syrintrær, viser seg å by på spennende overraskelser når man kommer innendørs.

For paret har gjort mange endringer siden de flyttet inn i 1995. Da hadde de vært kjærester i ett år, giftet seg og tok over huset etter Tor Øyvinds oldemor.

<b>OPPRINNELIG: </b>På veggen henger disse to bildene av hvordan huset har sett ut tidligere. Øverst ser vi hvordan huset så ut da det var nytt i 1912, det nederste er trolig tatt rundt 1960, før det ble gravd ut kjeller.
OPPRINNELIG: På veggen henger disse to bildene av hvordan huset har sett ut tidligere. Øverst ser vi hvordan huset så ut da det var nytt i 1912, det nederste er trolig tatt rundt 1960, før det ble gravd ut kjeller. Foto: privat

Det er oldeforeldrene hans som bygde huset, og de syns det er fint å tenke på at barna deres i dag er femte generasjon som bor der.

– Den gangen var det 70-tallsstil, linoleum og brun panel, sier Cecilie.

– Det er ganske annerledes i dag, men vi har gjort vårt for å beholde det autentiske.

<b>STORT SOVEROM:</b> Foreldresoverommet er stort, og med god plass til både garderobe og skrivebord. Den rosa stolen er fra Møbelringen, den grønne fra Søstrene Grene.
STORT SOVEROM: Foreldresoverommet er stort, og med god plass til både garderobe og skrivebord. Den rosa stolen er fra Møbelringen, den grønne fra Søstrene Grene. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen
<b>BLOMSTRETE SENG:</b> Senga fant Cecilie hos Ellos og hun elsker mønsteret. Her er det originale heltregulv og masse sjarm. Sønnene på 20 og 23 år har sin egen leilighet på 90 kvm under huset, mens datteren Lily fortsatt bor inne hos foreldrene. 
BLOMSTRETE SENG: Senga fant Cecilie hos Ellos og hun elsker mønsteret. Her er det originale heltregulv og masse sjarm. Sønnene på 20 og 23 år har sin egen leilighet på 90 kvm under huset, mens datteren Lily fortsatt bor inne hos foreldrene.  Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

Da de fikk barn, begynte huset å bli litt lite, og paret kontaktet en arkitekt som hjalp dem med å tegne et påbygg.

Cecilie hadde ganske klart for seg hvordan påbygget skulle se ut, med store vinduer ut mot hagen og en takhøyde på 5 meter på det høyeste.

<b>MASSE LYS:</b> Påbygget med store vinduer ut mot hagen gir masse lys. Her har de en rosa sofagruppe fra Sofa Company. Vasen er fra HM Home.
MASSE LYS: Påbygget med store vinduer ut mot hagen gir masse lys. Her har de en rosa sofagruppe fra Sofa Company. Vasen er fra HM Home. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

I dag er de veldig glad for at de valgte å bygge på, da også begge sønnene har sin egen leilighet i huset.

Les også (+): Anders (24) drømte om veteranbil: – Da denne dukket opp, var jeg solgt

Sin helt egen stil

Cecilies og Tor Øyvinds hjem er fylt av overraskende momenter.

– Jeg får ofte høre at det er mye å se på i huset vårt, sier Cecilie.

Hun må ha farger rundt seg og elsker tapeter med mønster.

Hun har også veldig sansen for elegante parisiske leiligheter, med takhøyde og stukkatur. Og gjerne noen innslag av art deco.

– Det viktigste i et hjem er for meg lukt, følelsen og stemningen du får når du kommer inn.

Hun forteller at hun gjerne velger litt «crazy» og annerledes interiør. Hun er også opptatt av gjenbruk og av gamle, vakre ting.

– Gjerne med vakre utskjæringer, patina og en dæsj med gull, sier hun.

Se flere bilder under:

<b>ÅPEN GARDEROBE:</b> Både garderoben og interiøret til Cecilie går hånd i hånd. Farger og lekenhet gjenspeiler hele hjemmet. 
ÅPEN GARDEROBE: Både garderoben og interiøret til Cecilie går hånd i hånd. Farger og lekenhet gjenspeiler hele hjemmet.  Foto: Lise M. Stang-Jacobsen
<b>KALDT DRIKKE:</b> I dag er en av de varmeste dagene hittil denne sommeren, og Cecilie bruker flere baljer med is til å ha drikke i. Hun har fryst ned isbiter med spiselige blomster i.
KALDT DRIKKE: I dag er en av de varmeste dagene hittil denne sommeren, og Cecilie bruker flere baljer med is til å ha drikke i. Hun har fryst ned isbiter med spiselige blomster i. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen
<b>RUSTIKK KISTE:</b> I enden av senga har paret ei rustikk kiste til oppbevaring, og Cecilie har pyntet hele huset med friske syriner i dag.
RUSTIKK KISTE: I enden av senga har paret ei rustikk kiste til oppbevaring, og Cecilie har pyntet hele huset med friske syriner i dag. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen
<b>GRØNN GARDIN:</b> Cecilie er ikke sikker på om hun har grønne fingre, men hun elsker å omgi seg med blomster og planter. Rett utenfor kjøkkenvinduet vokser det masse syriner. 
GRØNN GARDIN: Cecilie er ikke sikker på om hun har grønne fingre, men hun elsker å omgi seg med blomster og planter. Rett utenfor kjøkkenvinduet vokser det masse syriner.  Foto: Lise M. Stang-Jacobsen
<b>ROMSLIG SKAP:</b> Det store grå skapet bak spisestua er fra Ikea og rommer mange serviser og glass.
ROMSLIG SKAP: Det store grå skapet bak spisestua er fra Ikea og rommer mange serviser og glass. Foto: Lise M. Stang-Jacobsen

Denne saken ble første gang publisert 15/07 2024, og sist oppdatert 15/07 2024.

Les også